Kósa Lajos szerint rendszerszinten megszüntették a korrupciót

2016. július 22. 17:26
A stadionépítés kulturális beruházás, a Fidesz pedig rendszerszinten megszüntette a korrupciót – jelentette ki Kósa Lajos Tusványoson egy kerekasztal-beszélgetésen. Harrach Péter szerint a korrupció csak az ellenzéki stratégia része, Szél Bernadett eközben Habony Árpádról és Andy Vajnáról próbált érdeklődni – derült ki az Index tudósításából.

Frakcióvezetői vitát hirdettek Tusványoson, amelyen azonban végül csak a fideszes Kósa Lajos, a KDNP-s Harrach Péter és az LMP-s Szél Bernadett vett részt.

Korrupció: Kósa szerint csak egyedi esetek

A beszélgetésen Kósa Lajos több, a kormány számára kínos témát is megvédett. A stadionépítést például kulturális beruházásnak nevezte, a korrupcióról pedig azt mondta, hogy a Fidesz azt rendszerszinten megszüntette. Igaz, egyedi esetek előfordulnak, de ez a kormány megváltoztatta a kampányfinanszírozási rendszert és bevezette az online pénztárgépeket és az ekáer-t – sorolta Kósa az Index tudósítása szerint.

Az LMP-s Szél Bernadett erre felhozta, hogy közben offshore-lovagok lehetnek kormánybiztosok, és Habony Árpád pedig Raszputyinként lebzsel Orbán körül szerződés nélkül.

Harrach az ügyben annyit mondott, hogy a korrupció szerinte az ellenzéki stratégia része, és akármilyen kemények az intézkedések, mindig lesz korrupció.

Migránskvóta: ne a szomszéd mondja meg, kit engedjek be!

Az MTI a beszélgetés migránskvóta-népszavazással kapcsolatos részét emeli ki. Eszerint Kósa azt mondta: az egyik legfontosabb magyar szuverenitást érintő kérdés, hogy Magyarország határozhatja-e meg, kik a polgárai, kik élhetnek ott és ha valaki ide akar jönni, azt milyen feltételek mellett teheti meg. Erről a jogunkról nem mondtunk le soha – tette hozzá. „A házamban bárkit vendégül láthatok, de azt nem tűröm el, hogy a szomszéd mondja meg, hogy kit engedjek be” – fogalmazott a fideszes politikus.

Az LMP-s Szél Bernadett is a migránskvótával való egyet nem értését fejezte ki, ugyanakkor rámutatott: szokatlan forma, hogy a kormány kezdeményez népszavazást, főleg amikor más témákban ez nehézségbe ütközik. Jó lenne, ha népszavazás és népszavazás között sem lenne különbség. Az LMP társelnöke Soros György migráció ügyében tett nyilatkozatairól azt mondta: visszautasítják, amikor nagy befolyású emberek meg akarják mondani, hogy egy népcsoport, nemzet esetében mi a helyes magatartás. Más térfélen kellene fociznia, nem ebben a témában kellene tanácsokat adnia – jegyezte meg. 

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy látszik, hogy a NOL eldöntötte a lapban „csak válogatott hülyeségeket és gazemberségeket szokás mondani, hosszú évek óta.”

Most épen az LMP, Szél Bernadett, a Fidesz és Tusványos van soron.

„Zsarolásnak nevezte - Mj. Szél Bernadett - azt a jogos igényt, hogy az EU legnagyobb kedvezményezettjei is vállaljanak részt a közös terhekből... S viselkedjenek emberien...

Szóval, végtelenül szomorú, hogy egyáltalán megjelent a fideszes Posványoson, és leült a legendásan pofátlan és bornírt Kósa meg a szemérmetlenül ájtatoskodó, képmutató Harrach mellé. De hogy aztán a fideszes népcavazáson - mj. A "népcavazáson" biztos piréz nyelvjárás. - való részvételre, „nem"-mel voksolásra buzdítson, és éppen ott, Posványoson, az valami egészen elképesztő.

Hiszen valamelyest ép erkölcsi érzékű ember, ha ördög tudja, miért, úgy dönt, posványosozik, dagonyázik kicsit, legkésőbb akkor feláll a pocsolya mellől, amikor Kósa szentatyázni kezdett:

A szentatya helyesen mondja: segíteni kell embertársainkon, de azt „hadd határozzuk meg mi, a segítségnyújtásnak milyen formáját választjuk".

Igaz, ami igaz: szentatyáknak is csak egészen kivételesen jut osztályrészükül olyan szerencse, hogy maga Kósa helyeseljen nekik, ha megszorítással élve is..! Arról pedig, hogyan határozzák meg Orbániában a „segítségnyújtás módját", sok-sok menekültön kívül az ENSZ illetékesei és a hazai civil szervezetek is tudnak mesélni. Mindenesetre a fideszes „politikusok" szerint segíteni kell a valódi menekülteken, de lehetőleg saját hazájukban. Ehhez persze az szükséges, hogy az USA fölhagyjon a demokrácia exportjával...”
http://nol.hu/jehu/lmp-a-posva..

Na ja! A NOLbániában az a jogos igény, hogy az embereket fél városon keresztül hajszolják, majd gumilövedékkel és kardlappal megsorozzák. Továbbá:„a békákat sem kérdezik meg, amikor a mocsarat lecsapolják”, „hazudtunk reggel, délben meg este”, „kurva ország”, „a népet le kell váltani”, és lehetne sorolni napestig.

Menekültek? Talán sáskahorda, amely puszit amerre jár. A menekült örül, ha feje felett fedél van, ha kap enni, ha élete nem kerül veszélybe. Mindezt megköszöni, és nem támad arra a kézre, amely segítséget nyújt.
Az ENSZ-nek lenne a feladata, hogy a lakhelyükhöz közel, a tagországokkal közösen megfelelő helyet biztosítson a rászorulóknak. Azok az országok, akik felforgatták, majd magukra hagyták a népvándorlók országot álljanak helyt és fedezzék a költségeket. Ha már befogadásról van szó, akkor legalább annyit fogadjanak be, amennyit elpusztítottak.

"öregapám a falon a akasztott, de az a szög csak egy légy volt, de mire meglátta a lámpa már leesett és maradt a sötétség... !" - írod.

Ebben a mondatban azonban sokkal több van benne, mint amit te gondolsz.
A tisztelt öregapád felületes volt és ebből keletkezett a probléma. Az ötvenes években mi is petróleum lámpával világítottunk. A falba kapok voltak, ahova felakasztottuk. A legtöbbször én voltam a lápahordó, és mielőtt felakasztottam mindig megnéztem, hogy stabil e a falba bevert kampó, szög és csak utána tettem oda a lámpát. Így egyszer sem esett le.

Bízzunk benne, hogy az LMP vezetése is a változás útjára lépett és körültekintőbben fog nyilatkozni. Bízzunk benne, hogy ezután meghallja a többség szavát és figyelembe veszi. Bízzunk benne, hogy a populizmust nem tekinti az ördögtől valónak. Ha ez így lesz, akkor még akár növekedhet is a párt és sokkal hasznosabb szervezte lesz az országnak, mint amilyen az SZDSZ, az MSZP.

"Az ország dolgait a Parlamentben kell megbeszélni."

A Parlamentben nem beszélni kell, hanem az előterjesztést kell megvitatni, majd dönteni.
Az előterjesztéshez a felkészülés pedig különböző szervezetek rendezvényein történik. Ilyen rendezvény mindegyik pártnál volt, van és remélhetőleg a jövőben is lesz.

Bár igazad lenne, hogy kihalásos lapon megszűnik és csak az általam idézett lap lenne az egyedüli. Ha nyitott szemmel és füllel élsz látnod kell, hogy a közbeszéd miképpen durvul el, miképpen hajlik a durva, közönséges, pejoratív jelzőkkel tűzdelt közbeszédre. Ez alól a fiatalok sem kivételek, mint ahogy egyik párt sem. Így, sajnos létezik az utánpótlás.

Miután Andy nyilván továbbra is leadja a jutalékot, pártunkat és kormányunkat nem igazán érdekli, hogy mindenkinagyonjóbarártja Andy Romániában fizet adót.

Vajon most is azt mondják a fiúk, hogy "minél nagyobb bevételt kívánunk Andy Vajnának, mert akkor több adót fog fizetni"???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés