A Fidesz egy macsó párt

2015. augusztus 12. 13:42
Trombitás Alfréd
Szegedi Kattintós
A fideszes képviselők nyíltan vagy burkoltan többször beszóltak ellenzéki képviselőnőknek, amivel jelezték, hogy az ő helyük tulajdonképpen a konyhában van, és interpellációk helyett inkább a gyerekszüléssel kéne foglalkozniuk.

„A Fidesz-KDNP régóta ellenzi a nemi kvóták bevezetését a párton belül, illetve a parlamentben, hiszen mint a legutóbbi országgyűlési választás is mutatja, egyéni jelöltjei között alig volt nő, akik pedig mégis bekerültek a frakcióba, színtelen, szagtalan, íztelen stílus képviselnek. A KDNP színeiben egyedül a bukott oktatási államtitkár Hoffmann Rózsa politizál nőként, míg a népes Fidesz frakcióban a szintén a porondról leparancsolt egykori pártszóvivő, Selmeczi Gabriella érdemel említést a hölgyek képviseletében.

1. Persze listáról bekerült a régi motoros Mátrai Márta is, aki több ciklus óta úgy ül a parlamenti frakcióban, mint egy néma szfinx, de említhetjük még Dunai Mónikát, mint az új hullám képviselőjét, ám ő sem bőbeszűdéségéről és aktivitásáról ismert. A korrektség kedvéért említsük meg, hogy vannak még náluk is súlytalanabb női tagjai a frakciónak, mint például Molnár Ágnes vagy Bene Ildikó. Üde színfolt a Hoffmann Rózsa hasonmása, Czunyiné Bertalan Judit, aki nem csak a fizimiskáját örökölte meg kereszténydemokrata frakciótársának, de a beosztását is.


2. A fideszes képviselők nyíltan vagy burkoltan többször beszóltak ellenzéki képviselőnőknek, amivel jelezték, hogy az ő helyük tulajdonképpen a konyhában van, és interpellációk helyett inkább a gyerekszüléssel kéne foglalkozniuk. Emlékezzünk csak Varga István képviselő kirohanására, aki három éve a családon belüli erőszak büntető törvénykönyvben (Btk.) való szerepeltetéséről szóló vitában a nők szerepéről és a gyermekvállalásról azt mondta, ha a nők elmennének szülni négy-öt gyereket, akkor nem lenne gond a társadalmi szerepükkel. De említhetnénk a vakkomondoros Balogh Józsefet is, aki lekevert néhány kokit, sallert és tockost az élettársának, és ezután sem volt hajlandó lemondani képviselői mandátumáról.

A Fidesz végül kizárta a frakcióból, de Balogh függetlenként is támogatta egykori pártját minden szavazáson.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'A Fidesz-KDNP régóta ellenzi a nemi kvóták bevezetését a párton belül, illetve a parlamentben'

Nagyon helyesen. A pozitív diszkrimináció igazságtalan és egészségtelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés