Amerikai médiaállamosítás

2016. december 29. 17:39

Lovas István
Magyar Hírlap
A Globális Beavatkozási Központ feladata nem csak a Moszkva és Peking „propagandája” elleni harc a Washington szerint nem megfelelő híreket közlő média ellen. A törvény külön említi Kelet-Európát mint az ilyen információs háború veszélyeztetett hadszínterét.

„A Fehér Házban még bő három hetet töltő, nem béna kacsaként, hanem szteroiddal beoltott Clintonnéként tüsténkedő Barack Hussein Obama szenteste írta alá nagy suttyomban a 2017-es Nemzetvédelmi Törvénynek elkeresztelt, a Pentagon 611 milliárd dolláros költségvetéséről rendelkező törvényt, a benne elrejtett rendelkezésekkel egyetemben.

Mely rendelkezések harcot hirdetnek az orosz és kínai propaganda ellen. Létrehozva, a megfelelő pénzek kiutalásával, egy »Globális Beavatkozási Központot«, amely feladata nem csak a Moszkva és Peking »propagandája« elleni harc a Washington szerint nem megfelelő híreket közlő média ellen. A törvény külön említi Kelet-Európát mint az ilyen információs háború veszélyeztetett hadszínterét.

A harcot a törvény szerint az amerikai külügyminisztérium irányítja, de abban közreműködik a Pentagon, az USAID (USA Segély), a Szabad Európa/Szabadság Rádiót, az Amerika Hangját vagy a Kubába sugárzó, José Martiról elnevezett rádiót és tévét irányító Műsorszórók Tanácsa, valamint az amerikai hírszerzés és más ügynökségek.

Ezeknek kell tehát küzdelmet folytatniuk a propagandával és álhírekkel szemben. Miközben lehetővé teszi azt is, hogy a Globális Beavatkozási Központ bármely, nem az általa elvártak szerint működő médiumra lecsapjon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lesz mit takarítania Trumpnak!!!

Csakugyan nem meglepő , de egyre jobban tudatosítanunk kell , nekünk olvasóknak és hírfogyasztóknak az ilyen meglevő összefüggéseket , befolyásolási kisérleteket .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés