A Fehér Ház előtt tiltakoztak a feketék

2014. november 25. 14:47
Még Washingtonban, a Fehér Ház előtt is tiltakoztak a fergusoni bírósági döntés ellen, miszerint nem emelnek vádat a fekete fiút augusztusban lelövő rendőr ellen.

Zavargások törtek ki a Missouri állambeli Fergusonban, miután az illetékes nagyesküdtszék úgy döntött: nem indokolt a vádemelés annak a fehérbőrű rendőrnek az ügyében, aki augusztusban a városban agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tinédzsert – írja az Euronews.

Darren Wilson rendőr augusztus 9-én lőtte agyon a 18 éves Michael Brownt. Ezt követően St. Louis Ferguson nevű elővárosában hetekig tartó, erőszakba torkolló zavargások törtek ki. A mostani döntés ellen Amerikai több nagyvárosában tüntettek, így amellett, hogy megint zavargások törtek ki Fergusonban, például a washingtoni Fehér Ház előtt is tiltakoztak a döntéssel elégedetlen emberek.

„Mindenekelőtt, nemzetünk törvényi alapokra épült. Ezért el kell fogadnunk a nagyesküdtszék döntését. Vannak, akik egyetértenek vele és vannak, akik mélyen csalódtak és most dühösek. Ez egy érthető reakció. Azonban csatlakozom Michael szüleihez, akik azt kérik, hogy békésen tiltakozzon, aki tiltakozni akar” – kérte Barack Obama.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon a szamurájkardal támadót sem merik lelőni. A rendőrnek kell menekülni.

Nomeg az is szokás, hogy amikor a rendőrök lelőnek egy fekete bűnözőt, akkor a feketék azonnal rasszizmust kiabálnak és nekiállnak fosztogatni...

Egy régi vicc szerint Hruscsov megemlíti Kennedynek, hogy álmában vörös zászlós tömeg vonult fel május elsején Washingtonban olyan feliratokkal, hogy 'Világ proletárjai egyesüljetek'. Kennedy azt mondta, hogy ő is így látta álmában Moszkvát, de a táblák szövegét nem tudta elolvasni, mert nem tud kínaiul.

Lehet tippelni, hol mikor. A zászlók színe meg a szöveg közömbös.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés