Migráns apartheidet javasol a szélsőbalos politikus

2015. augusztus 22. 9:36

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Tömegverekedés egy németországi menekültszálláson? A progresszív politikus válaszul etnikai elkülönítést javasol? Így süllyed lefelé a valóság zavaros örvényében a multikulturalizmus elmélete.

Bodo Ramelow, Türingia szélsőbalos kormányfője, hóna alatt egy vörös Marx-szoborral

 

Tudjuk, az európai progresszívok és a harmadik világból érkező menekültek elképzelt, áhított földi mennyországa Németország. Vagy legalábbis annak elképzelt, idealizált változata. Arról, hogy milyen is a mai német valóság és honnan hová tart Németország, nemrég írtam egy hosszabb elemzést a Kommentár folyóiratba (itt elolvasható).

De manapság, az egymást érő forró világpolitikai témák (EU, euró, görög válság, migráció) miatt egyébként is érdemes napi szinten vigyázó szemünket Németországra vetni. Ott születik mostanában az európai jövő, ott keresik a válaszokat a mindannyiunkat érintő fontos kérdésekre. Különösen a migráció ügyében érdemes figyelni, mit lép a német szövetségi kormány, mit tesznek az egyes különböző vezetésű tartományok és hogyan alakul egyáltalán a német közvélemény. 

Most például egy szélsőbalos-szocdem-zöld (!) kormánykoalíció radikális baloldali miniszterelnöke javasolt, nos, apartheidet. Hogy mit?

Németországban, az egykor az NDK-hoz tartozó Türingia tartománybeli Suhl városában egy menedékkérőket befogadó szálláson atomfizikáról és genderelméletről diskuráltaktömegverekedés tört ki, az összecsapásban 17 ember, köztük rendőrök sebesültek meg.

A Suhlban működő tartományi központi befogadó állomáson szerda este egy afgán férfi kitépett a Korán egy példányából több lapot, mire több muzulmán vallású menedékkérő rátámadt. Az afgán férfi az állomás biztonsági szolgálatának irodájába menekült, támadói pedig megpróbáltak bejutni a helyiségbe, az őrök ezért riasztották a rendőrséget. A támadók kövekkel, betondarabokkal dobálták meg a kiérkező rendőröket, akik erősítést kértek. Végül 120 rendőr, köztük egy kommandós egység bevetésével sikerült helyreállítani a rendet. A csütörtök hajnalig tartó összecsapásban a befogadóállomás több mint száz lakója vett részt. A támadók az MDR regionális közszolgálati televízió egy forgatócsoportjára és egy fotóriporterre is rárontottak, míg más menedékkérők megpróbálták útját állni az erőszaknak. Az összecsapásban hét rendőrautóban, két mentőautóban és további két személygépkocsiban is kár keletkezett. Eddig az alaphír.

Na de mit lép erre Türingia szuperhaladó, újkommunista-szociáldemokrata-zöld kormányzata? Bodo Ramelow szélbalos tartományi miniszterelnök megértő aggodalommal nyilatkozott az ügyről: szerinte háborús övezetekből érkezett, súlyosan traumatizált emberekről van szó, így érthető, hogy felforrnak az indulatok, amikor különböző etnikumú és vallású csoportok találkoznak. Nahát, tényleg? A mély megértésben és aggódásban Ramelow odáig jutott, hogy ártalmatlan bociszemekkel a következőt javasolta: a menekülteket etnikum szerint elkülönítve kellene elszállásolni, mert csak így lehet megakadályozni a ki-kitörő erőszakot. Egy most megnyitott menekültszállásra ezért például már csak eritreaiak kerülnek.

Van egy rossz hírünk Ramelownak: az etnikum szerinti kényszer-elkülönítés konkrétan maga az apartheid. Lenne egy ironikus javaslatunk a türingiai vörös-vörös-zöld koalíciónak: ne is álljanak le az etnikum szerinti elkülönítéssel, vegyék figyelembe az etnikumnál egyébként is sok esetben fontosabb vallási különbségeket is, tehát vallások szerint is különítsék el a migránsokat; de menjenek tovább, hiszen lehet, hogy egy keresztényt inkább tolerál egy síita avagy szunnita, mint egymást, szóval a hiten belüli különböző irányzatok híveit is el kell különíteni.

És mi van, ha a zavargó migránsok körében híre megy, hogy valamelyikük ateista? Vagy szerintük szabadosan öltözött nő? Vagy esetleg... meleg? Végső soron minden egyes illegális migránsnak saját lakást kellene biztosítani, kellő távolságban egymástól, nehogy kedvük szottyanjon egy újabb lincseléshez, nem? És egyébként is, honnan tudnák az illetékesen biztosan, hogy milyen nemzetiségű az adott migráns; amikor már most is számos riportban lehet olvasni, hogy divat lett behazudni egy-egy biztosabb menekültstátuszt ígérő nemzetiséget? És a német bennszülöttek véleményét megkérdezi azért közben valaki?

Ramelow javaslata persze annak is a beismerése, hogy egyszerűen nem lehet totálisan eltérő kultúrából, civilizációból érkező vagy egyszerűen eltérő, ellenséges vallási meggyőződéssel rendelkező embereket egymás mellé zsúfolni. Ez a multikulturalizmus kudarcának a beismerése. Jön az egyszerű kérdés: ha frissen és nyilván illegálisan beérkezett menekültek tömege egy pár napig vagy hétig nem képes nyugton maradni, rendet tartani, amíg el nem dől a sorsuk az áhított új hazában; akkor mire számítanak az illetékesek később, amikor ezek az emberek nap mint nap szembesülnek majd a szekuláris, világi demokráciával, a mi értékeink által berendezett és megélt hétköznapokkal? Meddig szabad frusztrálnunk őket eltérő értékvilágunkkal?

Ramelow elvtársnak volt egy másik árulkodó mondata is, ami meglehetősen furcsán hat egy progresszív élcsapat vezérétől, így fél évvel a Charlie Hebdo-ügy után: azt mondta, ő „egyáltalán nem tolerálja” azt, ha valaki egy Koránt széttép és a vécébe hajít. Nocsak, hát mégsem lehet mindennel viccelni? Mégsem lehet mindent minden lehetséges módon kritizálni? Mégsem végtelen a véleményszabadság? Persze az kérdés, hogy tiltják-e a német törvények a Korán széttépését, illetve megkövetelik vagy legalább engedik-e, hogy ha valaki ilyet tesz, akkor azt a hithű muszlimok meglincselhetik. Ha nem, akkor Ramelownak már csak az ideológiájából következően is a minél szekulárisabb demokráciát és a minél szabadabb individuális jogokat kellene védenie, nem? Vagy hogy is van ez? Ha egy afgán migráns sérti meg a muszlimok hitét (és ezért utána majdnem agyonütik), az nem tolerálható; de ha egy privilegizált párizsi újságíróbrigád, az igen? Utánanéztem egy sejtésemnek Ramelow korábbi megnyilatkozásaiban, és így legyen lottó ötösöm! Igen, ő is kiírta magáról a Facebookra: #JeSuisCharlie.

Ennyit Ramelowról és zavaros ideológiájáról.

De ne feledkezzünk meg az egyik tartományi kormányfői kollégájáról, a Türingiánál gazdagabb és jólétibb, nyugatnémet Baden-Württemberget vezető Kretschmannról, aki zöldpárti politikusként azt javasolta: mivel a tartománya már tele van menekültekkel, azokat szállásolják el inkább Kelet-Németországban, mert ott több a hely. Ramelowék szerint viszont már tele van az ő saját keletnémet tartományuk is − úgy tűnik, ezt még le kellene meccselniük egymás között. Azzal Kretschmann nem foglalkozott, hogy Kelet-Németországban nagyobb az őslakosok ellenérzése a migránsokkal szemben, azzal meg végképp nem, hogy esetleg a migránsoknak is lehetnek, khm, ellenérzései egymással szemben.

Ezt a bevándorló-elkülönítős, bevándorlót máshová küldős politikát pedig megbeszélhetnék a Türingiától kőhajításnyira fekvő, alsó-szászországi Goslar polgármesterével is, akinek javaslatáról a 444 írt a magyar sajtóban. Az ötvenezres város konzervatív polgármestere igazi széplélekként épp a minap jelentette be: még több bevándorlót telepítene a városába, sőt, egyszerűen nincs olyan, hogy túl sok bevándorló, a városnak szükségük van rájuk. „Persze hogy el tudjuk látni őket, gazdag ország vagyunk, és kötelességünk segíteni a rászorulókon” − mondta Oliver Junk. aki szerint„ ha nem fogadjuk be a külföldieket, lekapcsolhatjuk a villanyt”. Egy goslari menekültgondozó aktivista hozzátette: nem egyszerűen lakást adni a menekülteknek, hanem a város részévé tenni őket. Szerinte ne különálló blokkokba költöztessenek be minden újonnan érkezőt, mert ez csak megijeszti majd a helyieket. Ehelyett az ott élők szomszédjaivá kell tenni őket, ezáltal összeismerkedhetnek és a goslariakban kialakulhat majd a felelősség érzése is − szól az ötcsillagos társadalommérnöki vízió.

Az egyik progresszív szerint tehát össze kellene költöztetni a migránsokat a bennszülöttekkel, hadd szokják az utóbbiak a békés, sokszínű, toleráns egymás mellett élést. A másik progresszív szerint viszont szét kellene költöztetni a migránsokat egymástól, mert még egymást sem tudják tolerálni békében. Lesz itt még csiszolni- és összehangolnivalója a német haladároknak. Így süllyed lefelé a valóság zavaros örvényében a multikulturalizmus elmélete.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberálisokra erősen rájár majd a rúd, ha egy ponton a jobboldali és baloldali politika is ugyanarra a konklúzióra jut.

Szerintem Rajcsányi Gellért által felhozott és fel nem hozott történetekből arra következtethetünk, hogy a meglévő problémákat ideológiával és moralitással nem lehet feloldani. Továbbá a problémákat csak ott lehet és kell hatékonyan és hosszú távon kezelni, ahol azok keletkeztek. Ilyen a demográfia és ilyen a népvándorlás kérdése is. Amennyiben nem így történik, akkor újabb problémák, konfliktusok keletkeznek, és egyre távolabb kerülünk a racionális probléma megoldáshoz.

Ugye Rajcsányi Gellért úr a hivatkozott írásának az volt a címe: A sas felszáll – Pillanatképek az új Németországról

Nos az első bejegyzésem a következő volt;

"A sas felszáll"?

Valóban?

Nem arról van szó, hogy a sas elhagyja a fészkét?

Önnek most, a történetek ismeretében mi a válasza az utóbbi kérdésre?

Később az egyik hsz.-al kapcsolatban a következő versszakaszt idéztem, amelyben a magyar szót tetszés szerint cserélni lehet:

A bajban sem ismerjük egymást,
Nem nyújtunk segítő kezet;
De ha nem hiszi magyar a magyart,
Az út már a pokolba vezet.
(Ismerős arcok)

Ön szerinte, ha a magyar szó helyére német, francia, stb. szót írjuk igaz az idézetben megfogalmazottak?

Ki fog akár negyed annyi pénzt adni a migráció helyi kezelésére, mint amennyit annak előzményeire, iraki háborúra, az arab tavasz rombolásaira szántak?

Ha Németország, a déli és Közép Európai államok bezárják a kapuikat, akkor azok kényszerülnek a megoldást keresni, akik az arab tavaszt előidézték, amelynek ez lett a következménye.
Egyébként a kezdet szerintem nem az arab tavasz, hanem a II. VH. utáni történet, amely során az afrikai országokat kreálták USA segédlettel Franciaország, Anglia és még pár volt gyarmattartó ország.

Itt azért valahogy nem emlegetik azt és Rajcsányi is úgy adja elő, mintha a németek most nekibuzdulva megoldást találnak a bevándorlás problémájára. Ez folyamatosan 2012 óta láthatóan egyre nagyobb gondokat okozott, főleg a Schengeni országok határain átlépő illegális tömegek megjelenésével, amit számtalan esetben felvetettek az érintettek az EB-ben és a az ET negyedéves és rendkivüli tanácskozásain. Orbán tovább is ment a PC udvarias beszédeken és egyenesen javaslatot is tett, hogy adják vissza a határörizet jogát a Schengeni országoknak és vonják vissza a 2002-es Dablin III, ami akkor lépett életbe szabályozást és Magyarország tiltakozása ellenére kötelezték a betartására. Orbán fígyelmeztetette az uniot, hogy ennek visszafordithatattlan következménye lesz. Sőt mindenfélének elhordták miket. Orbán többszőr elmondta, hogy, nagyon nehéz dülőre jutni mivel vannak olyan eu-s országok akik kifejezetten támogatják az új eus szabályozást.

Mikor a nyugati média teljesen dezinformációkkal etette a nagyérdemüt, vagy egyszerüen elhallgatta a tényeket bombaként robbant a főldközi tengeri gumicsonakos özönlése ami sok ember halálával járt a sajtó kénytelen volt lassan közölni a tényeket, s beszélni a valóságról.

Sajnos az eus nagyhatalmak rossz válaszokat adtak és humanitárius problémává degradálták és elkenték a veszélyt. Orbán mikor már nálunk is türhetettlené vált a helyzet lépett és felkiabálta europát a Konzultációs Kérdőívével s hogy nehogy ne érjen célt járulékos hozadékkén bedobta a halálbüntetés témáját is. Tudta, hog az eu baloldali liberális és zöldjei a hazai aszonykorussal az élen megint az EP Magyarügyet csinált, amire Orbán számitott és Straszburgban elérte célját, hogy nemzetközi porondra vigye a bevándorlás ügyét, ezzel kapcsolatos véleményét megoldási javaslatokat tett és a Nemzetközi Sajtótájékoztatón meg teljes nyíltsággal rámutatott az okokra az USA és az EU felelőségére a helyzet kialakulására. Felvázolta, ha nem lép azonnal az unió mi fog történi ami lehet, hogy visszafordithatattlan és az is lehet, hogy europa megszünik europának lenni.

Na mi történt azóta még kaotikusabb lett a helyzet a nagyhatalmak és az EB töketlenkedik és állítólag 2016-ban akarnak valami megoldást találni.

Közben az unio országaiban egyre nagyobb lett a társadalom felháboródása még németországból is jőnnek a hírek amik eddig is voltak, de a média nem tudosithatott mert akkor lelepleződik az elhazudott nagy tolerancia stb......

Merkel érzékelte, hogy lépni kell, mert ha most nem lép elsodorják s a hatalomnak nuku.

Mit tett erre, el kezdték azokat a gondolatokat és mondatokat magasrangú politikusok államvezetők hangoztattni amit Orbán 2012 óta a megfelelő eus forumokon, majd 2014 óta már külömböző nyílvános forumokon és azóta is egyfolytában nem rejti véka alá gondolatait, sőt Magyarország érdeke it szem előtt tartva cselekszik is.

Érdekes, hogy a hazai média nem emlékeztett Orbán korábbi nyílatkozataira, javaslataira és vééleményére, javaslataira és kritikáira amit bevándorlás ügybeny nyílatkozott ezzel kiviva a ballibbantok mocskolódását nemcsak itthon hanem az unióban is.

S ez még ami most van csak a kezdet. Orbán ezt is megemlitette, hogy hány millióan vannak útközben.

Ami most a vonaton történt viszonylagosan szerencsés kimenetellel zárult. Mi a biztosíték, hogy nem lesz olyan amikor több tucat, netán több száz személy veszti el az életét, vagy szenved súlyos sérüléseket? Nincs ilyen biztosíték? Akkor vajon ezek a ideológusi alapon moralizálók felvállalják a felelősséget? Netán másra fognak mutogatni? Valószínűsíthető, hogy az utóbbi lesz, a mutogatás, másra hárítás. Pedig akkor megérdemelnék, hogy a randalírozókkal, gyilkosokkal egy cellába kerüljenek.

Zárszóként ide illene a mondás: A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Ami Merkelre kapcsolatos a FAZ xikkében a következő:

Merkel: Abschottung hilft nicht
Bundeskanzlerin Angela Merkel kritisierte auf ihrer Reise durch drei Balkanstaaten die Abschottung mancher EU-Länder gegen Flüchtlingsströme aus den Nachbarländern. Zugleich bot sie Serbien, Bosnien-Herzegowina und Albanien Hilfe in Flüchtlingsfragen an. „Es hilft nicht, dass sich jeder gegen jeden abschottet", sagte Merkel in Belgrad unter Bezug auf Pläne Ungarns, an der Grenze zu Serbien einen Zaun gegen Flüchtlinge zu bauen, die dort versuchen, illegal in die EU einzuwandern. Man müsse aber anerkennen, dass Ungarn stark unter Druck stehe, sagte Merkel in einer Pressekonferenz mit dem serbischen Ministerpräsidenten Aleksander Vucic.
http://www.faz.net/aktuell/pol..

Ebből azonban az derül ki, hogy a szerző egyetlen mondatot idéz Mergeltől – hiányzó szövegkörnyezettel – majd a cikk szezője saját megfogalmazással kiegészíte. Ebben a kiegészítőben szerepel; gegen Flüchtlinge zu bauen, die dort versuchen, illegal in die EU einzuwandern. (akik megpróbálnak ott illegálisan bevándorolni az EU-ban.), amely viszont arra utal, hogy a bevándorlás és az illegális szó is elhangzott.

Így a valóságban nem ismerhetjük az eredeti sztöveget.

Ennek alapján viszont az is feltételezhető, hogy a FAZ cikkének szerzője nem a valóságot írja le.

Az azonban egyértelműen kitűnik, hogy a Kettősmérce szerzője – Jámbor András – csúsztat, sikál.

Itt pedig olvasható a teljes német szöveg.
http://m.bundeskanzlerin.de/Co..

Téged se az eszedért etetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés