Kétharmad után, babérok nélkül

2015. február 27. 9:23
Sabater
hvg.hu
A választók nem azért mondtak nemet a Fideszre Veszprémben, mert Orbán Viktor nem csinált semmit, hanem éppen azért, amit csinált.

„Ha valamivel egyébként sem vádolható egyébként a Fidesz, akkor tétlenséggel, a babérokon való ücsörgéssel. Orbán Viktor nem egy lusta miniszterelnök, hanem a »csinálós«, hiperaktív fajta. Az elmúlt hónapokban levezényelt egy komplett gazdasági kormányváltást, csúcsra járatott egy mélyen amorális, de valószínűleg népszerű bevándorló-ellenes hecckampányt, miközben fogadta Merkelt és Putyint is. Nem ez volt a magyar politika rendszerváltás utáni történetének legeseménytelenebb időszaka.  A választók nem azért utasították el a Fideszt, mert ne csinált volna semmit, hanem éppen azért, amit csinált. No meg azért, mert ez, köszönhetően a kereskedelmi médiában bekövetkezett bizonyos (vélhetően ideiglenes) változásoknak, már láthatóvá is vált az emberek számára.

Láthatóvá váltak a családi összefogással vásárolt villák. Az urizálás, ami alatt rendszeresített, bűnszövetkezetben elkövetett lopást kell érteni. Az arrogancia, amivel a kisemberekről beszél a kormánypárt. A Putyin-látogatás rettenetes visszásságai. A szegények ellen viselt háború. A külföld ellen viselt háború. A bevándorlók ellen viselt háború. A tanácsadói szerződés nélkül milliárdos benyomását keltő Habony Árpád. Az állami szerződésekkel milliárdossá lett Mészáros Lőrinc. És mindenekelőtt az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz gazdasági érdekköre nem a babérokon ül, hanem a mi pénzünkön. És a sajátjaként kezeli azt.

A veszprémi választóknak ebből lett elege. És ebből kijönni csak önmérséklettel, a korrupció és hatalmi arrogancia visszafogásával lehetne. Csakhogy erre a Fidesz nem képes, hiszen ezekre a szilárd elvi alapokra épül a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Valószínűbb, hogy inkább a kereskedelmi híradók tartalmát igyekeznek majd megváltoztatni, mintsem a kormányzást. Ami rövidtávon a népszerűség emelkedéséhez is vezethet, az ország problémáit azonban nem oldja meg. Már ha érdekel ez még valakit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mai beszéd azért érdekes lesz.
Kíváncsi vagyok, mennyi lesz benne az önkritika.

Ó, hát persze! "Bűnszövetkezetben elkövetett lopás". Hogyne, álmodnak és hazudnak. Ébresztő emberek! Mondjuk már ki minél többen és minél hangosabban, hogy nincs semmiféle lopás! A kormány végzi a dolgát, gazdálkodik a közpénzekkel!

Azután mondjuk ki azt is, hogy Lázár pedig elmegy a fenébe az óráival, a "családi összefogással" tízéves gyereknek vásárolt lakással, meg a személyes okokból civil szervezetekre való támadásokkal. Meg Rogán is számoljon el a jövedelmeivel, és mindenki, aki a politikából él. S akkor majd nem maradnak otthon a Fidesz szavazói legközelebb.

Simicskát meg el kéne rabolni és kényszer-elvonókúrának alávetni, mert nincs rosszabb, mint egy elszabadult alkoholista oligarcha.

A bevándorlók ellen viselt háború? Nyugatról most küldik vissza őket, ott sem kellenek, erről mi a véleménye a cikk írójának.

Kínjában már minden hülye érvet elővesz a szerencsétlen.

Sabater az ökör-körből "A bevándorlók ellen viselt háborúról" hazudozik.

Nézzen körül a világban. Olyan kiváló országban, mint az USA van határőrizet, amely gátat szab az illegális migrációnak.

A Mexikó és az USA közötti 3000 kilométeres határszakaszt összesen legalább 1000 kilométernyi kerítés, tákolmány, szögesdrót és mindenféle egyéb védmű, illetve legalább 20 000 határőr védi.

Ez a határ Kalifornia, Arizona, New-Mexikó és Texas államok külső határvonala.

Sabaterék az USA-ban (vagy Izraelben) miért nem terjesztik, vagy miért nem tudják elfogadtatni a határőrizetet.
megbénító teóriáikat?

Miért csak az eropunijóban terjeszkednek, mint a bolondgomba?

Izrael a megszállása alatt lévő területeket magas többszáz kilométer hosszú betonfallal választja el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés