Rekordmagasságban a kormánypártok támogatottsága

2016. október 6. 13:40

A Századvég kutatása szerint a biztos szavazó pártválasztók 47 százaléka szavazna most a Fideszre, ez jobb eredmény lenne, mint 2014-es, amikor 2010-hez hasonlóan kétharmadot szerzett. A Jobbikot 21, az MSZP-t 15 százalék támogatja; 6-6 százalék szavazna az LMP-re, illetve a DK-ra.

Szeptember végére rekordmagasságba emelkedett a kormánypártok támogatottsága – derül ki a Századvég legfrissebb méréséből.

A biztos szavazó pártválasztók 47 százaléka rájuk adná a voksát, vagyis jobb eredményre számíthatna jelenleg a Fidesz-KDNP, mint a 2014-es választások során.

A kutatóintézet aktuális, szeptember végi közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a Fidesz-KDNP július óta 2 százalékponttal tudta növelni támogatottságát a teljes népességen belül, így jelenleg 33 százalékon áll.

A Jobbik stagnál, 12 százalékon áll, az MSZP támogatottsága 9 százalék.

A felnőttkorú lakosság 4-4 százaléka támogatja az LMP-t és a DK-t, az Együttre 2, más pártokra szintén 2 százalék adná szavazatát.

Szeptember végére csökkent a bizonytalanok aránya (37 százalékról 34 százalékra), ami összefüggésben áll azzal, hogy népszavazás időszakában társadalmi szinten is nő a politikai aktivitás.

Biztos szavazók

A kormánypártok a biztos szavazó pártválasztók körében is növelni tudták bázisukat, júliushoz képest 45 százalékról 47 százalékra.

Ebben a közegben a Jobbikot 21, az MSZP-t 15 százalék támogatja. 6-6 százalék szavazna az LMP-re, illetve a DK-ra. Az Együtt a biztos szavazó pártválasztók között is 2 százalékon áll, 3 százalék pedig más pártra adná voksát egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson.

(Forrás: Századvég-közlemény.)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/104916