Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az EP Jogi Bizottsága

2015. október 12. 18:37
Több hónapos alapos vizsgálatot követően az Európai Parlament Jogi Bizottsága elfogadta azt a jelentést, amely Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az EP-nek. Mint ismert, Kovács mentelmi jogának felfüggesztését azután kérte a legfőbb ügyész, hogy a jobbikos politikussal szemben felmerült a kémkedés gyanúja, amit egyébként Kovács következetesen tagad.

Az Európai Parlament Jogi Bizottsága hétfőn elfogadta a Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő ügyében született jelentést, amely a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti plénumnak – közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében Szájer József, a bizottság tagja. A bizottság zárt ülésen, hónapokon keresztül folyó, alapos vizsgálat után hozta meg többségi döntését a lengyel Tadeusz Zwiefka jelentéséről – közölte a fideszes EP-képviselő.

A kérdésben a végső szót várhatóan az október 14-i brüsszeli plenáris ülésen vita nélkül mondja ki a parlament. Szájer József megjegyezte: a bizottság tagjaként folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozhat, de fontosnak tartja, hogy támogató parlamenti döntés esetén ennek a sokakat érdeklő ügynek a bíróság előtti tisztázására másfél év után végre sor kerülhet.

Tavaly május 15-én vált ismertté, hogy Polt Péter legfőbb ügyész három nappal korábban diplomáciai úton Martin Schulz európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a Jobbik EP-képviselőjének a mentelmi jogát. Az indok a sajtóban eddig megjelent értesülések szerint az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja volt, és a politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) 2014 április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljes mértékben igazad lehet:

+..Ennek során jövőbeni elképzeléseikkel kapcsolatban Deutsch Tamás elmondta, hogy a FIDESZ-nek és az SZDSZ-nek több tagja is részt vesz egy menedzserképző tanfolyamon, mely az oxfordi diplomával egyenértékű menedzserdiplomát ad. A képzés hathónapi magyarországi tanfolyam, továbbá hathónapi oxfordi tanfolyamból áll.”

A szolgálatok kiderítették, hogy a képzés megvalósítására alapítványt hoztak létre, melyben „részt vettek Rockefellerék és Soros György” is. Deutsch a gólyabálon elmondta azt is, hogy a féléves oxfordi képzésen a belső és külső elhárítással kapcsolatos ismeretekre is sort kerítenek..."

http://www.hetek.hu/hatter/201..

A Tiszták.
Ilyen, amikor a jakobinus/bolsevik beütésű retorikai "kérlelhetetlenség" és "radikalizmus" visszanyal.

".. az orosz befolyás furakszik vissza a magyar kormányzatba rajtuk keresztül...2

Tavaly nagytakarítás volt a külügyben.


"..idén kiküldés előtt álló közel negyven nagykövet és főkonzul között többségben vannak a karrierdiplomaták, jelentős részük olyan, akik a rendszerváltáskor vagy előtte a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) végeztek. Vagyis úgy tűnik, hogy a „moszkovita múlt" nem feltétlenül hátrány az előrejutásban.

http://nol.hu/kulfold/magyar-n..

Itt végzett Kovács Béla is.

Persze ez sem tűnt fel nagyon senkinek.

Válaszok:
Laibach | 2015. október 12. 19:48

Jó régi kipróbált, Moszkvában végzett káderekkel erősítettünk.

Válaszok:
Laibach | 2015. október 12. 19:52

A kémkedéstől függetlenül gratulálok Vonáéknak Balónéhez, KáGéBélához, Csanádhoz, az egész EP vonalukhoz.
És gratulálok, hogy így is verik a poszt-komcsi mszp-t.
17%

Megyek megnézem az M1-en mit mondanak a nem rég indult orosz nyelvű híradóban a kémügyről.

Amúgy Béla ügyénél szerintem sokkal veszélyesebb, hogy nincs feltárva a MET-es sztori.

Béla ösztönösen egy kavarógép. A borasztalomnàl sem lenne kívànatos vendég, nemhogy a "tiszta erő" pártomban. Nem az első eset. Hogy egy Balónének megfelel, hogy van az a evró díjazás amiért tulipànos ruhàra cseréli a szegfűset az nem meglepő. De inkàbb legyen ellenzék Túró Dóra, mint a poszt és neo komcsik

Szerintem Kiss Szilárd simán elmondja, hogy kis Béla valójában. :)

Így van. Jogilag lehet megússza. De eleve egy ilyen arc mit keres és tslál a " tiszta erőnél"? Hogy kerül és miért Csanád meg Balóné nyomán?

Feltételezés csak. Béla az a megélhetési kavarógép, aki a KGB felé is eladta, hogy a teljes Jobbik elnökség, meg az EP a kezében, különben az Új-Lipóciai salátabárjából nem élt volna meg.

"Hol tudom megnézni akkor pld. a TTIP szerződéseket? "

Majd ha ratifikálják, akkor megnézheted..

A lisszaboni, meg genfi, dublini, schengeni szerződéseket se sokan nézték, azt íme.. Kiderült 100 ezresével vonulhatnak akárhova akárkik, persze humánusan, meg európai elvek mentén, minden jogot felrúgva, meghívó nyilatkozatokkal felvértezve.

Volner életpályája az, hogy megél ellenzéki képviselőként.

Hogy az FSZB-ről már ne is beszéljünk.

Jobbik nélkül szebb a jövő!

A bizonyítékok szerint úgy folytatott megbeszéléseket orosz diplomatákkal, hogy nem voltak jelen a Népszava és a Népszabadság újságírói.

Húú de rég hallgattam őket!!! Köszi!! BASF kazettán volt meg :)

Cserébe küldök egy régi klasszikust.

Madness- Night Boat to Cairo

https://www.youtube.com/watch?..

Azért ez is megérne egy röntgent.

"..A Századvégen keresztül amerikai profi tanácsadók segítik a Fidesz és a kormányzat politikai lépéseinek előkészítését. George E. Birnbaum, aki a 90-es évek végén Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke is volt, és társa, Arthur Finkelstein rendszeres vendégek a hárommilliárdos kormányzati tanácsadásra szerződtetett cég óbudai központjában..."


Habony Árpádnak és Arthur Finkelsteinnek közös cége van.

http://hu.budapestbeacon.com/k..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés