Le Monde: Egy nagykörúti hotelben szálltak meg a párizsi merénylők

2016. november 13. 12:31
A magyar szolgálatoknak nem tűnt fel, hogy tavaly augusztustól hosszabb ideig a Ferenc körúti Swing Hotelben szálltak meg a párizsi merénylők, írja a Le Monde.

Egy éve követték el a 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozatot az Iszlám Állam terroristái. Ennek apropóján a francia Le Monde című napilap újabb részleteket közölt a merénylők budapesti tartózkodásáról. A lap szerint a magyar főváros nemcsak arra szolgált Salah Abdeslamnak, a támadás főszervezőjének, hogy itt vegye fel a menekültek között elvegyülő terroristatársait, hanem fontos bázisuk volt a merénylőknek.

Abdeslam augusztustól hosszabb ideig Budapesten, a Ferenc körúti Swing Hotelben szállt meg a magyar szolgálatok tudta nélkül, írja a Le Monde. Abdeslam autóval háromszor járt a merényleteket megelőzően Budapesten, a gyanú szerint összesen tíz terroristát juttatott Nyugat-Európába.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A belga hatóságoknak nem tűnt fel, hogy mi folyik Brüsszelben, a politikailag korrekten kezelt Molenbeek negyedben, minket meg azért piszkáltak, mert nem bánunk elég szépen az átvonuló 400 ezer, azonosíthatatlan, együttműködni nem akaró bevándorlóval. Akkoriban sokkal érdekesebb volt, hogy Bicskére vitték őket vonattal, rögtön kéznél volt az auschwitzi hasonlat, vagy azon rágódtak, hogy László Petra felrúgta vagy nem a rendőröket félresöprő tömegből az egyiket.

Dőlt a nyugatból a politikai korrektség inkorrekt hazugsága, rosszindulata.

Látom Tunya, kapartok a sáros gödör oldalán, hogy kimásszatok. Van már magyarázat arra, hogy a tavaszi javaslatban miért nem volt benne a letelepedési kötvény is, és most hogyan kell érteni a hazaárulást a tavaszi felfogáshoz képest?

Vona elmagyarázhatná, de nem ér rá, ő most akarja kikaparni a maga szebb jövőjét.

De mégis, mivel foglalkozik a Jobbik parlamenti frakciója? A letelepedési kötvény nem most született, régi találmány, mi volt a véleményük akkor, amikor létrejött? És még egyszer, hogyan értelmezik most a hazaárulást a tavaszi felvetéshez képest?

Hatalmas baklövés volt beállni a baloldal mellé. Meg lehetett volna szavazni az alaptörvény módosítást és utána hitelesebben lehetett volna támadni a letelepedési kötvényt. Vona egy nyeretlen kétéves szintjén van a politikai érzékével.

Egyrést: Honnan tudja bárki is, hogy a több, mint egymillió bevándoroltból ki a terrorista, ki nem, másrészt : Ha lekapták volna őket, a ballib még mindig ordítana, hogy bánik a kormány szegény menekültekkel!

Vadai és Gyurcsány röszkei fellépését tessék már elemezni , úgy részletesen, ha kérhet ilyet egy állampolgár a független médiumtól!
László Petra esete sem volt piskóta, ott is "visszafogott" volt a ballib média!
A Le Monde meg azt szajkóz hülyéknek, amit akar, nem érdekel.

1. Az ilető nem volt kőrözési listán. Tehár nem a magyar hatóságok sara a dolog.
2. Talán nem kellett volna 100 ezer számra Európára ereszteni a migránsokat. Talán nem kellett volna a velük szembeni jogszerű intézkedéseket pellengérra állítani.
3. Nem kellett volna szétrobbantani az arabtavasszal az Észak-Afrikai országokat, plusz nem kellett volna bombázni.

A Jobbik átdefiniálta a hazaárulás fogalmát a saját érdekei szerint. Ezt nem lehet kidumálni. Sok embernél elvágták magukat ezzel a pálfordulással.

Idő kell hozzá, míg jóvá tehetik. És akkor még ott van mögöttük a cigányozó, zsidózó múlt a Magyar Gárdával. Nincs karakter, nincs határozott vonalvezetés. A nyugati nemzeti radikálisok sem veszik komolyan.

Pedig alakulhatott volna másképpen is.

Nekem, mint laikusnak is lenne tippem.

"Ma már tudjuk hogy a kötvénnyel idekerült terroristák is az FBI által körözött személyek."

Túlzásokra is hajlamos vagy, Tunya!

Szörnyű mulasztás+ A franciáktól kellett volna példát venni, akik befogadták és minden jóval ellátták a magyart ölő gyilkos romákat,

Tegyük fel, hogy a magyar elhárítás napi szinten begyűjti, kik szállnak meg a magyar szállodákban. Mit csináljanak az információval? Csak akkor tudnak bármit is kezdeni, ha nyugatról megkapják, kik a terroristagyanús, megfigyelt emberek. (Nem többszáz vagy többezer általánosságban gyanús fickó nevét, mert pár nap alatt ki se lehet szűrni őket az adathalmazból, hanem azokat, akiket a nyugatiak közvetlenül megfigyelnek.) Ám arról szóltak az információk, hogy a nyugati titkosszolgálatok nem bíznak meg a keletiekben, ezért nem vonnak be bennünket a nyomozásaikba, nem osztják meg a mieinkkel a forró információkat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés