Marine Le Pen: Igen, én vagyok az Anti-Merkel!

2015. október 23. 17:23

Marine Le Pen Attacke gegen Angela Merkel Unbequeme Wahrheit! EU. PARLAMENT 07.10.2015

Posted by Wolfgang Neuman on Thursday, 22 October 2015
A francia jobboldali populista pártvezér hevesen kritizálta az EP-ben a német kancellárt. Nem adom meg önnek azt a jogot, hogy egy Németország vezette Európa abszurd kísérletében döntsön fölöttünk, fogalmazott.

Még október 7-én tartott egy beszédet az Európai Parlamentben a francia jobboldali populista Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen, amelyben Angela Merkel német kancellár politikáját kritizálta, egy-két oldalvágást téve Francois Hollande francia államfőnek is, akit nemes egyszerűséggel a németek francia provinciájának helytartójának nevezett, kétségbe vonva Hollande elnöki képességeit.

Marine Le Pen szerint Franciaországnak nem érdeke, hogy kövesse a merkeli menekültpolitikát, Hollande viszont vakon aláveti magát ennek, és még tapsol is neki, mindegy, hogy Merkel éppen 800 ezer menekült befogadásáról vagy a schengeni határ lezárásól beszél. A populista pártvezér szerint Hollande miatt egy nevetséges, irányok nélküli ország képe alakult ki Franciaországról. Le Pennek az sem tetszik, hogy Franciaország tétlenül hagyja, hogy gyakorlatilag a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble határozza meg az EU gazdaságpolitikáját: „Ez extrém mértékű munkanélküliséghez, bizonytalansághoz és a szociális rendszerünk összeomlásához vezet!”

Le Pen szerint véget kell vetni a Schäuble-féle megszorítási spirálnak, ami csak Görögország, a dél-európai országok és Franciaország elszegényítésére jó annak érdekében, hogy „megmentsék vele az eurót és az alacsony bérekre épülő német gazdasági modellt”. A politikus szerint a jelenlegi vezetőknek itt az ideje szembenézniük azzal, hogy az az EU, amit ma ismerünk, megbukik, és a jelenlegi rendszert csak nyomásgyakorlással, megfélemlítéssel és fenyegetésekkel tudják fenntartani.

„Az önök modellje olyan, mint az amerikai rabszolgaság: az emberek kifosztása, tisztességtelen verseny, az állampolgárok megfigyelése, a szociális háló leépítése és a kontinens bevándorlókkal való elárasztása” – mondta Le Pen, aki ezzel szemben meghatározta saját magát is: „Én egy másik modellt képviselek, egy olyat, ami a mában egyesíti Európa népeit. A függetlenség modelljét, a nemzetek Európáét egy többpólusú világban. Az ésszerű protekcionizmusét, az egyén szabadságát, valamint biztonságunk és identitásunk megőrzését a tömeges bevándorlás megállítása által.”

Számos politikus, többek közt a liberális Guy Verhofstadt is bekiabálásokkal színesítette a francia FN-vezér beszédét, mire Le Pen azt mondta: „Összefoglalva, sokan azt mondhatnák most, hogy én vagyok az Anti-Merkel. Tudják mit? Az vagyok!” Marine Le Pen ezt követően közvetlenül a kereszténydemokrata német kancellárnak címezte szavait: „Nem adom meg önnek azt a jogot, hogy egy Németország vezette Európa abszurd kísérletében döntsön fölöttünk! A német érdekek képviselete nem jogosítja fel önt más európai népek leigázására!”

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak azt válaszold meg, miért nem áll szóba veletek az európai szélsőjobb?

Marine Le Pen tökéletesen beszélt. A hülye töketlen európai vezetéssel így kell beszélni.

Nem nagyon figyelték oda, amikor ezek a dolgok történtek.

És még Magyarországot is megemlítette, mint olyan országot, aki ellenzi az ellenőrizetlen bevándorlást és amelynek a véleményét lesöpörték.

Kösz, Nigel Farange!

Nem kellene a francia nyelvvel bajlódnod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés