Momentum: Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon

2017. május 1. 19:58
Egyre fogy a szabadság a Momentum Mozgalom szerint. A szervezet a Szabadság tértől a Hősök teréig vonult szimpatizánsaival május 1-jén.

Európához tartozunk! jelmondattal demonstrálnak a Momentum Mozgalom szervezésében Budapesten hétfő este, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.

A tüntetés a Szabadság térről indult, a demonstrálók megtöltötték a teret. Többen transzparenssel érkeztek, egyiken a „Korrupciómentes Magyarországot!”, egy másikon a „Hazugságban élünk” feliratot lehetett olvasni. A rendezvény elején Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivője azt mondta: egyre fogy a szabadság. A téren nem kellene szovjet emlékműnek állnia – hangsúlyozta. Nem engednek az orosz nyomásnak, Magyarország Európához tartozik – tette hozzá.

A résztvevők a Szabadság térről az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonulnak, ahol beszédek várhatóak. A tömeg az Örömóda hangjaira indult el. A menet elején egy nagy nemzeti színű, egy európai uniós, valamint egy momentumos zászlót visznek. Az esemény Facebook-oldalán úgy fogalmaztak: azokat hívják tüntetni, akik úgy érzik, a magyarok Európához, és nem Moszkvához tartoznak. „Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül” – írták.

(MTI)

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még valaki?

(Karácsony Gergelyt és Juhász Pétert még hiányolom a mandiner címlapjáról.)

Na, ennyi volt.
További jó birkázást.

X

Ezzel az orosz dumával annyira kilóg a szög a zsákból, hogy nem is értem. Hitelt adhat bárki is a Momentum politikusainak akkor, amikor naponta beállnak ebbe a sodorba? A Momentum egyike, a külföldről fizetett, irányított balliberális zsoldosoknak.

Rákosinak több önálló elképzelése volt a hazáról, mindenről.

Most egész komolyan: mit nem lehet szabadon ebben az országban megtenni? És kitől kéne félni? Egyáltalán mi ez az Orosz-fóbia?

Na de május 1-jei hírt szeretnék. "Orbán, takarodj" - huszonharmadik és huszonnegyedik verzióban.

De majd az év végen készít a mandi egy felmérést, hogy mennyire de mennyire elfogulatlan....... :)

" egyre fogy a szabadság."

Az eszetek fogy, de nagyon gyorsan!
Bulikázzatok, munkára úgysem lesztek alkalmasak.

Csak a Fidesz ünnepelt.
Hiszen DIKTATÚRA van, ugyebár. (Vagy mégsem? Kezdek összezavarodni, látva a napi rutinszerűen tüntető ellenzéki alakulatokat; a parlament épületébe büntetlenül behatoló tüntetőket; az ellenzéki országos televíziókat, hírportálokat, egyéb sajtótermékeket; a miniszterelnök gúnyrajzával és az "ŐK LOPNAK" felirattal teleplakátolt országot; az annak rendje és módja szerint a kormányoldal által elvesztett időközi választásokat; a bármiféle következmény nélkül egészen elvadult, uszító hangnemben pofázó ellenzéki tömegeket a facebookon és egyáltalán az interneten [kb. már fel sem vesszük a kormánypárti politikusok fizikai bántalmazásáról, sőt megöléséről ábrándozó hozzászólásokat]; a magyar országgyűlésben, EP-ben (!!), belföldön-külföldön mindenhol tobzódó ellenzéki politikusokat stb. stb.)

Nem szavazunk a Momentumra.
Annál is inkább így van ez, mert még soha, semmilyen választáson el sem indultak. Nem, még Józsefvárosban meg Zuglóban sem a minap.

Hangya!
Nem csak a szemüvegpucolás számít munkának, amit te végzel!
Bizony munka a kormányzás is!
A bulikázók két joint közben készülnek fel erre, vagy hogy látod?
(Szerintem pucold csak a szemüvegedet, mint Aladdin a csodalámpát, hátha meghozza a dzsinn a tisztánlátásodat!
(Ne gyere nekem azzal, hogy a momókás csókák Oxfordba meg a CEU-ra járnak, mert ez nem jelenti azt, hogy dolgozni is akarnak, az utóbbi meg sorosfoximaxi).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés