Jobbik: A korrupció melegágya a letelepedési kötvény

2015. július 8. 15:14
Mirkóczki Ádám jobbikos politikus szerint egy napjaink Oszama bin Ladenje bármikor kérhet és kaphat letelepedési kötvényt, ezért a párt azonnal eltörölné azt. A Jobbik kíváncsi arra is, hogyan vizsgálják át a kérvényezőket és azoknak van-e kapcsolata fideszes szereplőkkel.

A Jobbik a korrupció melegágyának tartja a letelepedési kötvényt és azonnal eltörölné azt – mondta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szóvá tette, hogy miközben a kormány harcot hirdet a migráció ellen, egy kisebb városnak megfelelő számú ember igényelt kötvényt. A kormány a plakátjaira kiírhatta volna azt is, hogy „ha Magyarországra jössz, hozz magaddal 300 ezer eurót és akár le is telepedhetsz” – fogalmazott.

Mirkóczki Ádám további problémaként jelölte meg az érintettek átvilágítását, azt, hogy nem lehet tudni a kérvényezők köréről, az elutasítás okairól. Egy napjaink Oszama bin Ladenje nyugodtan kérhet és kaphat letelepedési kötvényt, az Iszlám Állam mágnásait figyelve nem kizárt, hogy élnek a lehetőséggel – vetette fel a szóvivő.

Ezért – folytatta – a parlament nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén az Alkotmányvédelmi Hivatalnak tenne fel kérdéseket. A jobbikos politikus arra kíváncsi, hogyan tudják átvizsgálni a szolgálatok a kérvényezőket, mit tudnak a közvetítésben részt vevő offshore cégekről, s azok kapcsolatban állnak-e kormányzati vagy fideszes szereplőkkel.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most miért, kell a bevétel a fiúknak, hiszen a jövőre is gondolniuk kell.
Rendes nyugdíjuk már úgysem lesz, miután a szakértök szerint 2030-ra össze fog dőlni a jelenlegi rendszer amihez nem mernek hozzányúlni, hiszen akkor oda a nyugdíjasok szavazata...

Az optimista szakértök szerint...

Nahát, szocialista kormányunk van??

"A kormány szerint 2030-ig biztosan fenntartható a mostani paraméterekkel a nyugdíjrendszer, míg az OECD szerint erre csak a nyugdíjak megadóztatásával lesz mód – írja a Napi Gazdaság."

Avagy:

"Magyarországon 2030-ig tartható fenn a nyugdíjrendszer. Addig ugyanis 2,1 millió úgynevezett gyesgenerációs megy nyugdíjba. Erre pedig egyáltalán nem vagyunk felkészülve. 2030-ig 2,1 millióan mennek majd nyugdíjba, ugyanebben az időszakban a munkaerőpiacra várhatóan mindössze másfél millió ember lép be. Ezért a magyar nyugdíjrendszerből félmillió járulékfizető hiányzik majd...Magyarországon az állami nyugdíjat a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer logikája határozza meg: a nyugdíjak kifizetését döntően az aktív dolgozók adó jellegű járulékbefizetéseiből fedezik. Ám egyre kevesebb gyerek születik, a társadalom pedig öregszik, ezért egyre kevesebb aktív járulékfizetőnek kell kitermelnie egyre több idős nyugdíját."

Ki is a nevetséges?

Az offshore cégek azért offshore cégek hogy ne lehessen magtudni a valódi tulajokat,ennek megfelelően nincsen semmi kapcsolat a fideszesek és az offshore cégek tulajai között.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés