Aggódik a röszkei megafonos Ahmed H. elítélése miatt az USA

2016. december 7. 11:06
Az amerikai külügyminisztérium közleményben sürgeti a magyar kormányt, hogy független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson a Röszkénél történtek ügyében és vizsgálja meg még egyszer Ahmed H. és a hozzá hasonlóan elítéltek ügyét.

Az amerikai külügyminisztérium rövid közleményt adott ki a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Magyarországon tíz év fegyházbüntetése ítélt szír férfi ügyében. A közleményben, amelyet Mark Toner helyettes külügyi szóvivő írt alá, aggodalmukat fejezik ki Ahmed H. elítélése miatt. A Szegedi Törvényszék múlt szerdán, első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a szír férfit.

Az amerikai külügyi közlemény megjegyzi, hogy Ahmed H. részt vett 2015 szeptemberében a magyar-szerb határnál lévő Röszke közelében a rendőrség és a menedéket kérők összecsapásában, amit szélesebb értelemben véve terrorizmusnak minősítettek. Sürgetik a magyar kormányt, hogy „független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson” a Röszkénél történtek ügyében és vizsgálja meg még egyszer Ahmed H. és a hozzá hasonlóan elítéltek ügyét. „Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük majd” az ügyet – olvasható a közleményben, amelyben teljes névvel szerepel a szír férfi. (MTI)

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minek ide bíróságok, ha vannak "független civil társadalmi csoportok"?

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a Magyar Gárda (ha ugyan még létezett volna akkor, de nem hiányzik, mielőtt félreértik páran...) vagy a Betyársereg (még annyira sem szimpatikus) véleményét, mint "független civil társadalmi csoportét" mikor vették volna figyelembe a Biszku-per kapcsán?

A magyar államtól legyen független a magyar bíróság, de az usa-tól ne?
Milyen alapon szólnak bele más állam bírósági döntésébe? Felháborító, látszik, hogy nem működnek a fékek és ellensúlyok!

Egy szir allampolgar magyarorszagi buntetoeljarasaba MI A FASZ keresnivaloja van az USA-nak?

Mit kepzelnek ezek magukrol, mik ok, nemzetkozi birosag?

Egy egyezmeny kene Sziriaval, hogy Aszadeknal ulje le a tiz evet.

Az amerikaiak kövessék szoros figyelemmel önmagukat, ne bennünket. Szeretett megafonosuk nem lesz bezárva Magyarországon, akár menedékjogot is adhatnak neki.

Azért elképesztő, hogy tele van a világ hatalmas problémákkal és szörnyű vérengzésekkel, de az amerikaiak külön közleményben foglalkoznak valami Ahmed itteni elítélésével és a "civil" szervezeteket mértékadóbbnak ítélik a magyar bíróságnál. S ha mi merészelnénk civil felülvizsgálatot követelni egy amerikai bírósági ítélet kapcsán!?

Az USA határon egy illegális betolakodó nem sokáig dobálhatná tömegből a US rendvédelmet. Azonnal működésbe lépne a fékek és ellensúlyok rendszere és szitává lőnék.

Ja, amugy MOST kell bekeretni a nagykovetet, ha egy orszag hivatalosan beleszol abba milyen iteletet kell hozzon a magyar fuggetlen birosag, az egy fokkal durvabb mintha egy maganszemely nekunk nem tetszo velemenyt nyilvanit egy tevecsatornan egy masik orszagban...

A kerdes nem az hogy tulzott-e az itelet vagy sem, a kerdes az, hogy fuggetlen orszag vagyunk-e, vagy mar formalisan is amerikai gyarmat?
Nem amerikai allampolgarrol van szo, es nem is amerikai teruleten zajlo eljarasrol, igy semmilyen jogcime a belepofazasnak amerikai reszrol nincs. Vagy a sajat allampolgaruknak erzik Ahmedet, vagy a sajat teruletuknek Magyarorszagot. Egyik se jo.

Vigyék az USA-ba, ültessék be a Fehér Házba, csatoltan Vadaival és Gyurcsánnyal, a "hős" röszkeiket!

EZT elsőkommentbe kellett volna! :-D

(bravo)

Így kell ítélkezni: :)

"Muszáj bíznunk önökben" - ezzel "indokolják", hogy miért engednek futni mankós kiskorúra támadó cigánybűnözőket.
A három "fiatal" május közepén az újszegedi Alsó kikötő sor egyik buszmegállójában rabolt ki egy lábtörése miatt két mankóval közlekedő kiskorú fiút. Volt egy negyedik társuk is, aki a bűncselekmény elkövetésekor gyermekkorú volt, őt ezért nem ültethették a vádlottak padjára. A "fiatalok" megvárták, amíg áldozatuk leszáll a buszról, majd félkör alakban körbeállták. J. Alex Tibor felszólította, hogy adja oda "felpróbálásra" az óráját, amit a bicegő fiú nem teljesített. J. Alex Tibor erre egyik kezét a hasa magasságába emelte, és fenyegető mozdulatot tett. A fiú erre odaadta az óráját, majd K. Erik Krisztofernek annak felszólítására a fülhallgatóját. A két cigány 60 forintot tett a kirabolt fiú zsebébe azzal, hogy "ki van fizetve". A vádlottak és védőik azt hazudták, hogy a fiú önként adta oda értékeit, szó sem volt közvetlen fenyegetésről, így rablásról sem. Az óra J. Alex Tibor szerint "véletlenül" maradt nála, azt a sértett önszántából adta neki, és különben is fizetett érte. Az ügyész szerint a "fiatalok" társtettességben elkövetett rablást követtek el – ezt mondta az áldozat is. A fiatalkorú "fiúkra" az 1 hónaptól 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény középmértékének kiszabását kérte, próbaidőre felfüggesztve. Ez 2 és fél év és 15 nap. K. Zsanett véleménye szerint bűnsegéd volt."

Szerintem be kellene rendelni az amerikai követasszonyt a Külügyminisztériumba , és hivatalosan tiltakozni a magyar bírói függetlenség súlyosan antidemokratikus lábbal tiprása ellen .

Az Usának ehhez semmi köze nincs.

6000 km-en keresztül vonszolta maga után a
megafont, mint a túlélés nélkülözhetetlen
eszközét.

A Guatanamon fogvatartottak között vannak
elismerten ártatlanok. Úgy kerültek oda, hogy
rosszkor voltak rossz helyen, bűnük nincs. Amikor
felvetődött az a kérdés, hogy akkor miért nem
engedik őket szabadon - még egyszer: a
bizonyítottan ártatlanokat! - az a válasz jött, hogy
ezek az emberek megharagudtak az USA-ra és
szabadon engedésük esetén potenciális
terrorveszélyt jelentenének.

Ízlelgesd ezt egy kicsit és vesd össze azzal, amit
Ahmedünk csinált.

Ezen eljárást viszonozni kell! Valahányszor az USÁBAN rendőrök négereket lőnek, a magyar kormány szólítsa fel őket az ügy igazságos kivizsgálására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés