A magyar diplomácia felveszi a kapcsolatot McCainnel

2014. december 3. 8:35
Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte: a magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCainnel keddi kijelentései miatt. Kovács azt is közölte, hogy szerinte a „újfasiszta diktátor” kifejezést a republikánus szenátor nem Orbán Viktorra értette. McCain sajtósa a 444-nek viszont megerősítette, hogy de igen, a szenátor Orbánra utalt.

A magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szenátorral a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentéseivel kapcsolatban – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek. Kovács Zoltán ugyanakkor leszögezte, hogy a hozzászólás sajtóban nagy visszhangot kapott azon része, melyben a szenátor kemény kifejezésekkel „újfasiszta diktátor”-t emleget, a hanganyag és a leirat ismeretében egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal.

A 444 viszont megkérdezte John McCain irodáját, hogy kire is értette az ominózus kifejezést a republikánus szenátor. Julie Tarallo, McCain sajtósa megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnökre utalt a szenátor a neofasiszta kifejezéssel.

A keddi washingtoni szavazást megelőzően John McCain republikánus szenátor két indulatos felszólalásban is a jelölés elutasítására szólította fel kollégáit,„totálisan alkalmatlannak” nevezve a jelöltet arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy „nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek”. John McCain azt is mondta: „nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy hogy játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek” – mondta a szenátor.

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor megkerdezem ujra, muszaj nekunk ezekkel baratkozni?

Akár régen a Szovjetúnió, most Amerika teszi ugyanazt. Lehet tapsolni, lehet újra idegen érdekek szerint politizálni, lehet felvonulásokon idegen zászlókat lobogtatni. Lehet újra előírni, hogy a magyar zászló csak az idegennel együtt érvényes, nélküle használni elítélendő nacionalizmus.

Az egykori fizetett forradalmárok, az egykori hivatásos pártmunkások máris jól érzik magukat, megvan az új pártfogó, helytartó. Nem, nem gazdasági érdekek mentén, hanem ismét egy kötelezővé tett idegen ideológia szolgálatában hangzik a kritika.

A fiataloknak még nincs összehasonlítási alapjuk, az idősebbeknek ennél több van, kísértetiesen hasonló emlékeik.

Egyre inkább körvonalazódik, átverés volt a rendszerváltás, csak a megszálló változott. Na, ettől lesznek passzívak az emberek.

Hát, az a minimum, hogy a magyar diplomáciának reagálnia kell egy ilyen kijelentésre.

Szerintem is Putyinra értette.

DE: piszkosul nem ez a lényeg.
Amit elmondott Orbánról (s mivel OV Magyarország miniszterelnöke rólunk is, aki 3x szavaztunk Orbánnak 2/3-ot) az bőven elég ahhoz, hogy el kellene végre sok mindenen gondolkodniuk azoknak, akik hajlandók erre. Legyenek a politikai élet ilyen-olyan szintű irányítói/formálói vagy akár mi, a kedves nép.

Jöhet a régről ismert feltétlen igazodás. Huszonöt év után ismét a régi kerékvágásba kerülünk, csak az irány változik. Az ehhez szokott, régen ebből élő politikai garnitúra máris jól érzi magát, szervezi a szervilis tüntetéseket, mint anno Kádár 1957 május elsejét.

Erre vagy ennyire büszke?

Lol, ez kemény válasz lenne :)

Az lenne az alap, hogy ma reggel kibasznam a "jobaratot" a magyar területröl örökre....

Mellébeszélsz, miközben terelést emlegetsz. Nézz körül, mi történik a világban.

Orbán észreveszi azt, amit Európa is lát, de nem mer észrevenni, az egyre pofátlanabb amerikai beavatkozást. Ezért van az, hogy Orbánt érdekes módon nem Európa, hanem az USA támadja igazán.

Itthon pedig készülődnek a hűbéresek, hogy bizonygassák, mint korosztállyal korábbi kommunista elődeik, hogy ők már korábban is mekkora ellenállók voltak. Igaz, azok is csak akkor mertek előbújni, amikor már volt külső támogatás.

Nem belpolitikai küzdelem folyik, itt a belpolitika csak szükséges mellékszál.

McCain 28 bevetésben vett részt Észak Vietnamban ahol nagyon sok ártatlan civil haláláért felelős.

Szerintem, a legkeményebb diplomáciai jegyzékben kel ezt a hazug kijelentését visszautasítani!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés