Hívatlan orosz diplomata szónokolt egy ukrános film vetítésén Budapesten

2017. április 28. 16:52
Előzetes egyeztetés nélkül kezdett orosz nyelvű szónoklatba egy orosz diplomata a budapesti Uránia moziban.

2017. április 26-án volt a bemutatója a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilmnek, ami az ukrán háború magyar áldozatairól szólt. 

A film előtt beszélt Magyarország ukrajnai nagykövete, míg az orosz követség nem kívánt megszólalni, bár a szervezők őket is megkeresték előzetesen.

A film végén azonban felment a színpadra Igor Szevasztyanov, az orosz nagykövetség főtanácsosa, mondván, beszélni szeretne. A tolmácsot nem megvárva el is kezdett beszélni oroszul. 

Arról beszélt, hogy az ukrán állítás, miszerint orosz agresszió történt, nem igaz; ahogy a Donbaszban harcoló oroszok sem terroristák szerinte. Elmondta: a Donbaszbna élő orosz lakosságot súlyos veszteségek érik az ukrán támadások miatt. Az ukrán nacionalisták akcióiról is beszélni kell szerinte. 

Az ukrán résztvevők ezt provokációnak tartották: „szégyellje magát”; „maguk agresszorok”, „magában nincs sajnálat?” – sorolták, miközben felemlegették, hogy ukrán anyák gyermekei vagy férjei orosz fegyverek által haltak meg.

A szervezők végül leállították az orosz diplomatát, aki a nézők kiabálása közepette kiment a teremből.

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukránokhoz beszélt oroszul, akik jó része otthon is úgy beszél.

Pl. Julija Timosenko. Hogy a jobbik vagy nem jobbik részhez tartozik, nem tudom eldönteni.

A "Meghalni Ukrajnáért" c. új magyar dokumentumfilm három magyar nemzetiségű áldozat családján keresztül mutatja be, hogy a kárpátaljaiakat miként érte a kelet-ukrajnai háború. (Kelet-Ukrajnában 2014 tavaszán kezdődtek a fegyveres összecsapások.)
A hadseregbe kárpátaljai, magyar nemzetiségű férfiak százait sorozták be, akik közül csaknem egy tucatnyian meghaltak.
A film végigköveti, miként történt a katonák sorozása, milyen volt a kapcsolattartás a hozzátartozóikkal, miben szenvedtek hiányt és mik voltak az utolsó üzeneteik szeretteiknek. Két anya és egy feleség idézi fel a pillanatot, amikor megtudták, hogy fiuk és férjük elesett Donyecknél és Luhanszknál.
Magyar és ukrán nemzetiségű katonák beszélnek a frontbeli tapasztalataikról és súlyos traumáikról.
A forgatóstáb a fronton járta végig a helyszíneket, ahol a legsúlyosabb csaták voltak és ahol a magyar áldozatok elestek. Egy humanitárius segélyszervezet folyamatosan keresi a halottakat, mert ezrek fekszenek még temetetlenül a harcmezőn.

"Lehet, ők egyek...?" - valaha Kiev volt a 'Rusz'.

Még jó , hogy nem lőtt...

Nem jó egy tömbben élő nemzetiségnek átkerülni a határ túlsó oldalára, keletebbre.

Nincs igazság a földön, nem jó ez így.

Jobb, ha az egy nyelvet beszélő, azonos kultúrájú népek külön országban élnek. A pozitív példa az, ahogy a csehek elengedték a szlovákokat.

Miért nem képes Ukrajna az orosz-lakta K-i részt elengedni? NEM érv, h. ott volt ipar.

Hogyan lehet az, h. sem az elengedés, sem széleskörű autonómia megadása NEM lehetséges az ukrán fél erőszakossága miatt?

Ha lenne igazság a földön, a magyaroknak IS kijárna vagy az autonómia, v. az elengedés, a menetrendszerű magyar emlékmű rombolás és még nagyobb gazságok helyett . Ha jól tudom, két járásról van már csak szó.

Az ukránoknak szerintem SEMMIFÉLE joguk NINCS a méltatlankodásra, már csak a film MAGYAR áldozatai miatt sem.

Akiket nyugosztaljon a Jó Isten, s adjon a családjaiknak erőt a veszteséggel együtt élni.

Ilyenek ezek az orosz terroristák! Kicsit nem figyelünk oda, erre orvul hátbaszónokolnak minket! Inkább a bantu agysebészek, mint ezek!!!444!!!

Milyen tudósítás ez, amelyből nem tudjuk meg miről szólt a film és kik voltak a szervezők? Amit az orosz diplomata mondott, abban nincs semmi felháborító. Ez egy orosz-ukrán konfliktus, amelyben mindkét félnek vannak áldozatai és mindkét fél csinált disznóságokat.

Ha ez a film az Ukrajnában élő magyar áldozatokról szól, kérdés, hogy feltette-e azt a kérdést, hogy mit keresnek magyarok az ukrán katonák között? A délszláv háborúból tudjuk, hogy az agresszív, birodalomvédő fél szántszándékkal sorozta be és kényszerítette háborúba (a számarányuknál jóval magasabb arányban) a saját oldalán a nemzetiségi lakosság fiait, akik egyáltalán nem érezték magukénak a háború céljait.

Ukrajnából is tömegesen menekültek el magyar fiatalok a sorozás elől, mert úgy érzik, hogy semmi közük az ukrán-orosz viszályhoz és Ukrajna határaihoz.Az ukrán nacionalistáknak is az a célja, hogy magyarok legyenek a golyófogók helyettük. Ezt vajon megvitatták-e?

Egyre jobban kezdik otthon érezni magukat nálunk a rohadékok. Ideszoktak 40 év alatt.

Nincs orosz-imádat, nincs Nyugat-imádat.

Egyszerűen élni kell, lehetőség szerint együttműködni, kereskedni, ha lehetséges, KÖLCSÖNÖSEN előnyös feltételekkel.

Ukrajna egy borzalom, egy fekete lyuk, az h. ott kényszerül élni, ősei földjén, majd 200.000 magyar honfitársunk, még tragikusabbá teszi a helyzetet.

Ezek a magyarok a háború végétől mostanáig SEMMI jót nem tapasztaltak az őket szabályosan elnyomó, sanyargató ukrán felsőbbségtől, de az alsóbbságtól sem. Az ő helyzetük a teljes kiszolgáltatottság egy jogot nem ismerő államban.

Nagyon elég!

Más: valóban az oroszok 45-90-ig bemutatkoztak, bár pl. a hálapénzes rendszer, a főleg 50nm-es "családi" lakásokból álló panelrengeteg, az oktatás színvonalának folyamatos hanyatlása, az eladósodás, a gazdasági vezetés politikai szempontok alapján történő szelektálása, NEM orosz diktátumra terhel máig. Érdekes, Csehország normális méretű államadóssággal tudott kezdeni 90-ben.

90-től a Nyugat mutatkozott be. Az "eredményét" az unokáink is fogják élvezni.

Természetesen egyik nagyhatalom sem tudott volna semmitől megfosztani minket az őket kiszolgáló belső "magyar" vezetés nélkül, akiket 90 óta szabad választásokon a népség-katonaság valószínűleg a minimális tájékozottságot is nélkülözve megválaszt.

Még a leginkább üdítő kivétel a Fidesz kormányok, amelyek inkább vesznek, mint eladnak, inkább építenek, mint rombolnak.

Jobb, ha egy ország gazdagabb, anyagiakban és szellemiekben, tanultságban is. Az általánosabb normakövetés legalább olyan fontos lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés