Megölt két embert a vonaton egy muszlimgyűlölő férfi Portlandben

2017. május 28. 10:58
Egy fekete és egy muszlim lányt zaklatott egy gyűlölködő férfi, majd halálosan megkéselt két embert, egyet pedig megsebesített egy portlandi vonaton szombat délután. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa Trump elnököt vádolja a növekvő iszlamofóbia miatt.

Két férfit halálosan megkéselt egy gyűlölködő férfi a vonaton az amerikai Portland városában szombat délután. Szemtanúk szerint a férfi, akit a rendőrség Jeremy Joseph Christianként nevezett meg, előzetesen két „muszlim kinézetű” nőt inzultált – számol be a BBC. 

Az utasok közül néhányan megpróbáltak beavatkozni, a dühöngő férfi azonban nekik támadt, két embert megölt és egy embert megsebesített. Az egyik áldozat a helyszínen, a másik kórházban halt meg. Röviddel azután, hogy leszállt a vonatról, a rendőrség elkapta a támadót. A szemtanúk szerint fejkendőt viselő nők elhagyták a helyszínt, mielőtt a rendőrség beszélni tudott volna velük.

A zaklatott lányok szülei azonban az Oregonian újságnak elmondták, hogy egy muszlim és egy fekete tinédzserről volt szó. A férfi egyikük állítása szerint azt mondta: „A muszlimoknak meg kell halniuk. Évek óta a keresztényeket gyilkolják.” 

Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa arra kérte Trump elnököt, hogy szólaljon fel a növekvő iszlamofóbia ellen. A tanács nyilatkozata azzal vádolta az elnököt, hogy Trump intézkedései és kijelentései is hozzájárulnak a fellángoló amerikai muszlimellenességhez.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nincs lényeges különbség aközött, hogy valaki iszlamistaként gyilkol fehérembereket, vagy fehéremberként gyilkol iszlám vallásúakat.

mindkettő szélsőbbos, rasszista/xenofób indíttatású cselekedet, ahol az idegengyűlölet tettlegességgé fajul. (persze az, hogy ki számít idegennek, az illető kultúrájától függ).
és igen, az, aki gyilkolásra is képes, gyakran pszichikai problémákkal rendelkezik, büntetett előéletű, stb. ebben sincs különbség.

a szélsőséges ideológiák és az önbíráskodás ellen viszont minden erővel harcolni kell, nem gerjeszteni őket.

Na ja. Most persze le lehet irni hogy feher es hogy gyulolkodo.
Forditva meg soha nincs leirva hogy a gyulolkodo arab, csak az hogy A Salzmhabdi francia allampolgar

az ok az ideológia és az agymosás, és ahogy említettem, abban nincs nagy különbség: idegengyűlölet.
szerintem szemet hunyásban sincs.. szerinted melyik fölött van szem hunyva?

fogalmam sincs, hogy ezt mire alapozod, de még ha igaz is, a hapsi akkor is fasiszta, és szélsőséges ideológiák alapján gyilkolt
https://www.washingtonpost.com..

??
1. most tudod, hogy két tizenéves lányról beszélsz, ugye? akik nem csináltak semmit.
2. a felelős mindig a gyilkos és a segítői/felbujtói. nem az áldozat.
3. önbíráskodásnál baromira nem szokott számítani, hogy az elkövetőnek igaza van-e. simán lehet, hogy náncsi nénire is rátámadott volna a fejkendője miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés