Közvélemény-kutatás: a magyarok sem nagyon bíznak Trumpban

2016. július 30. 12:00
Orbán Viktor az elmúlt hetekben kiállt a Donald Trump elképzelései mellett, a magyarok nagyobb része viszont nem bízik a republikánus elnökjelöltben – írja a Magyar Nemzet. A Pew Research Center kutatása szerint a két jelölt közül Hillary Clintonban kétszer annyian magyar bízik, mint Donald Trumpban.

Orbán kiállt Trump mellett, a magyarok kevésbé – így foglalható össze a Magyar Nemzet cikke, amelyben a Pew Research Center kutatása alapján foglalták össze Trump elfogadottságát itthon. Egészen pontosan arról van szó, mennyire bíznak a magyar válaszadók a Trumpban. Magyarországon a megkérdezettek 20 százaléka bízik a republikánus jelöltben; nálunk csak az olaszoknál bíznak többen benne (21%) a kutatásba bevont európai államokban. Nem bízik azonban Trumpban a magyarok 42 százaléka – ez még így is a legalacsonyabb érték Európában, ahol rajtunk kívül még a lengyelek és az olaszok nem annyira bizalmatlanok vele kapcsolatban.

Más a helyzet a demokraták jelöltjével, Hillary Clintonnal, akiben inkább bíznak a megkérdezett európaiak: a magyarok 44 százaléka inkább bízik, 33 százaléka inkább nem bízik benne. Rendkívül bizalmatlanok Clintonnal viszont a görögök: itt 78 százalék nem bízik benne, és csupán 15 százalék igen. A svédek, németek, hollandok, franciák, és britek több mint kétharmada bízik a volt külügyminiszterben. A Clintonba vetett bizalom 2008 óta több államban is nőtt, volt ahol 4 (Lengyelország), volt ahol 23 százalékponttal (Japán).

A világ többi vezetőjét is vizsgálta ebből a szempontból: Obama amerikai elnökben a magyarok 58 százaléka inkább megbízik, míg 31 százaléka inkább nem; Merkel német kancellárban 63 százalék bízik meg, 29 nem; Putyin orosz elnökben pedig 52 százalék nem bízik meg, míg 38 százalék igen. A Putyinba vetett bizalom egész Európában alacsony, Obamáé elég jó, Merkelé pedig vegyes képet mutat.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kennedy óta tudjuk, hogy az amerikai elnök nem politizálhat teljesen a saját elképzelése szerint. Az USA-ban nem az elnök fújja a passzátszelet, ezért nevetséges az egész elnökválasztási színház.

Szerintem nekünk mindegy, mindkettőnek a szemében kis pont vagyunk.
A nő nagyon sunyi, Trump legalább vagány. Úgy is a tanácsadóik mondják meg, mit tegyenek.

De ha megkéred őket, hogy mondjanak pár dolgot Clinton programjából, akkor megáll a tudomány.

"Pew Research Center :D:D:D:D"

Szerintem nincs ezen min nevetni, mert inkább elgondolkodtató.

Tudtommal a Pew Research Center támogatója - ahogy ez a nevében is szerepel - a Pew alapítvány, amelyet Joseph Newton Pew, Jr. egy amerikai gyáros a republikánus párt tagja alapított.

Amennyiben feltételezzük, hogy elfogult, akkor ez az elfogultság a republikánus párt irányában kellene megmutatkozni. A mostani felmérés közlése azonban nem ebbe az irányba mutat.
De!!!
Ha azt feltételezzük, hogy a republikánus pártnak nem tetszik Trump személye és esetlegesen úgy látják, hogy Hillary Clintont könyebb megbuktatni, mint Trumpot, akkor még akármi is lehet.

Válaszok:
TonyKann | 2016. július 30. 15:25

"Mindíg tudd kit kell megkérdezni ,hogy az eredmény megfeleljen a megrendelő elvárásainak!"

Megtörtént eset.

A telefonos közvéleménykutató pár percet kért, amit megadtam. Feltette a kérdéseit és mindegyikre konkrét választ adtam. Megköszönte és megkérdezte: - Van otthon más is a családban? Igen - válaszoltam - és nekik is ugyanez a véleményük. Akkor köszönöm szépen, ebből már elég ami van. - válaszolta és illedelmesen elköszönt.

A kérdést nem jól tették fel. Ha Clintonné lesz az elnök 1000% hogy háborút fog kezdeni az oroszokkal meg kínával ha Trump nem biztos. Ki akar meghalni a Clintonné miatt? Na erre adott válaszokat kéne összeszàmolni.
Putyin meghackkelte Hilarry email-jét. Szóval nagy az esély a háborúra, plussz ott a román támaszpont. Ja és ne felejtsük el, hogy a rakétaelhárító rendszerek része az ellencsapás is.

Üzenet Orbán Viktornak!

Tisztelt Elnök Úr!

Kérem ne hagyja magát a Merkeltől befolyásolni, sőt.

Azt javasolnám, hogy hírdesse meg az európai önkéntesek toborzását a magyar és az osztrák-olasz határok védelmére. Jöjjenek a francia, német, holland, svéd, finn stb ... fiatal fiúk és lányok kiképzésre. Ne egyszerre jöjjön nagy tömeg, de jól szervezetten kapjon katonai kiképzést sok ezer európai fehér fiatal. Meg kell adni egy bankszámlaszámot az adományok fogadására a költségek fedezésére.
Ez lesz majd az igazi Brüsszel- mentes európai hadsereg.
Bizakodó üdvözlettel:
Bookmark

Jól látod. Egyébként csak a lényeg maradt ki: Mo-on adatfelvétel (1005 fő) április 10 és május 10 között történt, a hiba 4.5%.

Trump "sötét ló" senki nem tudja azt, hogy mit gondol komolyan és mi tud majd tényleg megvalósítani az elképzeléseiből ( egyáltalában nem lenne korlátlan hatalma...) Mrs. Clinton nagyon sokaknak unszimpatikus, de különösebb meglepetést nem okozhat, minden megy úgy ahogy idáig....Ez előtt a kérdés előtt állnak az amerikai választók is, egyik jelölt sem túl népszerű.

Clintonnéban sem bízom. Lehet, hogy az usa-ban Tumpf és Clintnné a legjobb felhozatal, de mindkettő gyatra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés