Románozással támadja Orbánt a Jobbik

2016. december 12. 18:36
Nekitámadt a Jobbik a miniszterelnöknek, miután Orbán gratulált a két romániai magyar párt, az RMDSZ és az MPP elnökének a romániai választáson elért közös sikerhez.

A Jobbik közleményben fejezte ki nemtetszését amiatt, hogy „az az Orbán Viktor és az a Fidesz beszél a külhoni magyarok kapcsán nemzeti érdekérvényesítésről, aki feltétel nélkül szavazta meg Románia uniós csatlakozását, holott korábban megígérte a székelyeknek, hogy az autonómia biztosítása nélkül nem fogják támogatni a csatlakozást”.

A párt ezzel a miniszterelnöknek a romániai választással kapcsolatos nyilatkozatára reagált. Orbán levélben, „kalapemeléssel” gratulált Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének és Biró Zsoltnak, a Magyar Polgári Párt elnökének a parlamentbe való bekerüléshez. Az eredmény az egész romániai magyarság közös sikere, a két magyar szervezet együttműködése pedig hasznos példaként szolgálhat a magyarság egészének, fogalmazott leveleiben a kormányfő. Orbán reményét fejezte ki, hogy a képviselők élni tudnak a magyar választóktól kapott bizalommal, és erős érdekképviseletet teremtenek, amely hozzásegíti a magyar közösséget jogai érvényesítéséhez.

A Jobbik azt is felrója Orbán Viktornak, hogy „még mindig nem tiltakozott barátja, európai néppárti szövetségese, Traian Basescu felháborító, magyarellenes kijelentése miatt, mely szerint Románia határa a Tiszáig tart”. Majd pörög még egyet a Basescu-témán: „Kíváncsiak vagyunk, Orbán Viktor még mindig barátjának tartja-e Basescut, és biztatna-e a rá szavazásra, ahogy azt korábban Tusványoson tette.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elképzelem, amint Vona Gábor miniszterelnökként számonkéri Romániát... na, nem, inkább nem képzelem el.

Szájhős.

Nem a jobbik nyitott irodát azon a tájékon és délen is?

Mi van a valódi nemzeti konzultációval? :-))))))))))))))))

Apropó.
December 12. van.

Hol van a VALÓDI NEMZETI KONZULTÁCIÓ eredménye?

[Amelynek egyik (ál)kérdése a CIA-vezérelte (!!), magyarokkal (!!) önkényeskedő, politikai alapon erdélyieket, partiumiakat vegzáló "Korrupcióellenes Ügyészség" magyarországi mintaként állításának csápolt...]

Ilyen fekvetésekkel ne zavard meg a dzsobbermanokat. :)
Ők már azt anyatejjel szívták magukba a külpolitikát, készségszinten. :))))

Az volt az igazán fontos, hogy legyen parlamenti képviselete a magyaroknak, ha ezért kellett kampányolni, akkor jól tették.

Válaszok:
Gregorius | 2016. december 12. 21:42

Most látom a végét. Basescu egy kis párt vezetőjeként küzdött a bekerülésért, ennek érdekében mondott tücsköt-bogarat, Tudor stílusában. Sajna ezzel mindig lehet egy-két plusz százalékot szerezni arra felé, hogy mi van a fejében azt nem lehet tudni, csak következtethetünk rá, hogy ránk nézve nem túl sok jó.

'Ember fogad fogadást, agg eb aki állja.' Ugye Jobbik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés