A budapesti szuperkórházon vitatkoznak a fideszesek

2015. május 12. 9:46
A Napi Gazdaság szerint esélytelen, hogy konszenzus alakuljon ki az új, budapesti állami szuperkórház helyét illetően a Fidesz fővárosi politikusai között. Wintermantel Zsolt szerint Újpest lenne a megfelelő hely a kórház számára, a II. kerületi polgármester Láng Zsolt viszont úgy véli: az egykori OPNI épülete lenne a legjobb megoldás.

Az utóbbi időszak legélesebb vitája alakult ki a Fidesz budapesti vezetői, polgármesterei között az új, állami szuperkórház miatt – írja a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint egyelőre még abban sincs egyetértés, hogy Budán vagy Pesten kapjon helyet a létesítmény, és az álláspontok annyira távol állnak egymástól, hogy semmi esély a megállapodásra. A Napi Gazdaság szerint szerdán a Fidesz budapesti elnökségének szerdai ülésén csapnak össze a több tízmilliárd forintos beruházás ügyében a párt fővárosi politikusai. Ugyanakkor nincs esély arra, hogy az ellenérdekelt polgármesterek engedjenek, mert a hátrálást saját személyes vereségükként értékelnék.

Wintermantel Zsolt IV. kerületi polgármester Újpestet tartja a megfelelő helynek, mert jól megközelíthető és a telek is rendelkezésre áll. Úgy véli, a budai oldalon lévő Lipótmező fejlesztési ötlete zsákutca, mert csak kétszer egysávos út vezet oda. Láng Zsolt II. kerületi polgármester viszont számos fórumon elmondta, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) felújítását tartja a megfelelő megoldásnak. A politikus emlékeztetett arra, hogy az OPNI negyvenhektáros, ősfás telkét az önkormányzat szabályozási eszközökkel védte meg, előírva, hogy a területet csak egészségügyi célra lehet hasznosítani.

Tarlós István főpolgármester is egy budai kórház mellett foglalt állást, és az egykori OPNI területét nevezte erre a legalkalmasabbnak. Hasonló álláspontot képviselt két hete az Építéstudományi Egyesület egészségügyi szakosztálya által szervezett rendezvényen Zombor Gábor egészségügyi államtitkár is. Az egészségpolitikus akkor azt mondta: tizenhárom helyszínt vizsgálnak, de egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy a kórház Budán épül fel. Helyszínként felmerült a Déli pályaudvar, a Nagyvárad tér, a Megyeri híd környéke, a Kelenföldi pályaudvar melletti üres telek, a Kútvölgyi bővítése és a Sportkórház felújítása – írta a lap.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nézzen úgy i mint egy stadion és menni fog :D

Elég szuperkorháznak tűnik a honvéd...

miért kell még egy, és miért nem lehet felújítani a többit, jah az építésben van a mutyi...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés