Vona „fedezi” Kovács Bélát a kormánypártok szerint

2017. július 6. 13:55
Hollik István felszólította Vona Gábort, hogy ne tegyen úgy, mintha Kovács Béla ügyéhez semmi köze sem lenne; és tisztázza, hogy a Jobbik „eladta-e magát és elárulta-e a nemzeti érdekeket”.

A Fidesz-KDNP szerint „nagyon úgy fest”, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke „fedezi” a kémkedéssel gyanúsított jobbikos EP-képviselőt, Kovács Bélát – mondta Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza, pártja elárulta-e a nemzeti érdekeket.

 A képviselő felidézte: a kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított jobbikos európai parlamenti képviselő, Kovács Béla hónapok óta bujkál a nyomozóhatóságok elől, sem az európai parlamenti vizsgálatokon, sem a magyar ügyészség előtt nem jelent meg. Szerinte „KGBéla” legutóbb is egy „meglehetősen gyanús magyarázkodással” állt elő, hiszen ügyvédje útján azt állította, hogy Abháziában van gyógykezelésen, egy fotóval viszont azt sugallta, hogy Brüsszelben dolgozik, később pedig azzal állt elő, hogy korábban valóban Abháziában volt, ahol belelépett valamibe a tengerparton, ezért nem tudott hazajönni az ügyészégi meghallgatásra, és mivel mobilhálózat sem volt, így nem tudott értesíteni erről senkit. „Ez a történet még egy zs-kategóriás kémfilmbe is kevés lenne” – jegyezte meg Hollik István, aki szerint az ügy egyre kínosabb a Jobbiknak.

Úgy vélte: „nagyon úgy fest”, hogy Vona Gábor fedezi Kovács Bélát, akivel kapcsolatban az európai, a magyar és az amerikai hatóságok gyanúja is az, hogy az oroszoknak kémkedett és ezért „pénzt szállíthatott a Jobbiknak”. Hollik István ezért arra szólította fel Vona Gábort, hogy ne tegyen úgy, mintha az ügyhöz semmi köze nem lenne, tisztázza, hogy a Jobbik „eladta-e magát és elárulta-e a nemzeti érdekeket”, valamint válaszoljon arra, hogy miért nem utasítja Kovács Bélát, hogy menjen el az ügyészségi meghallgatásokra és ne bujkáljon se a sajtó nyilvánossága, se a nyomozóhatóság elől.

Arra a kérdésre, hogy a kormány a tavalyi költségvetésből miért csoportosított át egy határozattal 90 millió forintot a szociális és gyermekvédelmi területről a versenysport támogatására, Hollik István azt mondta: a kormány semmilyen forrást nem von el a szociális ágazattól, sőt jövőre 9 milliárd forinttal többől gazdálkodhat ez a terület, hiszen több mint 15 ezer munkaváló juttatása emelkedik. Lehetséges technikai magyarázatnak tartotta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában erre a célra több forrást terveztek be, mint amennyit végül elköltöttek, vagyis mindenki megkapta a neki járó ágazati pótlékot, de mivel ennyivel túltervezték ezt a kiadást, ezért a többletet most átcsoportosítják egy másik célra.

Szintén kérdésre válaszolva egyetértett Kövér László házelnök korábbi nyilatkozatával, és úgy vélte, valóban lehet arra számítani, hogy a választások előtt olyan események történnek az utcán a kampány részeként, amelyek eddig nem voltak jellemzőek Magyarországon. Hozzátette: vannak olyan, Soros György által finanszírozott szervezetek, amelyek polgári engedetlenséget fogadtak, és azt mondták, hogy korábban nem látott eszközökkel fognak a kormány hatalma ellen küzdeni. Szerinte a magyar választási kampányok eddig normál mederben zajlottak és a Fidesz-KDNP ezen nem is kíván változtatni, de úgy látszik, hogy a „Soros által finanszírozott civil szervezetek viszont még nagyobb és még erősebb fokozatra kapcsolnak”.

Arra a felvetésre, hogy ésszerűnek tartja-e, hogy 3,4 milliárd forintot költenek a vizes világbajnokság 2 órás nyitó rendezvényére, Hollik István úgy vélte: a vizes vb-re Magyarországnak szüksége van, hiszen ha ezt az eseményt jól szervezik meg, akkor az öregbíti az ország hírnevét, és „olyan hasznokkal jár Magyarország számára, amelyek pénzben nagyon nehezen kifejezhetők”, vagy ha pénzben kifejezhetők, akkor eltörpülnek az említett költségek mellett. „Magyarország ma van már olyan erős és jó állapotban, hogy meg tudja mutatni a világnak, hogy mi - annak ellenére, hogy 2015-ben kaptuk meg, beugróként, a vizes vb megrendezésének lehetőségét - egy világszinten is színvonalas eseményt tudunk megszervezni” – fogalmazott a KDNP-s képviselő, aki szerint a nyitó rendezvény is ezt szimbolizálja. A felcsúti kisvasút alacsony utasszámaival kapcsolatban Hollik István kérdésre válaszolva azt mondta: a négyes metró ügyében nem tesznek fel hasonló kérdéseket, pedig az utasforgalom ott is erősen kétséges.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés