Nyílt levél Szanyi Tibornak

2017. február 26. 17:35

Haris Éva
Facebook
Én pszichiáterként ( nem pszichológus, tudod, az egy másik szakma) persze tudom értelmezni a helyzetet, de szerintem erre Te nem vagy kíváncsi. Ám érdemes lenne egy kollégát felkeresned mielőbb.

„Kedves Szanyi Tibor!

Döbbenten olvastam a médiában tova-tova gyűrűző interjúdat. A gojmotoros attrakciódnál még azt hittem, ennél már nincs lejjebb, de úgy látom, hogy mégis van.

Három éve elhagytam a szocialista pártot, pont az ilyen arcok miatt, de azóta sem ekéztem egyetlen volt tagtársamat sem, a volt pártomat sem, pedig gondolhatod, hogy lett volna információm is, okom is. Csak tudod, volt gyerekszobám. Úgy látom, Neked nincsenek ilyen görcseid.

Most viszont komoly identitászavarba sodortál. Tehát szerinted van egy férjem, az ingatlanmogul, tudod, aki délelőtt a rántáskavarás (mármint én kavarom a rántást, mert ez a családi munkamegosztás) közben odaszól, hogy ugyan drágám itt van 100 millió, gründoljál már valami ifjúsági mozgalmat, mert nem szeretném, ha unatkoznál. Aztán délután beugrik Rogán vagy Habony, hogy a Fidesz küldött 100 millát, ugyan vegyem már meg ezeket a fiatalokat egy kis mókára, hátha megszívatják a Szanyit, meg jól szétszabdalják a baloldalt. Most akkor melyik a frankó, Tibor? 

Hogy eleget tegyek a média egy részének is, délután kicsit akciózom a Szabó Palival ( elnézést a Pali megszólításért, hiszen személyesen nem ismerjük egymást), rácsörgök Sorosra, hogy jöjjön még egy kis zsé, aztán, hogy a kis Pilhálnak is igaza legyen, beülök a keverőpult mögé, hogy kicsit irányítsam ezeket a helyes fiatalokat, akik ugyan esetlenek, háromig sem tudnak számolni, de szakmámból adódóan a hipnózis csodákra képes. Talán csinálok még Falus Ferinek egy újabb vizes videót,( merthogy ezt is nyakamba varrta valamelyik lakájújság) de most nem lóval és kutyával, hanem talán tevével és mosómedvével – tudod, a keleti nyitás miatt. 

Furcsa, hogy Neked nem tűnt fel éveken keresztül, hogy az MSZP-ben is a fiatalokkal foglalkoztam, valószínűleg aludtál, amikor az ifjúsági előterjesztéseket mantráztam. Az sem tűnt fel, hogy fiatalokkal létrehoztuk a Klubnext mozgalmat. Igaz, erre Ti soha nem voltatok vevők, mert még a koporsóból is a képviselői igazolványt akarjátok lengetni, nem akartátok a saját utánpótlásotokat kinevelni.

Így találkoztam a Momentummal is, talán kicsit korábban, mint mások, és azonnal láttam, hogy azok közül az ifjúsági csoportok közül, amelyeknek figyelem és néha segítem a tevékenységét, mennyivel elszántabbak, mennyivel kiforrottabbak. 

Nagyon szívesen mondanám, hogy én vagyok a mágus, akiktől ez a csoport ilyen jó, de csalódást kell okozzak. Néhányukkal való rövid találkozásunkkor meglepődtem a profizmusukon, a stratégiai készségükön, a műveltségükön, az elszántságukon és az összetartásukon. Az a rossz hírem Neked és a pilhálféléknek, hogy nemhogy nem kellett tanácsot adni Nekik, de magam tanultam Tőlük, így egyetlen segítségnek maradt két tucat leharcolt szék és néhány asztal, ami a saját tagdíjukból bérelt szuterénjükben segített az elindulásban. A Fidesznek Soros György segített irodát intézni, nekik ennyivel én. 

Tudod, Tibor, mindig is szerettem, ha a pártjukból élő,( azt most éppen szembeköpő) világéletükben megélhetési politikusok turkálnak a zsebemben. Az is izgalmas, hogy Fidesz ügynöknek titulálsz a Fidesz kedvenc házi lapjában, a Pesti Srácokban nyilatkozva, de ezt az ügyvédem hamarosan intézi Veled.

Ennél azonban sokkal szomorúbb hírem van. Ha még senki nem mondta volna, lefőtt a kávéd, sem Rád, sem a Hozzád hasonlókra nincs már szüksége Magyarországnak. Tudom, hogy most minden manővert megpróbálsz, hogy EP képviselő maradhass, ha adhatok egy tanácsot, ez nem jó track, a Fidesz nem fog megvenni. Én évekkel ezelőtt visszavonultam, tedd Te is ezt. Add át a terepet azoknak a fiataloknak, akik képzettebbek, intelligensebbek, elegánsabbak és józanabbak mint Te. Most beleköptél a ventilátorba, de talán egy tiszta pillanatodban rájössz, hogy ez nem vezet sehová. Páros lábbal megpróbáltál belém szállni, hogy megtorold Fekete Győr András nevelő célzatú fricskáját. Végre megtudhattad, hogy nem érdemes más szervezet politikai akciójára rátelepedni. Szanyi Tibor, rossz hírem van. Ők a karó már, amire Te fel akartál kapaszkodni, de az általuk teremteni kívánt politikai kultúrába ez már nem fér bele. Ez piti. Nagyon. És Te a hős és bátor férfi keresel gyorsan egy nőt, akibe belerúghatsz, mert oda nem mersz visszamenni, ahol beletolták a nózidat a valóságba.

Én pszichiáterként ( nem pszichológus, tudod, az egy másik szakma) persze tudom értelmezni a helyzetet, de szerintem erre Te nem vagy kíváncsi. Ám érdemes lenne egy kollégát felkeresned mielőbb.

Üdvözlettel: 

Haris Éva”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

24 szék közé, a földre ültünk.

Én bírom, hogy egymás torkát harapdálják:-) csak így tovább:-)

Egy pszichiáter nyílt levelet írogat??????????

Válaszok:
Morgen | 2017. február 26. 18:03

Már másodszor értékelem fel Szanyit!

Ez a milliárdos néni kihozta belőlem.

Csodás megállapítás! A néni a saját hazugságát sem tudja kezelni.

Ha a vasárnapi robotért sem tudtak összeszedni 200K aláírást országosan, akkor jó eséllyel csak a vörös Pesten sem egy NOlimpiára. Nem ez a lényeg.
A pályázatot a NOB bírálja el, nem holmi népszavazás dönt. Ahol sokat nyom a latba, hogy a sunyi destruktív ellenzék semmi perc alatt kiszállt az olimpiából.
Az ilyet nem díjazzák sehol.

Az mszp-nek is van egy hatodik kerületi bérelt szuterénje, meg milliárdos adóssága. Innen indulnak a végső harcra.

"Még a végén nem lesz meg az a minimális érvényes sem?
Honnan szeded ezt az infót?"

Ki lehet simán kalkulálni. Mitől lenne meg? De a népszavazás nem a NOB.

Ez mind rá fog égni ezekre a neo és posztkommunistákra. ORSZÁGOSAN nem képesek 200e érvényes aláírásra. Talán az LMP egyszer eljutott 165 ezerig. Akkor -15 celsiusban a Blahán nyilván megy.

Politikai törpék belterjes-balos hancúrozása...

"138 527 érvényes aláírás kell nekik."

vagy 150 ezer. De nem ez a lényeg. A destruktív ellenzék sunyított. Captain Szanyival az élen. Leadott 17 aláírási ívet. Pártellenesen.

Még egy cicaharc?

Olyan Törley Katalinos feje van ennek a harisnak.
Rokon tőről fakadtak?

"Érdekes, hogy egyáltalán volt érvénytelen aláírâs. "

Nem érdekes, hanem boritékolható. Volt eleve.

Vannak olyan frusztrált lumpen protest arcok, akik akár napi 10x is aláírnak. Bá.rhol
Amikor meg befogadtak bkitől íveket, akkor elébe mentek a cuminak. Én nem, de gondold valaki pár nappal péntek előtt átad ezeknek 60 ezer aláírást, mert addig sehol nem állnak. Jó játék a szopatás, minimum ketten játsszák. És nem mindegy melyik oldalán állsz a cerkának.

Egy pszichiáter is tévedhet, gondolok itt a Momentumra. Van aki idős korára - Szanyi - , van akit fiatalon - Momentum - szorul kezelésre. De van amikor a kezelő pszichiáterről derül ki, hogy Ő a beteg. Mint Ön, kedves Éva. Azért ne adja fel...hátha segít a gyógyulásban.

Békesi is jobban tenné, ha élvezné még azt a kevés időt, ami hátra van neki.

Akkora sebeket osztogatnak egymásnak.................... de hát ballibek, talán elképzelhető.

"egyetlen segítségnek maradt két tucat leharcolt szék és néhány asztal,"


Az mszp egyre kisebb helyeken székel, biztosan onnan voltak a maradék leharcolt cuccok, azt már senki nem akarta hazavinni:-)))))

Két rántás kavarás között, Szanyi fikázása címszóval kicsit reklámozza az új destruktívokat. Erről szól a beírás.

Válaszok:
Box Hill | 2017. február 27. 10:05

Reklámnak mínuszos.

Válaszok:
Tündér_Lala | 2017. február 27. 10:26

Gábor Zazsa :beszéljenek róluk, mindegy, hogy mit.
Már a NOlimpia témaválasztás is ilyen volt.
Egyébként tényleg minuszos. Nem zudom mit várnak tőle.

Szóval vannak emberek, akik még akkor találkoznak-találkozgatnak csoportokkal, mielőtt megszerveződnének.
Figyelik őket, néha segítenek nekik...
Hmmm-hmmm.

Ha csak trendeket ismernének fel, nem is szólhatnánk semmit. Az marketing.
De a Haris-félék konkrét emberekkel és csoportokkal "érintkeznek".
Figyelik őket, néha segítenek nekik...
Hmmm-hmmm.

Igen, 30 százaléka DE a szavazásra jogosultak 40 százaléka soha nem szavaz senkire.

Osztán a maradék 30 százalékon marakszik a maradék.......:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés