NATO: Az ad fegyvert Ukrajnának, aki akar

2014. szeptember 4. 19:59
Az egyes NATO-tagországok saját döntése lehet Ukrajna hadfelszereléssel való támogatása, mondta újságíróknak Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár csütörtökön a walesi Newportban.

Rasmussen hangsúlyozta, hogy a NATO közvetlenül nem rendelkezik ilyen felszereléssel, következésképpen senkinek nem tud ilyet szállítani. Az esetleges döntést az ilyenfajta segítségnyújtásról nemzeti szinten hozhatják meg, szögezte le a NATO főtitkára.

Rasmussen a csütörtöki tanácskozássorozat kezdetén Ukrajna megtámadásával vádolta Oroszországot, és követelte az orosz katonák kivonását mind Kelet-Ukrajnából, mind Moszkva által idén tavasszal bekebelezett Krím-félszigetről.

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter miután híre ment annak, hogy mind Porosenko, mind a kelet-ukrajnai oroszpárti szeparatisták hajlanak a tűzszünetre, óvatosan derűlátónak mondta magát a feszültség enyhítésének esélyeit illetően.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt tudja mar Moszkva is? :)

Magyarázhatod ezt az USA lelkes rajongóinak. Ők még ott tartanak, hogy nyugat felől csak jó dolgok jönnek, tehát a nyugatnak helyből igaza van. Nem képesek átlátni, hogy nincs csak jó, és csak rossz résztvevője ennek a konfliktusnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés