Magyar Becsület Renddel tüntették ki Tőkés Lászlót

2016. március 11. 21:59
Magas rangú állami kitüntetéssel jutalmazta Tőkés Lászlót a magyar köztársasági elnök: az erdélyi püspök-politikust a Magyar Becsület Renddel tüntette ki Áder János. Az elismerés indoklása hasonló a 2009-ben kapott, néhány napja azonban visszavont Románia Csillaga díjának indoklásához.

Magyar Becsület Renddel tüntette ki Tőkés Lászlót a köztársasági elnök a kormányfő előterjesztésére, az indoklás hasonló, mint amivel 2009-ben megkapta a Románia Csillaga kitüntetést. A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint bátorságának és emberi méltóságának – ami a személyes példa erejével a kommunista diktatúrát megdöntő temesvári forradalom kirobbanásához vezetett, s ezáltal megnyitotta a szabadság útját Románia és az erdélyi magyarság előtt – kivételes elismeréseként adományozza a kitüntetést Tőkés László európai parlamenti képviselőnek (Fidesz-KDNP), volt királyhágó-melléki református püspöknek, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének Áder János államfő. 

Tőkés László 2009-ben, a romániai forradalom huszadik évfordulóján kapta meg Traian Băsescu román államfőtől a legrangosabb romániai kitüntetést, az indoklás szerint annak a kivételes bátorságának és emberi méltóságának az elismeréseként, amely „a személyes példa erejével a román nép kommunista diktatúra elleni történelmi forradalmának kirobbanásához vezetett”. Az elismerést idén március 3-án visszavonta Klaus Iohannis román elnök. A lépést Victor Ponta volt kormányfő kezdeményezte 2013-ban, miután Tőkés László európai parlamenti képviselőként felvetette, hogy Magyarország vállaljon „védhatalmi” szerepet Erdély érdekében.

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tőkés személyes bátorsága példamutató minden magyar ember számára.

Hontalan, te nagyon irigykedsz arra, aki férfi, igaz? Neked csak a vége hiányzik, vagy az egész?

:-)

Te, meg a többi itt gyalázkodó troll nem magyar, hanem ócska, tanácsköztársasági kultúrájú szarember.

Bárki helyében minden díjat visszautasítanék.
Mondjuk, mikor kapott Kossuth díjat az a nő/férfi, aki tisztességgel, rengeteg munkával tartott fenn egy családot és segített a környezetében élő rászorulókon?
Őt a hatalom (bármelyik) a lúzer- kategóriában tartja nyilván.
A Nobel-békedíjasokról már nem is érdemes beszélni.
Kérdés: Kik a mindent elszenvedő polgárok?

Ezzel a kitüntettéssel Áderék gyakorlatilag igazolják a román bírálatot, mely szerint Tőkés a magyar állam érdekeit szolgálja saját országa helyett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés