A XXI. század háborúi

2015. november 16. 19:58

Lóránt Károly
Magyar Nemzet
Még ha a földrajzilag létező Iszlám Államot fegyverrel le is tudnánk győzni, marad az az Iszlám Állam, amely a fejekben van, és amellyel szemben semmit sem tudunk felállítani.

„Aligha tagadható, hogy az al-Kaida vagy az Iszlám Állam által elkövetett merényleteket megelőzte az amerikaiak és az európaiak beavatkozása a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az Iszlám Állam Irak lerombolásának és a szíriai háborúba való Aszad elleni beavatkozásunknak köszönheti létét. A jelenlegi menekültáradatért is csak magunkat, pontosabban a beavatkozó államokat okolhatjuk. De még ha a földrajzilag létező Iszlám Államot fegyverrel le is tudnánk győzni, marad az az Iszlám Állam, amely a fejekben van, és amellyel szemben semmit sem tudunk felállítani. Miért integrálódjanak egy hitevesztett, igazi értékek nélküli világba, amikor ott van számukra az új erőre kapott iszlám, amely százmilliókat képes megmozgatni, ha úgy érzik, támadás érte prófétájukat, és ezrek képesek feláldozni életüket a hitükért?

Még ha le is tudjuk győzni a földrajzi Iszlám Államot, szembe kell néznünk azokkal a kihívásokkal, amelyek Európa egyre növekvő muszlim népességéből fakadnak. Az európai liberálisok multikulturális álma Merkel szerint is megbukott; ami maradt, az nem más, mint egymás mellett élő, párhuzamos társadalmak, amelyek közül az egyik folyamatosan terjeszkedik a másik rovására. Csak Franciaországban jelenleg

80-100 gettószerű képződmény van, ahol a helyi lakosok saját értékrend szerint élnek. A muszlimok aránya tíz százalék, de hamarosan húsz lesz, a század második felében pedig már ők lehetnek többségben. Mi erre a válasz? Adjuk fel önként saját kultúránkat, vagy próbáljuk megvédeni? És ha igen, hogyan?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy a fejekben mi van, egy (ha nem is elhanyagolható) dolog. De a szétvert, lerombolt anyagi bázisok nélkül csak anarchista bandák lesznek.

Mondjuk az olaj tényleg kifogyhat alóluk. Csak azt meg is kell érni! Ja, és nem biztos, hogy olyan jó világ lesz...

A fene se érti ezt a Dobót. Kint a vár elött a szabad ég alatt aludtak a szegényebb emberek. Igazán behívhatott, beszállíthatott volna belőlük pár ezret a várba, humanitárius megfontolások alapján.

Ma pontosan ezt tesszük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés