Fidesz, DK, LMP

Nézőpont: Budapesten a DK és az LMP is lenyomja az MSZP-t

2016. október 31. 12:34

Budapesten mérhető a Kétfarkú Kutya Párt: 3 százalékon áll. A szocialisták csak 7 százalékot húznának be a fővárosban: ezzel a Jobbikkal állnak holtversenyben, és az LMP és a DK is megelőzi őket. A Fidesz 44 százalékkal stabilan vezet. A fővárosiak pártpreferenciáiról a Nézőpont Intézet készített felmérést szeptemberben.

Az LMP és a DK is megelőzi az MSZP-t Budapesten, ahol már a Kétfarkú Kutya Párt is mérhető – derül ki a Nézőpont Intézet által a Magyar Idők megbízásából készített közvélemény-kutatásból. A felmérést ötszáz fő telefonos megkérdezésével végezték szeptember 18. és 22. között. 

A budapesti biztos szavazók 44 százaléka a Fideszre szavazna, második helyen a DK áll 10 százalékkal, a harmadikon pedig az LMP 9 százalékkal. Az MSZP és a Jobbik holtversenyben a negyedik helyre szorult 7-7 százalékos népszerűséggel, őket követi az Együtt 6 százalékkal. Az MSZP mélyrepülése mellett említésre méltó a fővárosban, hogy mérhető a Kétfarkú Kutya Párt: 3 százalékos támogatottságot mértek a viccpártnak, csakúgy mint a PM-ből lett Párbeszédnek. További 10 százalék van ugyanakkor, aki még valamilyen „egyéb pártra” szavazna.

A teljes budapesti népesség körében 32 százalékon áll a Fidesz, a második pedig az LMP 10 százalékkal. A DK-ra 8, az MSZP-re és a Jobbikra 5-5, az Együttre 4, a Párbeszédre 2 százalék voksolna. A Kétfarkú Kutya Pártnak a biztos szavazói körhöz képest azonos mértékű, 3 százalékos a támogatottság a teljes budapesti népesség körében is.

Országosan egészen más a kép: a teljes felnőtt népesség körében a Fidesz 34 százalékkal vezet, második helyen viszont már a Jobbik áll 12 százalékkal. Őket követi az MSZP 8 és a DK 5 százalékkal.

Grafika: Magyar Idők

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/105632

Ajánljuk még a témában