Fidesz: Milyen külföldi támogatói vannak a Jobbiknak?

2016. január 19. 13:17
Kovács Béla ügyében vár válaszokat a Fidesz Vona Gábortól: Németh Szilárd szerint Vona Gábornak nemcsak az európai polgárok és a magyar emberek előtt kell színt vallania, hanem az amerikai hatóságok előtt is. Németh Szilárd kijelentette: a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy egy ilyen súlyos korrupciós ügybe keveredjen egy párt.

A Fidesz várja a választ arra, milyen külföldi támogatói vannak a Jobbiknak. Németh Szilárd a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra is várják Vona Gábor, a Jobbik pártelnökének válaszait azokra a kérdésekre, amelyeket évekkel ezelőtt tettek fel Kovács Béla ügyében. Vona Gábornak ki kell állnia a nyilvánosság elé, nem bujkálhat tovább és nem bújhat sem Gyöngyösi Márton, sem Kovács Béla, illetve az egész Jobbik frakció mögé - jelentette ki.

A fideszes politikus kifejtette: hétfői nemzetközi sajtóhírek szerint már az amerikai hírszerzés is felfigyelt a Jobbik tevékenységére. Korrupt jobboldali, szélsőjobboldali pártokat vizsgálnak és ezek között említik a Jobbikot is - közölte, hozzátéve: az amerikai hírszerzés azt feltételezi, hogy idegen hatalmi érdekeket szolgál az ellenzéki párt és titkos anyagi támogatást fogad el, ezzel gyengítve Magyarországot, illetve szövetségesei, a NATO és az unió pozícióit.

Németh szerint Vona Gábornak kell színt vallania

Vona Gábornak nemcsak az európai polgárok és a magyar emberek előtt kell színt vallania, hanem valószínűleg az amerikai hatóságok előtt is választ kell adnia arra, hogy milyen idegen érdekeket szolgál a Jobbik, honnan és kiktől érkeznek a titkos pénzek a párthoz, mennyiért árulták el a nemzeti érdekeket, és milyen külföldi támogatói vannak a Jobbiknak - hangsúlyozta Németh Szilárd, aki szerint Kovács Béla egyúttal a Jobbik pénzszállítója is. Feltette a kérdést, vajon honnan van pénze, hogy a Jobbikot pénzelje, mennyiért vette be magát a Jobbik vezetésébe és mit fizetett azért, hogy EP-képviselő lehessen.

Németh Szilárd kijelentette: a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy egy ilyen súlyos korrupciós ügybe keveredjen egy párt, illetve képviselője. Egy magát nemzetinek valló párt azzal, hogy kémkedés gyanújába keveredik az egyik bizalmi és legbefolyásosabb embere, nemcsak nemzetinak hazudja magát, hanem elárulja korábbi politikáját és azokat is, akik rá szavaztak - jelentette ki, hozzátéve: a Jobbik számára nagyon fontosak a támogatók és úgy beszél, ahogy azok fütyülnek.

A kormánypárti politikus a miskolci kampányfinanszírozást firtató kérdésre utalt Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester előző napi nyilatkozatára és azt mondta: ha valakinek bűncselekménnyel összefüggő bejelenteni valója van, megvannak Magyarországon a megfelelő szervek, ahol ezt meg lehet tenni.

Kész válasz Késznek: elmúltnyolcév

Kész Zoltán független képviselő állami vezetők bérplafonjának visszaállítását célzó népszavazási kezdeményezéséről, amelyet hétfőn hitelesített a választási bizottság, azt mondta: a politikus a választási kampányban még arról értekezett, hogy nem hisz az általános választójogban. Érdekes, hogy a népszavazás intézményét veszi igénybe politikai karrierje építgetéséhez, ugyanakkor a Fidesz minden népszavazási kezdeményezést tiszteletben tart - mondta.

Megjegyezte: nagyon érdekes, hogy a baloldalnak az egyik leginkább támogatott képviselője elfelejti, hogy 2002-10 között, hogyan lehetett pénzekhez hozzájutni állami, önkormányzati vállalatoknál mindenféle teljesítményt, transzparenciát nélkülöző módon.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"..Fidesz: Milyen külföldi támogatói vannak a Jobbiknak?.."

A Fidesznek ilyen:

http://www.hirarena.com/_user/..űűű

"..Finkelstein Orbánnal, a Fidesszel vagy önökkel áll szerződésben?
Mint mondtam, diszkrét szakma a miénk. Az azonban nem titok, hogy a magyarországi politikai és kormányzati elit, valamint Finkelstein úr és társai között tudástranszfer zajlik. Ebben mi – és személyesen én is – közvetítők vagyunk..."

http://szazadveg.hu/foundation..


"..Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak adott írásbeli válaszában elárulta: Arthur Finkelsteint, a Fidesz kampánytanácsadóját nem világította át az Alkotmányvédelmi Hivatal.."


http://mandiner.hu/cikk/201511..

"...Finkelstein a kilencvenes évek közepe óta máig az izraeli jobboldal legbefolyásosabb háttérembere. Már Netanjahu első ciklusa alatt mélyen bedolgozta magát a Likudba: 1996 és 1999 között kollégája, Birnbaum az ő ajánlására lett a miniszterelnök kabinetfőnöke. Noha hivatalosan már nem dolgoznak együtt, Netanjahu máig minden fontos stratégiai kérdésben számít Finkelstein véleményére, sőt egyes izraeli lapok arról cikkeznek, hogy már-már fanatikusan hisz a stratégában..."


http://magyarnarancs.hu/belpol..

Ja, nem kenyerem a Jobbik, de mi van pl. Kiss Szilárddal???

Tessék elolvasni:

"..Fél éve nyomozunk Kiss Szilárd után. Megírtuk, miért tartóztatták le (I. rész), hogyan üzletelt a volt agrárattasé a Quaestor-vezér Tarsoly Csabával és Felcsút polgármesterével, Mészáros Lőrinccel (II. rész), milyen kapcsolatok fűzték Kisst az orosz alvilághoz és a vízumbizniszhez (III. rész), és hogyan jutott be a magyar államigazgatásba a gyanú szerint orosz titkosszolgálati kötődésekkel (IV. rész.."

http://index.hu/belfold/2015/0..

Hamarosan amúgy kiderül majd.


"..James Clappert, az amerikai nemzeti hírszerzési igazgatóját az amerikai kongresszus utasította, hogy alaposan vizsgáltassa ki, az elmúlt évtizedben milyen titkos módon finanszírozott a Kreml európai pártokat. A jelentést pedig nyilvánosságra is hozhatják – írja a Telegraph.."http://444.hu/2016/01/17/az-am..

"..Egyik tisztviselő sem akart megnevezni orosz érdekeket érvényesítő pártokat, de a Telegraph szerint valószínűleg a magyar Jobbikról, a görög Arany Hajnalról, az olasz Északi Ligáról és a francia Nemzeti Frontról van szó, utóbbi 2014-ben 9 millió euró kölcsönt kapott egy orosz banktól. Oroszország a politikai befolyásszerzést közben kőkemény propagandával támogatja meg..."

Amúgy vicces az egész amikor Szilárdék meg atomerőművet építenek az oroszokkal, oroszt hitelből.

"Vona Gábornak nemcsak az európai polgárok és a magyar emberek előtt kell színt vallania, hanem az amerikai hatóságok előtt is"

Hogy mivan ???!! Magyar allampolgarnak miert is es miota is kell kulfoldi hatosagok elott "szint vallania"??
Maga ez a mondat netto hazaarulas basszatok meg!

Is.

Ami kesik, nem mulik... Bar arra meg Rakosiek is vigyaztak, hogy ilyen nyilvanvaloan ne logassak ki a lolabat, sose mondott olyat senki hogy barkinek szovjet hatosagok elott kene felelnie...

Hat ez egy elkepesztoen fulserto mondat, meg egy Gyurcsanytol talan elmegy, de Fidesztol.. Pont azoktol akik nemreg felhaborodottan es joggal utasitottak vissza, hogy Vida Ildikonak USA szervek elott kellene barmiert is szamot adnia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés