Gulyás: Szükségtelen rohanni

2015. január 8. 9:03
Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint nem szabad kellő egyeztetések nélkül jogszabályokat előterjeszteni, mivel nincsen „szükséghelyzet”. A Heti Válasznak adott interjújában a fideszes politikus elmondta: hiba volt az antikommunizmus terén személyi kérdésekben engedményeket tenni.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint nincs „szükséghelyzet”. Aki kellő egyeztetés nélkül terjeszt elő, éppen a konzultáció hiánya miatt hullámokat verő jogszabályokat, az nincs tekintettel a kormány által elért eredményekre: a 2010 és 2014 közötti időszak, valamint a három tavalyi választás eredménye szükségtelenné teszik a rohanást – mondta Gulyás Gergely a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjújában.

A Kövér László, Lázár János, Pokorni Zoltán „tengelyen” kialakult vitáról a fideszes politikus azt mondta: viták vannak, állandósult ellentétek vagy törésvonalak nincsenek. A lap kérdésére, hogy Lázár János miért „fenyegető hangnemben üzent a veteránoknak”, azt felelte, hogy ennek nem tudja az okát, ugyanakkor megjegyezte: a házelnök személyét ért kritikát „értelmetlennek és kifejezetten méltatlannak” tartja.

A Heti Válasz a Fidesz „önazonosságaként” említette, hogy a párt létezése óta egyfélét mondott a „Zoltai-jelenségről”, a plebejus politikáról és a „luxus baloldalról”, az offshore-ügyekről. Gulyás Gergely kiemelte: minden közszereplőnek tudnia kell bizonyítani, hogy vagyonát jogszerű forrásból szerezte. Azt mondta: senki sem szerzetesi életformát vár el, de polgári jó ízlés kérdése a jólét és a luxus közötti határvonal meghúzása. A fideszes politikus az interjúban felidézte azt is, hogy Orbán Viktor még ellenzékben azt mondta: „egy képviselő arra is ügyeljen, milyen autóval jár”. Gulyás Gergely hozzátette: ennek megfelelően cserélték 2010-ben a kormányzati Audikat is Skodákra.

A Zoltai Gusztávval, a Miniszterelnökség miniszteri tanácsadójával és Tasnádi Lászlóval, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárával kapcsolatban feltett kérdésre azt válaszolta: „a Fidesz születésétől fogva antikommunista. Ezen a területen semmilyen engedményt sem szabad tenni. Amikor tettünk, hibáztunk”. A fideszes politikus kiemelte továbbá, hogy a gyülekezési törvénnyel kapcsolatos felvetése arra vonatkozott, hogy a Parlament előtti, hónapokon át tartó sátortáborozást elfogadhatatlannak tartja. Azt mondta: ha valaki a gyülekezéshez való jog érdemi korlátozását szorgalmazná, elsők között szólalna fel ellene.

Gulyás Gergely az interjúban azt is elmondta, hogy a drogtesztről – az igazságügy-miniszterrel egyeztetve – jogi véleményt készít a Fidesz-frakció számára.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tessék a vitákat normálisan, házon belül lefolytatni. Magyarország jövője a tét.

Nézzünk néha a lábunk elé.

Kell.

Már nem létezik a libsibolsi erő. De ha elrontja a fidesz, ismét összeállhatnak.

Akkor vége Magyarországnak, 10 éven belül kifosztott gyarmat leszünk.

Mélye sajnálom, de kivételesen most egyet kell, hogy értsek Önnel, Lázár nem ad rá módot, hogy Önt megcáfoljam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés