Saját kamerájuk buktatta le a graffitiseket

2015. január 30. 17:26
Kameráikat hátrahagyva menekültek a graffitisek, miután egy őr zavarta meg őket. A készülékek buktatták le őket. Korábban ők dobtak festékesvödröt egy metróra.

A tavalyi év folyamán beszerzett, új, Flirt típusú motorvonatok egyikét kezdték összefesteni a MÁV Elem utcai telepén a videón látható graffitisek. Kameráikat hátrahagyva menekültek, mikor egy őr zavarta meg őket az „alkotásban”. 

Az eszközöket a rendőrség lefoglalta. Az azokon talált felvételekből kiderült, korábban ők dobtak festékkel teli vödröket egy száguldó metrószerelvényre a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út felüljárójáról. 

A nyomozók azonosították az egyik elkövetőt, a 23 éves H. László Gergőt, aki beismerő vallomást tett. Két társát, a szintén 23 éves Tóth Dávidot, és a 26 éves Győri Patrikot keresi a rendőrség. A fiatal férfiak ellen rongálás vétségének és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

3 év akár.Lesz idejük átgondolni.

Válaszok:
gwrf | 2015. január 30. 18:18

Önként jelentkezők a börtönmunkaprogram kerítésfestő divíziójába.

nem ültetném le őket, azzal senkinek nem használnak. De a teljes kártéítés és a kötelező takarítás jó büntetés lenne.

Válaszok:
lynx | 2015. január 30. 18:42

ezek rendszerint még apuci pénzén élnek - ki kéne pingálni a fater kocsiját meg a háza falait ilyen nagyon kúl ábrákkal, aztán utána elbeszélgethetnének a fiúval a művészetről

"Teljes kártérítés megfizetésére kell kötelezni őket, de amellett olyan büntetést is kellene kapniok, hogy örökre megemlegessék."

Szerintem is. A példás büntetésnek elrettentőnek kellene lenni.
Mondjuk minden nap a társaik által elkövetett firkákat kellene eltávolítani restaurálni mindenütt amíg van.

Törvény van rá.
Lehet megússzák felfüggesztettel.
Láttad a videót, hogyan dobálják a 16 literes vödröket a vagonokra?
Ez már nem játék.Ha egy utas megijed, megrántja a vészféket, és leugrik az utolsó kocsi, akkor mi van? Majd kifizetik? Az életeket?

Ha már ide jön Putyin, meg lehetne kérdezni tőle, hogy vállalná-e országa néhány kezelhetetlen alak bérrabtartását? Nem elhanyagolható visszatartó hatása lenne egy igenlő válasznak.

úgy látom, van téma, amiben pártállástól függetlenül konszenzus van

senki nem fest a házad falára ostoba reklámot.

egy cég sem fúj össze vadiúj vonatokat festékszóróval

Mit gondolnak ezek az idióták, hogy mi jogosítja fel őket arra, hogy több millió ember adójából vásárolt, épített, létrehozott dolgokat, kedvükre tönkretehetik?
Én is hosszasan takaríttatnám velük, a saját, és a többi hasonló barmok "termékeit" !
A korukat nézve, tényleg döbbenetes, hogy huszonéves felnőttek rongálással töltik az idejüket!?

jó, hát most sikerült egy mamutméretű közhelyt mondanod. Mintha a baltás gyilkos témájánál azt fejtegetnéd, hogy nem azzal volt a baj, hogy baltával csapkodott, hanem az, hogy nem fába, hanem koponyába.

"Szerintem ez így jó. Nem büntetném az "elkövetőket"."

aha, neked tetszik, tehát így jó.
Nekem nem, 1-1.

:D Ez tetszett!

Nekem, valahogy nem a vidámság jut eszembe, ha meglátom, hogy egy frissen felújított épületet összebarmolnak, hanem inkább ideges leszek.
Viszont ha ennyire szereted, kérlek szólj ha felújíttatod a lakásodat, szívesen felmegyek pár haverral, és "megvidámítjuk" az otthonodat. Külön ajándékként, még az ablaküvegeidet is összekarcoljuk! Biztos örülni fogsz neki! :)

Elmondhatatlanul útálom őket, de ez túlzás, mint ahogy a szilánkosra tört csukló is. Nyilván hirtelen felindulásból ez is fölmerül eszmeileg, de kivitelezni, soha! Viszont nagyon tetszik a kaloda valami jó forgalmas téren és a festékesvödör, mondjuk, arcra, fejre nem. Utána min. 1 év börtön, a munka mindennapos graffiti mentesítés. Csak 1-2 komoly ítélet kéne, a többinek elmenne a kedve a rongálástól, közveszély okozástól.

Olvasd már el, hogy MIT írt Riwen...

" inkább a grafittik, mint a sivár metrókocsik,"

ne már... ugye, ez csak vicc? Te olyan vicces fazon vagy egyébként is!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés