Zavarja a menekülteket Röszkénél a vasút, leállították a közlekedést

2015. augusztus 28. 18:48

Szünetelteti a Röszke és Horgos közti vasúti útvonalon a vonatközlekedést a MÁV, mivel a menekültek a vasútvonalat követve közlekednek, ezért nem biztonságos a járat működtetése. A bevándorlók az egyik járatot meg is dobálták.

Péntek délutántól határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat Röszke és Horgos között a MÁV. Az intézkedésre a vonatközlekedés biztonsága érdekében volt szükség, mivel a menekültek többsége a síneket követve jut be az országba, hiszen a pálya mentén nem építették fel az ideiglenes határzárat. A szerelvényeket a menekültek nemrég megdobálták. 

A MÁV-START így a Szeged-Horgos viszonylaton közlekedő napi két vonatpárt csak Röszkéig üzemelteti. A vasúttársaság a döntésről a szerb vasúttársaságot is értesítette. A döntésben szerepet játszott az, hogy megdobálták a vonatot, amiről a Vasutasok Szakszervezete számolt be a honlapján.

A szervezet elnöke, Meleg János nyílt levélben szólította fel Csépke Andrást, a MÁV-START vezérigazgatóját, hogy a cég vagy biztosítsa a biztonságos vonatközlekedést, vagy a cég szüneteltesse a vonatjárat működését.

Meleg János a levélben azt írta: „Ma reggel a Magyarországra Horgos felől, a vasúti síneken tömegével érkező illegális bevándorlók megdobálták a Horgos-Szeged között közlekedő vonatot. Ennek oka az volt, hogy a menekülteket zavarja, hogy a haladásukat a sínek mentén folytatott »életvitelüket« a közlekedő vonatok megzavarják. Az, hogy nem történt személyi sérülés, csak a jó szerencsén múlott.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/90198

Ajánljuk még a témában