Nézőpont: Budapesten a DK és az LMP is lenyomja az MSZP-t

2016. október 31. 12:34
Budapesten mérhető a Kétfarkú Kutya Párt: 3 százalékon áll. A szocialisták csak 7 százalékot húznának be a fővárosban: ezzel a Jobbikkal állnak holtversenyben, és az LMP és a DK is megelőzi őket. A Fidesz 44 százalékkal stabilan vezet. A fővárosiak pártpreferenciáiról a Nézőpont Intézet készített felmérést szeptemberben.

Az LMP és a DK is megelőzi az MSZP-t Budapesten, ahol már a Kétfarkú Kutya Párt is mérhető – derül ki a Nézőpont Intézet által a Magyar Idők megbízásából készített közvélemény-kutatásból. A felmérést ötszáz fő telefonos megkérdezésével végezték szeptember 18. és 22. között. 

A budapesti biztos szavazók 44 százaléka a Fideszre szavazna, második helyen a DK áll 10 százalékkal, a harmadikon pedig az LMP 9 százalékkal. Az MSZP és a Jobbik holtversenyben a negyedik helyre szorult 7-7 százalékos népszerűséggel, őket követi az Együtt 6 százalékkal. Az MSZP mélyrepülése mellett említésre méltó a fővárosban, hogy mérhető a Kétfarkú Kutya Párt: 3 százalékos támogatottságot mértek a viccpártnak, csakúgy mint a PM-ből lett Párbeszédnek. További 10 százalék van ugyanakkor, aki még valamilyen „egyéb pártra” szavazna.

A teljes budapesti népesség körében 32 százalékon áll a Fidesz, a második pedig az LMP 10 százalékkal. A DK-ra 8, az MSZP-re és a Jobbikra 5-5, az Együttre 4, a Párbeszédre 2 százalék voksolna. A Kétfarkú Kutya Pártnak a biztos szavazói körhöz képest azonos mértékű, 3 százalékos a támogatottság a teljes budapesti népesség körében is.

Országosan egészen más a kép: a teljes felnőtt népesség körében a Fidesz 34 százalékkal vezet, második helyen viszont már a Jobbik áll 12 százalékkal. Őket követi az MSZP 8 és a DK 5 százalékkal.

Grafika: Magyar Idők

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meglehetősen stabilnak tűnnek a pártpreferenciák a fővárosban is. Nem látok komolyabb eltérést a 2014-es, tényleges budapesti eredményekhez képest.

Igazából az az egy némileg izgalmas elem, hogy házon belül a DK lenyomja az MSZP-t.

Hülye.

1. Budapest nem hogy nem nevezhető fideszes fellegvárnak, hanem egyenesen a Fidesz töretlenül LEGGYENGÉBB területe. Ha valami, akkor ballib fellegvár.

2. A jobbikos vezetésű Ózdon, Tiszavasváriban stb., a Jobbik legerősebb megyéjében, BAZ megyében stb. a budapestinél is SOKKAL ALACSONYABB volt a részvétel. Janiczak Ózdján pl. valami alig haladta meg a részvétel a 30%-ot... LOL

3. A fideszes fellegvárakban (pl. GYMS megye egésze, Vas megye egésze, Hódmezővásárhely [kimagasló részvételi adat Lázár hátországában, a miniszter számtalan lakossági fórumot tartott, szemben a jobbikos "honatyákkal"...!], dél-alföldi kerületek, Zala megye stb. stb.) volt jellemzően a legerősebb a részvételi adat.

Ezeket persze már százszor leírtuk, tehát...
...

Szebb Hantázást!

Melyik kvk-nak kell hinni?

Mert ugye tény, hogy
- nagy vonalakban ugyanazt mérik, kivétel nélkül az összes, az ellenzéki kötödésű kvk-k (ZRI, Medián stb.) is,
- nagy vonalakban heéyesek voltak az előrejelzések, pl. legutóbb 2014-ben is.

Annyi van, hogy a Fideszt rendre felülmérik valamennyivel. Én mondjuk levonnék 5% pontot a Fidesznek mért adatból, és akkor az egy nagyon jó közelítés lesz. Szerintem Budapesten sajnos a ballib megverheti a Fideszt, pláne ha az LMP esetleg nem indul külön.

Én óvatosságból levonnék 5-6%-ot, mondjuk legyen 38%.
De alapvetően igen, ez jó hír, hogy még Budapesten sem tudnak dominálni ballibék. (Ha jól számolom, kétfarkúakkal együtt 29%, LMP-bel együtt 38%.)

Semmi. Mondom, minden választáson lényegileg azok az eredmények jöttek, amiket akkor, előtte a kvk-k mértek. 2014-ben is (csak a Fideszt mérik felül pár százalékponttal, a többi pártot nagyon pontosan lövik be rendre).

Tipikus kognitív disszonancia a hőzöngök részéről.

A részvétel teljesen más tészta. Azt normál választáson sem tudják belőni.

A pártpreferenciákat ellenben igen.
25 éves tapasztalat.

Ja, és 2014-ben spciel a Nézőpont volt a legközelebb a tényleges eredményhez. (Régebben valóban a Medián.)

De még egyszer: nagy vonalakban ugyanazt méri jelenleg az összes kvk.

Nem olyan durva az. Ha Bp-en 10%, akkor országosan szerintem nem lehet több 7%-nál.

Amit viszont sajnos mindig figyelembe kell venni: a ballib egy tömb, egy tömbben is fog indulni. (Legrosszabb esetben még az is lehet, hogy LMP-stül). Érdemes összeadni az adataikat.

Koherens az érvrendszered, be kell, hogy lássam. :))

Országosan még az is lehet. Budapesten a 10% reálisnak tűnik, én még többet is tippeltem volna.

A DK egyszer indult önállóan listán: a 2014-es Ep-választáson. Akkor ugye 10%-ot kaptak ORSZÁGOSAN. Budapesten konkrétan 13% volt az eredményük, ahol MEGVERTÉK AZ MSZP-T (11,5%). Országosan az MSZP nyerte szűken a ballib belcsatát. (És akkor még erősen szereőelt az Együtt, 7% felett.) A 2014-es önkormányzatin is egy csomó pesti kerületben verte a DK az MSZP-t. Én simán el tudom képzelni, hogy Budapesten most is az MSZP előtt vannak.

De sjanos "vátesz" nyilván jobban tudja.

Oké, kérlek, prezentáld akkor a pártok listás támogatottságának arányát, ha ma lennének a választások. DK, Együtt külön indul ebben a modellben.

DK 4-5%.
Folytasd.

Pedig az LMP és a Jobbik nagyjából egy kaliber szokott Budapesten.
Egymás elleni összevetésben 2010-ben szűken az LMP nyert, 2014-ben szűken a Jobbik. A fenti felmérés megint az LMP-t hozza picit erősebbnek.

Jobban örülnék, ha az MSZP volna olyan erős, hogy eltüntetné az összes felesleges pártot a ballib oldalon.
Az állampolgár szempontjából sokkal számonkérhetőbb lenne a hatalom.
Bár: Az USA népe is két erő között választhat, de ők már olyan demokratikus unió tagjai, akik elfogadják elnöknek a cirkuszi "akrobatákat" is.

Nem véletlenül terjeng a kultúrszenny, nálunk is közel az idő, amikor valamelyik valóság show győztese lesz az első ember, főleg akkor, ha ráadásul valamelyik celeb gyereke az illető.
Ha megszűnnének a pártok, akkor a nagytőke kénytelen lenne színt vallani, csökkennének az üzelmek.
Egy biztos: Az emberiség képtelen átlátni, mi van körülötte és miért éppen úgy, ahogyan.

Budapesten sosem volt erős a Jobbik.

Ezt már pletykaként írták több hónappal ezelőtt is.
Teljesen valószerűtlennek tartom, a Fidesz gyakorlatilag abban a pillanatban megnyerné a választást.

Nocsak, nem bízol a 2018-as ballib győzelemben?

Nyugiba legyél. A Fidesz-KDNP jelen szituban élvezi a pesti polgárság támogatását ami elég összetett színes paélletából áll. Addig amig a pesti zsidó polgárság, és a vállalkozói réteg a mai kormánypártot támogatják ami elemi érdemük a jelenlegi kurzis gazdasági és pénzügyi politikáját illetőleg addig verheti a nyálukat a ballibek esélyük sincs.

A jelenlegi Kormánypolitika nem ugat bele a magánszektorba, szabályoza azokat egyértelmü kritériumok mellett aholkiszámitható az üzlet. Nem túlszabályoz, sőt a hazai KKV-k és nagyobbak is tudják, hogy mire számithatnak s akceptálják azt.

Ezért eszük ágába sincs váltani egy bizonytalan hatalmi harcokat vivó koncepció bélküli bizonytalan szerencslovagokra bizni jövőjüket. A mai kormány főleg Orbán egyenes beszéde és az az adott szó becsülete garancia számukra, s mibel a pénznek nincs pártállása csak érdeke ezért a biznisz az biznisz, s jelen pillanatban és a jövőre nézve is a mai Kormányaparátusba látják. Orbán mikor kijelentette, hogy Magyarnak tekinti azokat a cégeket akik Magyarországon adóznak és magyar munkaerőt alkalmaznak meg fogja védeni az érdekeiket letették a voksukat mellette. Orbánt lehet szeretni vagy nem szeretni, de tudják, hogy egy tökös gyerek és védi Magyarország érdekeit és ezáltal az itt müködő cégeket hovatartozás nélkül.

Kommunista - SOHA! Felhívás a pesti Duna-part lakótelepeinek népéhez: Hajoljanak meg a nemzet vasakarata előtt!

"lényegről, oktatás, eü, közösségi közlekedés senki sem beszél." Légy Te az első!

Nincs mese. Vonának fell kell mennie az Apró-villába szottyasztott csirkére. Később megpuccsolja az egyik a másikat.

Heller noonewasshot okos Ágnes okos. Vonàra szavaz Pető Iván hiányában.

Sok ilyetén ünnepet az MLM-ügynöknek!
Okos akart lenni, talán súgtak is neki számlatömbös bakelit-politológusok. Az értelmiségi hátudvar, a gregorbernik.

Műtős tologatók így látják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés