Visszakézből a Juncker-pofonról – Sallerológia kezdőknek és haladóknak

2015. május 23. 16:38

Kardos Gábor
Amit Juncker csinált Orbánnal és hasonlóan más országok vezetőivel, ez a ripacskodó, jópofaságnak álcázott pofozkodás, teljesen példátlan durvaság a diplomáciában.
Sokan kajánkodnak most, hogy a nevükben is milyen jót lekevert Jucker és hogy megmondta Orbánnak mekkora diktátor. Ebből is látszik, mennyire nincsenek tisztában vele, hogy az offhore-királynak becézett Juncker egy totál vállalhatatlan multi-stróman, aki abszolút nem hiteles alternatíva a szintén vállalhatatlan Orbánhoz képest. Így lehet kocsmai verekedés szintjére vinni a politizálást, immár az európai porondon is... Bravó!
 
Amúgy meg, amit Juncker csinált Orbánnal és hasonlóan más országok vezetőivel, ez a ripacskodó, jópofaságnak álcázott pofozkodás, teljesen példátlan durvaság a diplomáciában. Ha nincsenek valós európai uniós szankciók, akkor kiknek bohóckodik ez és minek? Így merő pótcselekvés a pofon. Az meg nem kisebb botrány, hogy Juncker uniós komisszár lehetett mint Orbán országvezetése, mert azt jelzi, hogy európai szinten is oligarchia van és tesznek magasról a demokráciára. Junckernek ki fog viselt dolgaiért taslit adni? Pedig ráférne, mert a nemzeti oligarchiához képest a globál-európai nem kisebbik rossz, hanem nagyobb. Ő pedig annak a strómanja, amit cikkek sorából illene tudnunk.
 
Akkor térjünk gyorsan észhez és mondjuk ki a nemzetközi jogben evidens tételt: egy ország miniszterelnökét megrendszabályozni kizárólag az adott ország állampolgárainak joga és kötelessége. Ehhez békeidőben junckereknek, goodfriendeknek, putyinoknak sem közük, sem felhatalmazásuk nem lehet. Amíg még nem médiafigurák képviselték az államokat, egy ilyen gesztust államfők között mindenki egyértelműen casus bellinek tekintett volna, úri társaságban pedig egy ilyen sértés tizedéért simán párbajoztak. (Ma csak jópofa mém és azért nincs súlya a politikusok úgyszólván bármilyen csekedetének, mert nyílt kamuzás és öncélú valóságshow a közélet az úgynevezett demokráciákban is.) Ez a ripacs vadbarom Juncker ráadásul gyakorlatilag áldozattá teszi Orbánt és szimbolikusan legitimálja EU ellenes „szabadságharcos” propagandáját, amivel kifejezetten rossz szolgálatot tesz a magyar demokratáknak.
 
Több szempont többet láttat. Nézzük meg a pofont máshonnan is: mi a fő baj a szélsőségesekkel (pl nácik, stb)? Az, hogy DEHUMANIZÁLJÁK ellenfeleiket és azt sugallják: velük bármit meg lehet tenni, hisz az ilyen „nem ember”. Tisztelettel kérdem: egy embert bármilyen szituációban jogunk van pofon vágni? Ez eszköz bármire? Például nem a nevelés csődjeként illik emlegetni az „apai pofont”? Nem azért utasítjuk vissza (joggal) amikor Orbán saller-joggal lép fel ilyen-olyan témában, mert ez nem legitim eszköz? Mert a pofon megszégyeníti a másikat és emberi méltóságát sérti.
 
Kedves olvasó, függetlenül attól, hogy mit gondolunk Orbán politikájáról, szerinted nem kell tiszteletben tartani emberi méltóságát? Még akkor is, ha ő maga nem tartja tiszteletben másokét! És akkor még nem beszéltünk az ország méltóságáról, amit ez a pofon elég durván sért, mert sajnos, aki kapta, abban a szituációban minket képviselt, így a pofon a mi arcunkon is csattant. A tiéden is, nyájas olvasó. Úgyhogy ne örülj, hogy helyetted egy idegen tette helyre a miniszterelnöködet, mert az a te dolgod lenne, nem az övé és a te hibád is, hogy idáig fajulhatott a helyzet, ami így dupla szégyen. Erre a szégyenre pedig most nemcsak megfelelő választ nem látunk, de már a szégyenérzet is mintha elmúlt volna túl sokunkban.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán sokaknak tetszik,hogy a magyar miniszternök ideáig tudta hergelni ezt az embert.

Ugye Gábor ismeri a dalt?

"Kifordítom befordítom, mégis bunda a bunda"

Nos, ilyen az Ön szösszenete is. Ha nem lehet elölről, akkor megy hátulról.

"Én azért nem értem ezt: " a liberálisoknál is sorra verte ki most a biztosítékot,"

Mit nem lehet ezen érteni? Elfogyott a pénz Cavintonra és nem tudják szedni. Az is lehet, hogy kis adagokban rászoktak a kuncze féle tablettára.

LOL

Hogyan lehetséges, hogy senki nem veszi észre a balliberálisok csalását, a svábyk, kardosok ügyeskedését.

Juncker és Orbán ugyanazon párcsaládba tartoznak.
A politikában pedig semmi sem az, aminek látszik.

A magyar ballibsik pedig most e hármas cselekmény kapcsán mindkét személyt egyszerre próbálják alázni.

Tényleg van szégyenérzet bennem-szégyenlem az eu elnökét, de nagyon. Ilyen semmire sem való emberek miatt tart itt az eu, sehol sem.

És te mit nem tudsz feldologzni, hogy állandóan idefirkálsz?

Az valóban elgondolkodtató, hogy mennyire megtorlás-pártiak a tisztelt demokraták. Esetenként.

Meg halálbüntetni is lehet. Ha fideszest.

Szerintem nem úgy viselkedett, mint egy liberális.

Én nem ragadok ki a történetből egyetlen részt sem, hanem egyben értékelem. Ebbe beleértem, amit mondott, a kézlegyintést, a kettőjük közé tolást és a hölgynek a kézcsókot is, figyelembe véve a korábbi kettőjük közötti történteket is.

Aki ebből a jelentből bármelyiket ragadja ki, annak nem tisztességesek a szándékai.

„Christopher H. Smith republikánus képviselő, az emberi jogi albizottság elnöke, az amerikai Helsinki Bizottság elnöke szerint Yee kijelentései alapján „az Obama-kormány visszatért Orbán Viktor miniszterelnök belpolitikája bírálatának egy olyan formájához, amely korábban kontraproduktívnak és képmutatónak bizonyult”, mert sok magyart elidegenített az Egyesült Államoktól. Pedig, mint mondta, André Goodfriend misszióvezető-helyettes februári visszahívását és Colleen Bell új nagykövet budapesti megérkezését követően javult a kapcsolatok légköre.”
Forrás: http://www.demokrata.hu/hir/ko..

Elsősorban Orbánnak szólt, de tekintettel arra, hogy demokratikusan megválasztott miniszterelnök -ráadásul másodszor 2/3-al- az országnak is.

Amúgy elképesztő, és annak ellenére hogy legkevésbé sem kedvelem Orbánt Juncker véleményem szerint (is) egy szereptévesztő hibbant pojáca.
Amit csinál az nem vicces, hanem bunkóság. nem kicsit, nagyon.

Természetesen Orbán volt az, aki igen erősen kikelt Juncker megválasztása ellen.

Feltételezte, hogy a Juncker elleni korrupciós vádakat az európaiak legalább olyan komolyan veszik, mint ahogy ő és ahogy egyébként kellene.
Ebben tévedett. Egyúttal bátorítást kapott tőlük saját korrupciójához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés