Már Budapesten is lehet Bitcoint vásárolni

2014. augusztus 25. 18:27
Üzembe helyezték Magyarországon az első olyan bankautomatát, amely a Bitcoin nevű digitális valuta váltására alkalmas, a készüléket hétfőn mutatták be Budapesten, a belvárosi Anker Klubban.

Debreczeni Barnabás, a Bitcoin ATM üzembe helyezését szervező Octarine Labs ügyvezetője sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon is egyre népszerűbb a digitális valuta, főleg a fiatalok körében. Az ATM-be papírpénzt lehet közvetlenül behelyezni, és átváltani a digitális pénzre, az átváltható összeg minimum 2000 forint. Tájékoztatása szerint a készülék képernyőjére kivetített QR-kód beolvasásával tölthető át az elektronikus pénz egy mobiltelefonos Bitcoin tárcába, majd később innen lehet az összeget vásárlásra fordítani. Jelenleg 1 Bitcoin mintegy 127 000 forint.

Az ország első Bitcoin pénzváltó automatája a piacvezető Lamassu cég terméke - mondta az Octarine Labs ügyvezetője. Közölte: az ATM-be befizetett forint egy angol váltószámlán keresztül válik Bitcoinná, a folyamat jogi, adózási és fogyasztóvédelmi szempontból is minden elvárásnak megfelel. A Bitcoint váltó készülék használata során hét százalékos tranzakciós díjat számítanak fel, ami nagyon magas az online tőzsdék 1-2 százalékos díjaihoz képest, viszont versenyképes például egyes bankkártyás tranzakciók, internetes vásárlások költségeivel összehasonlítva.

Az automatás bitcoin-vásárlás azonban sokkal gyorsabb, mint például bitcoin-tőzsdén vásárolni, ahol több napos az átfutási idő. Varga István, a Magyar Nemzeti Bank májusban leköszönt felügyelőbizottságának tagja a készülék bemutatásán úgy vélte: a bitcoin-automata felállítása Budapesten százszor fontosabb a magyar pénzügyi rendszer szempontjából, mint azok a perek, amelyek most zajlanak az állam és a kereskedelmi bankok között. Már régen el fogjuk felejteni a pereket, de a bitcoint még használni fogjuk, emelte ki, mert szerinte a bitcoinnak, a digitális pénznek nagy jövője van.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1 Bitcoin = 100 millió Satoshi.

2-3 év múlva 1BTC ára el fogja érni az 1 millió HUF.

Akkor megéri a hülyének is :D

A BTC mennyisége véges, nem lehet szaporítani, csak bizonyos mennyiség all a rendelkezésre. Egyre többen viszont akarják.

Úgy néz ki, hogy használatában az USA lessz világelső, a második hely szinte biztos Németországé. Kanada is nagyon igyekszik, Japán szintén. A legtöbb bitcoinos alkalmazás, a legtöbb Bitcoinos üzlet, szolgáltatás és ötlet is az USA-ból származik. Sőt az amerikai bankok is felfigyltek a Bitcoinra. Középeurópában a csehek járnak az élen. MO mintha megtorpant volna, de a középeurópai bitcoinos piacot meg tudná hódítani, ha akadna néhány leleményes ember. Úgy tűnik ilyenek vannak, de egymaguk segítség nélkül lemaradhatnak.

Nosza, ha valakinek nem sikerült devizahitellel tönkretennie magát, most megpróbálhatja.

"Bitcoinért nem adnak kenyeret, és az adót sem lehet abban befizetni."

Vannak városok, ahol ha kenyeret nem is, de pizzát igen. https://airbitz.co/biz/1127/

Vannak éttermek, ahol Bitcoinal lehet fizetni: http://bitcoinrestaurants.net/..

Vagy nyaralót bérelni: http://bitcoin.travel/listings..

Vagy elektronikát vásárolni: http://bitelectronics.net/

De lehet már autót Ingatlant, bármit: http://bitelectronics.net/

Az árak Bitcoinban is fel vannak tüntetve. Egyébként Budapesthez legközelebb Pozsonyban van néhany étterem, büfé, ahol Bitcoinal lehet fizetni.

"Az automata persze forintot nem ad ki bitcoinért."


Attól függ milyen típust helyeztek üzembe. Az oda-vissza váltó automaták elég drágák.

Nincs ellentmondás. Egy Algoritmus szerint jön létre a Bitcoin. Hogy létrejöhessen, számítógép kapacitást kell hozzá. Ezidáig kb. 13 millió jött létre. A maximum, amennyit az algoritmus alapján létre tud jönni, 24 millió Bitcoin. És nincs tovább. A feltételezések szerint 2024-ben érik el ezt a számot. Azért feltételezés, mert még nem tudni, milyen ütemben nő a számítógépkapacitás a jövőben.

valamiért elitélték a bitcoin emberét...

Várd ki, amíg felfedezik a cimbik, hogy van-e benne üzlet!

Mert ha igen, még akár Alkotmánymódosítás is lehet belőle!!

Érdemes kivárni, mert az értéke nő, hígulni nem fog, mivel a kibányázható bitcoinok száma véges.

A bányászat költséges, nemcsak úgy ingyen hull a manna. A bányászatra alkalmas, féléve még szupernek számító gépek, mára már ócskavasnak minősülnek. Azok jártak jól akik az elején ráharaptak a bizniszre.

Szóval a bitcoinok mögött szuperszámítógépek állnak, amelyek rengeteg pénzbe kerülnek. Csak az termel aki befektet. Nem a levegőből állítják elő, mint pl az amcsi dollárt. :p

Az alternatív pénzek egyik nagy dobása, hogy megtörjék egyes pénzek monopóliumát.

Egyébként fizetőeszköz lehet ami nehezen előállítható (sokba kerül az előállítása) általánosan elfogadott javakra, szolgáltatásokra elcserélhető. A bitcoin ennek tökéletesen megfelel.

Ripple protokollal már lehet aranyért bitcoint venni és fordítva, átváltási költség nélkül.

Ripple is an open-source, distributed payment protocol that enables free and instant payments in several currencies with no chargebacks. With this technology you could purchase Bitcoins with gold or vice versa at any location that accepts the Ripple payment network.

http://insidebitcoins.com/gold..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés