Kövér: Brüsszel, Moszkva és a lassú, óvatos kihátrálás az EU-ból

2014. október 24. 9:32
Kövér László szerint a Tavares-féle európai baloldal a Kádár-rendszer baloldali ellenzéke lett volna. A Tavares-jelentés kapcsán arról is beszélt, hogy ilyenkor Brüsszel Moszkvára emlékezteti, és meg kell fontolni az óvatos kihátrálást, ha ilyen irányba tart az EU.

Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő (akinek a nevéhez köthető az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, az EP által tavaly júliusban elfogadott jelentés) és az európai baloldal jelentős része a Kádár-rendszer baloldali ellenzéke lett volna, és azt gondolják, hogy diktálhatják a magatartási mintákat.

A házelnök így folytatta gondolatmenetét: „Tehát ők azt gondolják, hogy ezeket a magatartási szabályokat ők lediktálhatják, tehát e tekintetben Brüsszel engem valóban Moszkvára emlékeztet. Moszkvában volt szokás az, hogy a szocialista tábor pártfőtitkárait néha összehívták és kiadtak közös nyilatkozatokat, amelyben adott esetben '68-ban Csehszlovákiát, később Lengyelországot megrendszabályozták, hogy mit szabad és mit nem, és hogyan kell viselkedni a csehszlovák, a magyar, a lengyel elvtársaknak. Azt gondolom, hogy ha ez az Európai Unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy hogyan kéne ebből szépen lassan, óvatosan nekünk kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak.”

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kovernek szokas szerint ha meresz is amit mond, de igaza van.

A magyar fejlesztési források 98% eu-s pénz.

http://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek..

Jelenleg - hála a magyar politikai elitnek és a posztkomcsi pártoknak - az eu pénzek nélkül itt még a fű sem nőne.

Az eu pénzek ellenére is szükség van szappanadóra, annyira hasít a gazdaság és annyira önfenntartó.

Válaszok:
Laibach | 2014. október 24. 10:53

Annak idején a felcsúti Ludd tábornok adott minket el kilóra a nyugatnak, ugyan úgy ahogy most keletre és az oroszoknak. Sajnos a magyar lakosság 99% amnéziás. Nem emlékszik, rá annak idején, hogy tukmálta az országot a nyugatnak:"A Magyarországra beruházott nemzetközi cégcsoportok azok, amelyek mellettünk, eltökélt Európai Unió-hívők mellett a legerőteljesebben támogatják mindenhol a világon, Brüsszelben is Magyarország európai uniós tagságát."

Na ki mondta ezt?

és ezt?

"Magyarország ma már nem kér, hanem lehetőséget kínál. Közép-Európa az ezredfordulón dinamikusan fejlődő régió, és ha az Európai Unió nem fölözi le az itt kínálkozó hasznot, akkor más fogja lefölözni azt."

Lefölözték a hasznot????

Érdekes módon nem akar senki kitelepedni a nagy nagy hú de fasza Szovjetunióba, a megélhetést sem ott keresik azok akik sajnos elhagyják hazánkat hanem nyugaton.

Válaszok:
Laibach | 2014. október 24. 11:10

Ott dolgozott:

https://frontoldal.wordpress.c..

Az egész családja full balos, kíváncsi vagyok miről beszélget a rokonság a vasárnapi ebédkor az asztalnál:

"..Az elmúlt négy év kormányzati politikája kettészakította a társadalmat. Sokszor családon belül is nagy a feszültség. Ám egyes famíliákban még a jelentős nézetkülönbségek ellenére is fenntartható a békesség. Kövér József, az MSZP pápai alelnöke - a Fidesz-alelnök Kövér László nagybátyja - úgy véli: a nyugalom receptje egyszerű. A családi asztal mellett kerülni kell a politikát. Persze ő könynyű helyzetben van. Mint mondja, a Kövér családban túlsúlyban van a baloldal..."

http://www.168ora.hu/itthon/ne..

inkább igyál még egy kávét...

Az amcsik is akkora reklámot csináltak most annak, hogy nálunk hogy megy a gazdaság, hogy csoda lesz ha egyáltalán ezek után ide akar jönni bárki is. Ezért k.rva gáz nekünk az amcsik lépése.

Elgondolkodtató néhány kommentelő - globaloo1,trespass, arlet és a többiek - mélységes szellemi színvonala, még egy rendes proli kocsma szintjét sem megütő szókincse, beszédkészsége.

A történelemben számos példa van arra nézve, hogy valaki pozitív értelemben meghaladta korábbi önmagát. A damaszkuszi útnak nem feltétlenül van negatív kicsengése.

A magam részéről csak elismeréssel fogadom azt, ha valaki felismeri korábbi tévedéseit, az általa vallott nézetrendszer történelmietlenségét, káros voltát a nemzetre nézve, s feláll mögüle.

Kövért sok primitív emberke szapulja politikai előéletéért. Miközben a Rákosi-Kádár utód, szellemi gyökerű MSZP, DK, s egyéb ballib formációk mellett hörög nap mint nap.

Nagy Imre szobrokkal van tele az ország, ő ünnepli az egész ballib tábor, Gyurcsány vele fogott kezet, őt választotta Kádár helyett.

Csak idő kérdése, s Gyurcsány otthon, a lakásában elhelyezi saját egész alakos szobrát, s csak azzal fog majd kezet, Feri már csak Ferit fogja választani. Jól példázva a hazai baloldal végzetes, végleges leépülését.

Nagy Imre részese volt a bolsevik elnyomó rendszernek, s nem akármilyen formában. Kövér a nyomába sem érhet. Szovjet ügynök volt, itthon része a Rákosi vezette elnyomó apparátusnak.

M. Kiss történész pontosan erről elmélkedett. Arról, hogy nagy Imre 53-ban nem azért oldott a rendszer terrorján, s engedett haza sok embert az internáló táborokból, mert azokat törvénytelennek tartotta. Csak aránytalannak. Vagyis egyetértett tömegeke internálásával, börtönbe zárásával, agyonverésével, csak az évek, hónapok számát faragta volna le kissé.

Viszont miniszterelnökként felismerte a nemzet valós érdekeit, s elment a falig, a függetlenség igényéig.

A sok idióta kommentelő logikája mentén most Nagy Imrét kellene pocskondiázniuk, le kellene dönteniük annak szobrát. A múltja miatt.

Persze nem várom én el ezektől az emberektől azt az intellektuális szintet, ami képessé tehet egy embert a történések összefüggésekben való vizsgálatára. Arra, hogy végig menjenek a politikai-gazdasági-katonai tömbök kialakulása, mozgatórúgója, érdekrendszere logikai síkján. Hogy megértsék, ma mi és miért történik, kik mozgatják a szálakat, kiknek a kezében, s milyen célokért tölti be játékszer szerepét Magyarország.

A Kövért itt támadók, önálló véleményalkotásra, gondolkodásra való képtelenség okán hol a DK, az Együtt-PM, avagy éppen az LMP tüntetésein rázzák az öklüket, vagy itt szennyezik az étert. legfőképpen azzal, hogyan megszólalnak. Mert mindenkinek lehet más a véleménye, s ezt tiszteletben is kell tartani, de azt illik, egy bizonyos intelligencia szint felett, emberi formában kifejteni.

Véleményem szerint Kövér felismerése történelmi és egyezik a magyar nemzet többségi álláspontjával.

Sokan beszéltek már erről, s beszélnek ma is. Az állandó külső megalázások miatti felháborodásunkról, a nemzet életébe történő gátlástalan beavatkozás elfogadhatatlanságáról, az idegen hatalmak, érdekek hazai kiszolgálóival szembeni mérhetetlen ellenállásról.

Az USA és lakájaik nem tanultak a történelemből, a nagy gyarmattartóktól. Vissza kellett volna tekinteniük a Római Birodalomig, ők hogyan nyerték meg a leigázottakat.

Az USA mai gyarmattartóiból hiányzik az intelligencia is, a pénz biztosította agresszivitás, gátlástalanság minden emberi normát félresöpör náluk.

Ha valaki végez egy józan számvetést,akkor láthatja az EU és NATO csatlakozásunk mérlegét. Elég végig mennie Csepelen, a nagy budapesti, egykori ipartelepeken, a MEDICOR megmaradt szellemvárosán, a vidéki Magyarországon, ahol az EU-s támogatásokból kiépült virágos körforgalom árnyékában ott éheznek a százezrek.

Az új gyarmatosítók megvettek minden termelőkapacitást, majd bezárták, eladták azokat. Megszűnt az élelmiszer feldolgozás, egy agrár országban. A piacunk kellett és az olcsó rabszolga munkaerő az összeszerelő szalagok mellé, a környezetszennyező beruházásoknál.

Az óriási munkanélküliséggel elérték, hogy elhagyja országunkat a nemzet megtartó ereje, a fiatalság. Erről nem a bal, vagy jobboldali kormányzás tehet, azok csak bábok e téren is.

belöktek bennünket a NATO-ba, hogy az ide behozott tőke biztonságban érezhesse magát, hogy az amerikai hadiipar megrendelésekhez jusson, s lehessen menni meghalni helyettük a világ minden táján kirobbantott válság övezetekbe.

Az EU-n belül megmaradt a kétsebességes Európa, bennünket másodrendűnek tekintenek, jogaink nincsenek, csak kötelmeink, amiket a nagyok gazdasági és politikai érdekeihez kötnek, mérnek, szabnak. De naponta belénk is rúgnak.

S a magyar egy önérzetes nép, s egyszer fel fog lázadni, most majd az USA ellen, az oroszoknál már megtettük.

Kövér stílusa nagyon távol áll tőlem, emberként sem szimpatikus, de attól még képes kimondani az igazságot, s csak ez számít, nálam.

Bocsánat, Kovács Béla kivétel.

Lételem az ellenségkép fenntartása. Kommunista hagyomány.

Papíron és a médiában legyőzték a külső ellenséget, így most egymást nyírják a párton belül, ezzel is ápolva a kommunista hagyományokat. Le sem tagadhatnák, hogy komcsi utódpárt a fidesz is.

Hibás, az IMF, hibás az EU, hibás a nyugat, Gyurcsány, hibás az usa, stb. Párszor azért magunkba kellene nézni, mert legtöbbször bennünk van a hiba és nem kicsit.

"Ha elmegy innen mondjuk a Mercedes, Audi stb akkor ki fog a helyükre lépni?"
........................
Miért? Te tényleg azt hiszed, azért vannak itt, mert EU-s tagok vagyunk?
Akkor mégis hogy gondolod, miért van jelen a Merci, az Audi, a BMW, a VOLVO, a Coca Cola, a Pepsi, a McDonalds és a többi, hogy ne kelljen sorolnom százával, Japántól, Kínán és Szingapúron, Svájcon, Norvégián, Közép Amerikán keresztül a Fokföldig.
Mi a francot keresnek Afrikában?! He?

Én már régen azon tűnődöm magamban, hogy mikor fogja valaki végre kimondani ezt, amit Kövér végre kimondott.
Mert abból nagyon elegem van, hogy aki belép egy klubba....ugye, tudjuk hogyan folytatják a nagyeszűek. Csak azt felejtik el, hogy attól kezdve, hogy tagok vagyunk, jogunk és véleményünk is van, nem csak kötelezettségek és előírások.
Nem, nem lennék EU ellenes, de nem csak a klubhasonlatból, hanem abból is elegem van, hogy mára infantilis társasjátékot csináltak az egészből.

Az sem érv számomra, hogy odajárunk még ma is kicsit bámészkodni.
Naná, hiszen amíg bennünket és a gyarmataikat 4-500 éven át fosztogattak, addig ők rakták a kincsesládájukba az aranyat és építkeztek.
Lehet szájtátit játszani, de hülye, aki nem látja, hogy a liberalizmus, amit öngyilkos módon védenek, a szabadelvűség korlátlan szabadságeszméje, egyenlő a maguk alatt való faág fűrészelésével.
Nekünk persze nem ez miatt kell némi időt szánni arra, hogy mitévők legyünk; lépjünk, vagy maradjunk.
Nekünk szép csendben fel kell mérni, mi várható attól, hogy sosem engedik, hogy egyenrangú, szabad véleményt nyilvánító tagok legyünk. Hogy olyan szabályozottságot kényszerítenek ránk, amely mögött semmi ráció, csak szimpla szeszély és a keményen koppanó "csak".
Mert nem az számít, mi hogyan szeretjük, ha egyszer ők nem úgy.
És ezt hívják európai értékrendszernek.

Nem, ne azonnal azzal kezdjük, hogy lépjünk ki, hiszen a politikában nem a kapkodás és a duhajkodás, hanem az átgondolt intelligencia a célravezető.
Én úgy gondolom, hogy ha már ki akarunk lépni valamiből, akkor minél előbb lépjünk ki mind a korrekt mamlasz, mind a forróvérű hőbörgő szerepkörből!

Hogy akkor mégis mit és hogyan? Hát mindenképpen a fentivel kellene kezdeni, de szerintem Kövér erre is tudná a bővített választ.

"Kövér véletlen nem az MSZMP politikai kutatóintézetében dolgozott?"

Röviden: roppant unalmas ez az szdsz-mantrára épülő megjegyzés!
Hosszabban:
1. Adva van egy tehetséges, társadalmi problémák iránt érzékeny fiatalember (KL) és adva van egy állampárti rendszer. Kérdés: hova menjen dolgozni, miután az adott témakörben kb. egyből választhat egyet.
2. Aki csak simán fújja az szdsz rendszerváltó hazugságait, az nem tudja (vagy nem akar emlékezni), hogy az ilyen kutatóintézetekben komoly, rendszerkritikus elemzések készültek.
3. Továbbá, szintén szdsz hazugság, hogy az MSZMP azonos volt pl. a román, szovjet, csehszlovák, NDK kommunista párttal. Ugyanis : nem volt! Nem véletlenül volt Mo. a szovjet blokk irigyelt országa. (Lásd még TGM legutóbbi írását itt, a Mandineren!)

Az, h. az oroszok olyanok, amilyenek, nem jelenti, h. az EU-val kapcsolatban teljes odaadást, ájult tiszteletet kéne tanúsítanunk. Nagyon megérik a pénzüket.
Ami onnan ide bejön, az baksis ahhoz képest, amit hű helytartóik és kis kedvenceik hathatós segítségével innen már rég kivittek.
Ezenkívül tagsági díjat fizetünk.
Kövérnek igaza van.
É-Európában akkora a jómód, h. nem tudják, mit csináljanak jódolgukban.
A Dél és Kelet, attól is függően, milyen színvonalú vezetés jut nekik és nyilván nem lehet egyiket sem Lengyelországgal összehasonlítani, nagyság, népesség képzettsége, szorgalma, az általános magatartási normák eltérő volta miatt, de többnyire kínlódik.
Nem lehet külpolitikai orientációtól várni a nemzet felemelkedését. Mindig is hiú remény volt. Ennyit és nem többet jelent Kövér hátrálásra vonatkozó mondata, fölösleges hörögni.
Orbánék kitűzött célja, munkát mindenkinek és az oktatás színvonalának emelése, csak egyetértéssel találkozhat.
Az, h. a jövőt politikai szempontból kiknek a kormányzásában látja a magyar nemzet és majd az idő dönti el, mennyire megalapozottan, érthetetlen, h. Béndek számára még mindig nem világos.

Válaszok:
marko11 | 2014. október 24. 12:54

Kövér László világos, szókimondó stílusa nagyon szimpatikus. Ritka kincs.
Persze, aki félre akarja érteni, az félreérti. (Pl. kihátrálás.)

nem szavakat értelmezünk, hanem mondatokat!
és azokban volt egy "ha" is, meg egy "de" is

Egyenes beszéd Kövér Úr: a magyarság sehova se tartozik.

A tények nagyon makacs dolgok ám. Az EU nélkül sehol nem lennénk.

http://vanholnap.hu/mennyit-fi..

Kövér Lacának persze hogy nem tetszik az EU, mert a tagállamok nem nyelik be szó nélkül amit ők csinálnak...

Nagyon földhöz vagy ragadva és nem tudsz távlatokban gondolkodni! A fiúknak és az oligarcháknak megvan mindenük, a pórnép meg le van...
Nekik a fiúk Petőfi szavait küldik:

"...Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De szabadok vagyunk!..."

Sajnos az egy legenda csupán, hogy Magyarország erős gazdasági hatalom volt. Ez sem Kádár szocializmusa idején, sem pedig utána, a "vadkapitalizmus" idején sem volt igaz, amikor gyakorlatilag szétlopták az országot. Különböző okokból ugyan, de Magyarországnak soha nem volt olyan vezetöje, aki ezt lehetővé tette volna.
Ami pedig az EU-t illeti, olvasd el a belinkelt cikket arról, hogy mit kapunk/kaptunk a sokat szidott EU-tól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés