Trianon a magyar történelem egyik legfájóbb pontja

2017. június 4. 17:23
Soha nem feledjük.

„Trianon a magyar történelem egyik legfájóbb pontja. Soha nem feledjük. Ezért a Momentum olyan, 21. századi Európát épít, ahol a nemzethez tartozást nem a térkép vonalai határozzák meg.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal a héten a magyar utcanévtáblák leszerelésébe, illetve a kétnyelvű utcanévtáblák román nyelvűre cserélésébe kezdett. És ez csak egyetlen mozzanata az évek óta tartó, határon túli magyarokat több országban érő kirekesztésnek. Sok más nemzeti kisebbség mellett a Kárpát-medencei magyaroknak is nap mint nap küzdenie kell anyanyelvük használatáért, kultúrájuk megőrzéséért. Jogaik az Európa Tanács nyelvi chartájában és a nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezményben tett vállalások ellenére a mai napig nincsenek megfelelően biztosítva.

Minden nemzeti tragédia arra ösztönöz minket, hogy a világot jobb hellyé tegyük - a nemzeti kisebbségeknek is. Ezért folytatjuk a külhoni közösségszervezést, számítunk a határon túli magyarok együttműködésére, a kölcsönös segítségnyújtásra és tapasztalatcserére. 

A magyar kisebbségek ügyében jelentős előrelépés akkor lesz, ha a szomszédainkkal együttműködve tudunk gondoskodni a kisebbségek jogairól. Ehhez arra is szükség van, hogy szomszédaink is biztosítsák a magyar közösségek európai szinten elvárt jogait.

Két héttel ezelőtt ezért is csatlakoztunk a Minority SafePack kezdeményezéshez: egy év alatt 7 EU-s tagországban összesen egymillió aláírást gyűjtünk közösen, az Európai Nemzetiségek Föderális Uniója (Federal Union of European Nationalities) ernyőszervezet vezetésével. A kezdeményezés célja a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozók jogainak védelme, valamint kiállás a kulturális és nyelvi sokszínűség mellett.”

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek soha nem fogják megérteni, hogy a román kaliberű aljanépség nem ért a szép szóból. Kérvényezheted, aláírást gyűjthetsz, akkor sem fog változni semmi. Ez a két szép szemmel politizálás pont annyira működőképes, mint virággal várni az arabot vagy egy vagyont költeni cigányfelzárkóztatásra. Teljességgel fölösleges.

Hehe.

Ha valamit a Fidesz politikajanak javara kell irni, az ketsegkivul az, hogy meg a legkartekonyabb, legliberalisabb szadeszmaradvany illetve reinkarnacio is kenytelen valami nemzeti mazzal leonteni a mondanivalojat, kulonben eselye sincs labdabarugni.

Mű-hazafiak vagytok, kimutattátok a fogatok fehérét!

Minden pillanatban azért erőlködtök, hogy Magyarország végképp megszűnjön!
Pfejjjjj!

A smájli lemaradt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés