Népszavaztatna az atomtemetőről a DK

2015. május 5. 13:35
Népszavazást tartana Pécsen a Mecsekbe tervezett atomtemetőről a DK. Molnár Csaba elmondta: jelenleg csak a tervezett atomtemető közvetlen környezetében, egy nagyon kicsi, mintegy százméteres sávon belül kell kikérni az emberek véleményét és elvégezni a környezeti hatástanulmányokat.

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy Pécsett tartsanak helyi népszavazást a várostól körülbelül nyolc kilométerre tervezett atomtemető ügyében – jelentette be a párt ügyvezető alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba azt mondta, a kormány folytatja az építkezést a Mecsekben, amelynek végén elkészül az erősen sugárzó anyagok elhelyezésére szánt atomtemető. Hozzátette, néhány hónapja olyan törvénymódosítást hajtottak végre, hogy csak a tervezett atomtemető közvetlen környezetében, egy nagyon kicsi, mintegy százméteres sávon belül kell kikérni az emberek véleményét és elvégezni a környezeti hatástanulmányokat. Az EP-képviselő szerint ez elenyészően kicsi terület.

Molnár Csaba emlékeztetett arra, hogy a DK korábban már az Európai Bizottsághoz fordult azt kérve, vizsgálják meg, hogy elfogadható-e, ha csak ekkora körzetben mérik fel a kockázatokat.

Az atometemetőről korábban mi is írtunk a Mandineren.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés