Kövér: Brüsszel, Moszkva és a lassú, óvatos kihátrálás az EU-ból

2014. október 24. 9:32
Kövér László szerint a Tavares-féle európai baloldal a Kádár-rendszer baloldali ellenzéke lett volna. A Tavares-jelentés kapcsán arról is beszélt, hogy ilyenkor Brüsszel Moszkvára emlékezteti, és meg kell fontolni az óvatos kihátrálást, ha ilyen irányba tart az EU.

Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő (akinek a nevéhez köthető az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, az EP által tavaly júliusban elfogadott jelentés) és az európai baloldal jelentős része a Kádár-rendszer baloldali ellenzéke lett volna, és azt gondolják, hogy diktálhatják a magatartási mintákat.

A házelnök így folytatta gondolatmenetét: „Tehát ők azt gondolják, hogy ezeket a magatartási szabályokat ők lediktálhatják, tehát e tekintetben Brüsszel engem valóban Moszkvára emlékeztet. Moszkvában volt szokás az, hogy a szocialista tábor pártfőtitkárait néha összehívták és kiadtak közös nyilatkozatokat, amelyben adott esetben '68-ban Csehszlovákiát, később Lengyelországot megrendszabályozták, hogy mit szabad és mit nem, és hogyan kell viselkedni a csehszlovák, a magyar, a lengyel elvtársaknak. Azt gondolom, hogy ha ez az Európai Unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy hogyan kéne ebből szépen lassan, óvatosan nekünk kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak.”

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kovernek szokas szerint ha meresz is amit mond, de igaza van.

A magyar fejlesztési források 98% eu-s pénz.

http://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek..

Jelenleg - hála a magyar politikai elitnek és a posztkomcsi pártoknak - az eu pénzek nélkül itt még a fű sem nőne.

Az eu pénzek ellenére is szükség van szappanadóra, annyira hasít a gazdaság és annyira önfenntartó.

Annak idején a felcsúti Ludd tábornok adott minket el kilóra a nyugatnak, ugyan úgy ahogy most keletre és az oroszoknak. Sajnos a magyar lakosság 99% amnéziás. Nem emlékszik, rá annak idején, hogy tukmálta az országot a nyugatnak:"A Magyarországra beruházott nemzetközi cégcsoportok azok, amelyek mellettünk, eltökélt Európai Unió-hívők mellett a legerőteljesebben támogatják mindenhol a világon, Brüsszelben is Magyarország európai uniós tagságát."

Na ki mondta ezt?

és ezt?

"Magyarország ma már nem kér, hanem lehetőséget kínál. Közép-Európa az ezredfordulón dinamikusan fejlődő régió, és ha az Európai Unió nem fölözi le az itt kínálkozó hasznot, akkor más fogja lefölözni azt."

Lefölözték a hasznot????

Érdekes módon nem akar senki kitelepedni a nagy nagy hú de fasza Szovjetunióba, a megélhetést sem ott keresik azok akik sajnos elhagyják hazánkat hanem nyugaton.

Ott dolgozott:

https://frontoldal.wordpress.c..

Az egész családja full balos, kíváncsi vagyok miről beszélget a rokonság a vasárnapi ebédkor az asztalnál:

"..Az elmúlt négy év kormányzati politikája kettészakította a társadalmat. Sokszor családon belül is nagy a feszültség. Ám egyes famíliákban még a jelentős nézetkülönbségek ellenére is fenntartható a békesség. Kövér József, az MSZP pápai alelnöke - a Fidesz-alelnök Kövér László nagybátyja - úgy véli: a nyugalom receptje egyszerű. A családi asztal mellett kerülni kell a politikát. Persze ő könynyű helyzetben van. Mint mondja, a Kövér családban túlsúlyban van a baloldal..."

http://www.168ora.hu/itthon/ne..

inkább igyál még egy kávét...

Az amcsik is akkora reklámot csináltak most annak, hogy nálunk hogy megy a gazdaság, hogy csoda lesz ha egyáltalán ezek után ide akar jönni bárki is. Ezért k.rva gáz nekünk az amcsik lépése.

Elgondolkodtató néhány kommentelő - globaloo1,trespass, arlet és a többiek - mélységes szellemi színvonala, még egy rendes proli kocsma szintjét sem megütő szókincse, beszédkészsége.

A történelemben számos példa van arra nézve, hogy valaki pozitív értelemben meghaladta korábbi önmagát. A damaszkuszi útnak nem feltétlenül van negatív kicsengése.

A magam részéről csak elismeréssel fogadom azt, ha valaki felismeri korábbi tévedéseit, az általa vallott nézetrendszer történelmietlenségét, káros voltát a nemzetre nézve, s feláll mögüle.

Kövért sok primitív emberke szapulja politikai előéletéért. Miközben a Rákosi-Kádár utód, szellemi gyökerű MSZP, DK, s egyéb ballib formációk mellett hörög nap mint nap.

Nagy Imre szobrokkal van tele az ország, ő ünnepli az egész ballib tábor, Gyurcsány vele fogott kezet, őt választotta Kádár helyett.

Csak idő kérdése, s Gyurcsány otthon, a lakásában elhelyezi saját egész alakos szobrát, s csak azzal fog majd kezet, Feri már csak Ferit fogja választani. Jól példázva a hazai baloldal végzetes, végleges leépülését.

Nagy Imre részese volt a bolsevik elnyomó rendszernek, s nem akármilyen formában. Kövér a nyomába sem érhet. Szovjet ügynök volt, itthon része a Rákosi vezette elnyomó apparátusnak.

M. Kiss történész pontosan erről elmélkedett. Arról, hogy nagy Imre 53-ban nem azért oldott a rendszer terrorján, s engedett haza sok embert az internáló táborokból, mert azokat törvénytelennek tartotta. Csak aránytalannak. Vagyis egyetértett tömegeke internálásával, börtönbe zárásával, agyonverésével, csak az évek, hónapok számát faragta volna le kissé.

Viszont miniszterelnökként felismerte a nemzet valós érdekeit, s elment a falig, a függetlenség igényéig.

A sok idióta kommentelő logikája mentén most Nagy Imrét kellene pocskondiázniuk, le kellene dönteniük annak szobrát. A múltja miatt.

Persze nem várom én el ezektől az emberektől azt az intellektuális szintet, ami képessé tehet egy embert a történések összefüggésekben való vizsgálatára. Arra, hogy végig menjenek a politikai-gazdasági-katonai tömbök kialakulása, mozgatórúgója, érdekrendszere logikai síkján. Hogy megértsék, ma mi és miért történik, kik mozgatják a szálakat, kiknek a kezében, s milyen célokért tölti be játékszer szerepét Magyarország.

A Kövért itt támadók, önálló véleményalkotásra, gondolkodásra való képtelenség okán hol a DK, az Együtt-PM, avagy éppen az LMP tüntetésein rázzák az öklüket, vagy itt szennyezik az étert. legfőképpen azzal, hogyan megszólalnak. Mert mindenkinek lehet más a véleménye, s ezt tiszteletben is kell tartani, de azt illik, egy bizonyos intelligencia szint felett, emberi formában kifejteni.

Véleményem szerint Kövér felismerése történelmi és egyezik a magyar nemzet többségi álláspontjával.

Sokan beszéltek már erről, s beszélnek ma is. Az állandó külső megalázások miatti felháborodásunkról, a nemzet életébe történő gátlástalan beavatkozás elfogadhatatlanságáról, az idegen hatalmak, érdekek hazai kiszolgálóival szembeni mérhetetlen ellenállásról.

Az USA és lakájaik nem tanultak a történelemből, a nagy gyarmattartóktól. Vissza kellett volna tekinteniük a Római Birodalomig, ők hogyan nyerték meg a leigázottakat.

Az USA mai gyarmattartóiból hiányzik az intelligencia is, a pénz biztosította agresszivitás, gátlástalanság minden emberi normát félresöpör náluk.

Ha valaki végez egy józan számvetést,akkor láthatja az EU és NATO csatlakozásunk mérlegét. Elég végig mennie Csepelen, a nagy budapesti, egykori ipartelepeken, a MEDICOR megmaradt szellemvárosán, a vidéki Magyarországon, ahol az EU-s támogatásokból kiépült virágos körforgalom árnyékában ott éheznek a százezrek.

Az új gyarmatosítók megvettek minden termelőkapacitást, majd bezárták, eladták azokat. Megszűnt az élelmiszer feldolgozás, egy agrár országban. A piacunk kellett és az olcsó rabszolga munkaerő az összeszerelő szalagok mellé, a környezetszennyező beruházásoknál.

Az óriási munkanélküliséggel elérték, hogy elhagyja országunkat a nemzet megtartó ereje, a fiatalság. Erről nem a bal, vagy jobboldali kormányzás tehet, azok csak bábok e téren is.

belöktek bennünket a NATO-ba, hogy az ide behozott tőke biztonságban érezhesse magát, hogy az amerikai hadiipar megrendelésekhez jusson, s lehessen menni meghalni helyettük a világ minden táján kirobbantott válság övezetekbe.

Az EU-n belül megmaradt a kétsebességes Európa, bennünket másodrendűnek tekintenek, jogaink nincsenek, csak kötelmeink, amiket a nagyok gazdasági és politikai érdekeihez kötnek, mérnek, szabnak. De naponta belénk is rúgnak.

S a magyar egy önérzetes nép, s egyszer fel fog lázadni, most majd az USA ellen, az oroszoknál már megtettük.

Kövér stílusa nagyon távol áll tőlem, emberként sem szimpatikus, de attól még képes kimondani az igazságot, s csak ez számít, nálam.

Bocsánat, Kovács Béla kivétel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés