Új év?

2015. január 1. 10:18

Tóth Ákos
Népszabadság
Az így keltett bizonytalanság is erő, de már nem a magabiztosság ereje, hanem azoké, akik elkeseredetten küzdenek az életükért. De nem Lázár János és nem Rogán Antal lesz a jobboldal megújítója. Kemény időszak jön.

„Pár nap múlva újra az utcára vonulnak azok, akik már nem fogadják el Orbán Viktor rendszerét, amelyet a Fidesz–KDNP minden különösebb ellenállás nélkül épített föl a szemük előtt. És most már be is lakná, ám a rendszer működésképtelen, mert alkalmatlan a belülről való növekedésre (fejlődés), ezért újabb és újabb területekbe mar, s már az otthonokat fenyegeti, a legbensőbb létet, a közeget, amelybe mindenki berendezkedett, ki túlélésre, ki a körötte lévő világ semmibevételére, ki kuckóba bújásra.

(...)

Ebben a majdhában csak egyetlen dolog tűnik bizonyosnak, mégpedig az, hogy ez így tovább nem maradhat, tehát vége is lesz. Ám hogy mi jön utána, azt senki sem tudja. Új forgatókönyvek íródhatnak ismert szereplőkre – köztük Orbánra is akár, akit óriási hiba volna alábecsülni –, vagy teljesen ismeretlenekre, valakire, valakikre ott az utcára vonuló tömegben, új forgatókönyvek az ellenzékre, az MSZP-re és igen, akár a Jobbikra is.

Talán nem áll távol az igazságtól az sem, hogy a mi lesz utána érzés bizonytalanságát a jelenlegi rendszerrel szembeni bizonytalansággal állítják majd szembe a kormányerők, akként vonva jó előre mérleget, hogy ez itt még mindig és sokkal jobb annál. Az így keltett bizonytalanság is erő, de már nem a magabiztosság ereje, hanem azoké, akik elkeseredetten küzdenek az életükért. De nem Lázár János és nem Rogán Antal lesz a jobboldal megújítója. Kemény időszak jön.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Ismét egy elbizonytalanítónak szánt cikk , a Népszabadságtól , mely nem éppen a kormánnyal szembeni kiegyensúlyozott tájékoztatásáról/beállítottságáról híres...
2.A politika szakadatlan harc , kár a mostani helyzetet túldramatizálni .
3.A lényeg : a választók nagy többsége most is a kormány mögött áll , egy törpe kisebbség akarja politikailag "izgalmi állapotba" szuggerálni a társadalmat .
4. Az újdonság abban van , hogy ezt a folyamatosan és tudatosan provokatív pár tízezer embert kell okosan a demokrácia keretei között tartani , s az EU , illetve a német vonalat jól kezelni .

1.Egy BIZTOS/OBJEKTÍV eredmény van : a választások .
2. Az ön és az én , szubjektív véleményemről , illetve bárki vélekedéséről pedig majd 2018-ban derül ki az igazság...
3. A fölényes-útszéli-kioktató hangvétele tehát nem jogosult . De most ez a baloldal harci eszköze , s nagyon meg vannak sértve , ha bárki a jobboldalon erélyes hangon leleplezi őket .
4. Mert most a jobboldalnak félni-mentegetőzni "illik" a baloldali szereposztás szerint ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés