Tömeges menedékjogi visszaélésről beszél a bajor kormányfő

2015. június 26. 8:48
Olyan gyorsan küldené vissza a Bajorországba érkező balkáni migránsokat a tömeges menedékjogi visszaélésről beszélő Horst Seehofer bajor miniszterelnök, amilyen gyorsan csak lehet. Szerinte biztonságos országként kéne elismerni pár balkáni országot, és vízumkényszert bevezetni állampolgáraikkal szemben.

„Különbséget kell tennünk a valóban biztonságot és védelmet igénylő emberek — mint például a Szíriából érkezők — és a különösebb alap nélkül hozzánk átszökők között, akik leginkább a balkáni országokból jönnek. Utóbbiaknak nincs maradásuk” — fogalmazott Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Münchner Merkurnak adott interjújában.

Seehofer szerint nem áll meg Joachim Gauck német államfő hasonlata, aki a hétvégén arról beszélt: Németország a II. világháborút követően számos menekültet befogadott, akik nagyban hozzájárultak az ország újjáépítéséhez. A CSU politikusa szerint a hazájukból a II. világháború alatt elüldözöttek nem veszik örömmel a párhuzamot, és egyébként is más a helyzet most: „Tömeges menedékjogi visszaélések zajlanak, főleg a balkáni országokból érkezők részéről.” Szerinte a megoldás az lenne, ha olyan gyorsan visszaküldenék a migránsokat oda, ahonnan jöttek, amilyen gyorsan csak lehet.

„Több balkáni országot is el kell ismerni biztonságos országként, hogy aztán oda küldhessük vissza a menekülteket. Vízumkényszerre van szükség a szerbek, a montenegróiak, a macedónok, a bosnyákok és az albánok esetében. És az is jó lenne, ha az Európai Bizottság, amely olyan intenzíven foglalkozik a német autópályadíj ügyével, legalább ennyire komolyan venné Európa határainak védelmét” — mondja Seehofer.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

úgy látom a Bajoroknak is tele lett a hócipőjük

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés