Szétlőtték az ukránok a behatoló orosz harcjárműveket

2014. augusztus 15. 17:40
Az ukrán fegyveres erők tüzérsége megsemmisítette annak az orosz harcjárműoszlopnak a nagy részét, amely péntekre virradó éjjel hatolt be Ukrajna területére a kelet-ukrajnai Izvarine határátkelőnél – közölte Petro Porosenko ukrán elnök telefonon David Cameron brit miniszterelnökkel.

Az ukrán elnök aggodalmát fejezte ki a brit kormányfőnek az orosz-ukrán határ mentén kialakult helyzet miatt. Állítása szerint a szeparatisták által ellenőrzött területnél lévő határszakaszon továbbra is érkeznek illegálisan fegyverek és katonai eszközök Oroszországból.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már jelentkeznek a következmények.

"Az európai értéktőzsdéken - amelyeket fél órával zárás előtt ért a hír - és a már nyitva tartó New York-i részvénypiacokon egyaránt esésnek indultak a főbb indexek.

A hagyományos menedékeszközök közül a japán jen dollárárfolyama 102,27-ig erősödött 102,63-ról. A japán fizetőeszköz ledolgozta az euróval szemben a nap folyamán elszenvedett veszteséget is. Az irányadó tízéves amerikai kincstárjegy hozama meredeken, idei mélypontjára, 2,32 százalékra esett."

Ez az esemény is azt bizonyítja, hogy Ukrajna kormány nem uralja a helyzetet.
A http://derstandard.at/20000043.. olvashatók is ezt látszanak alátámasztani.

LOL

Kész röhej. Egyes magyar médiafelületek most közlik a megsemmisítés előtt történteket.
Tisztára besenyő család!

"Az ukrán fegyveres erők tüzérsége megsemmisítette annak az orosz harcjárműoszlopnak a nagy részét, amely péntekre virradó éjjel hatolt be Ukrajna területére a kelet-ukrajnai Izvarine határátkelőnél – közölte Petro Porosenko ukrán elnök"

Van olyan érzésem, hogy Porosenko nem tudja mit beszél.

Mindenki a háborúra készül, s háború lesz, lokális szinten. S lassan már mindenki elfelejti, hogy ki is robbantotta ki ezt a válságot, ki pénzelte, szervezte.

Majd csak az áldozatokon fognak siránkozni, s kígyót-békát fognak mondani a sikeresen egymásnak ugrasztott orosz-ukrán párosra.

Washingtonban lassan hátradőlnek a fotelben, minden a tervek szerint halad.

1945 óta béke volt a kontinensen. Ki hozta be a háborút kívülről? Az USA, a Balkánon, most pedig Ukrajnában. Tényleg igaz az, hogy csak a barátainktól kell igazán félni.

Ja! Meg azt is írják az oroszok nem erősítették meg. Az oroszok pedig nem érnek rá, most számolják, hogy melyik rakétát lőjék ki. Ecc, pecc, kimehetsz.... Már a kimehetsz-nél tartanak.

"Vajon mit szállított? Pelenkákat az ukrán hadsereg katonái számára?"

Preciziós, GPS vezérelt 155 mm ágyukat. Kb. egy hete olvastam a neten, hogy készülnek ilyen szállítmányokkal is segíteni az ukránoknak.

Lehet, hogy Petro Porosenko nemsokára bejelenti, hogy tévedés történt, mert saját tankoszlopukat lőtték szét. Még az is kiderülhet, hogy a metodika a magyarországi balliberális összefogását követi.

azt kell mondjam, hogy nagyon vicces, ahogy spekulálgatsz..

A Jereváni rádió úgy tudja, hogy piknik volt az ukrán-orosz határon. A fő kaja babgulyás volt és ennek durrogását tévesztették össze tüzérségi tűzzel.
A hírt még az oroszok nem erősítették meg.

"Ukrajnában egy hivatalos kormány van"

Mikor és ki választotta meg ezt a kormányt Ukrajnába?

én nem értek a diplomáciához, de nagyon meglepne, ha ezzel az óvodás hozzáállással mennének a dolgok, amit itt magyarázol (ti. hogy ha ti nem értettétek a megállapodásból, hogy tankokkal tervezzük biztosítani a szállítmányt, akkor magatokra vessetek)

1. idegen országba explicit engedély nélkül nem viszem a hadseregemet (mármint ha viszem, azt háborúnak hívják)
2. fogalmunk sincs, hogy pontosan milyen orosz biztosításról szól a megállapodás. valószínűleg pontosan meg van határozva (elvégre igen érzékeny kérdés). te tankokra spekulálsz, én kizártnak tartom, hogy ebbe ukrajna belement volna.

"Demokratikusan." és liberálisan.

Mondom.
Ukrajnában a Besenyő család kormányoz.
Lehet, hogy az uniós tanácskozók egy része meg rokonok.

A kisebbik része mosogat és borotválkozik. ;-)

Ez nem az a konvoj, ami az oroszok szerint ott se volt?

Ja, de: "A BTR-eken nem volt hivatalos jelzés, tehát nincs szó arról, hogy az orosz reguláris erők léptek volna át Kelet-Ukrajnába. A támogatás – aminek tényét Moszkva nem ismeri el..."

Krímben se volt orosz katonák, ja.

Amerikai titkosszolgálatokat állítanának rá a Jobbikra

http://nol.hu/belfold/amerikai..

Az olasz miniszterelnök "tájol", járja az országot. leállt a gazdaság, Itália dokumentáltan, deklaráltan recesszióba került.

Kínai vállalkozókat kormányfői szinten fogadnak,hogy végre fektessen már be valaki.

Az olasz kormánynál kevés hűségesebb partnere van Washingtonnak Európában. Területén amerikai támaszpontok vannak. Azaz mindenben abszolút USA-konform, míg ugye Orbán, a vádak szerint elszigeteli az országot, kelet felé nyit, s félázsiai.

S lám az olaszok, a jelzett előnyök mellett is még nálunk is nagyobb bajban vannak, de az egész EU gazdasága.

Az amerikaiak az olaszokat, a németeket, a franciákat, a hűséges szövetségeseket ugyan úgy félrelökik, mint bennünket.

Tehát csak a tájékozatlanok, a gyűlölködők, védhető érv nélküliek érvelnek azzal, hogy bennünket Orbán keleti nyitása miatt húz az ág.

Orbán tehát a bűnös mindenért. De mit szóljon az USA lakáj olasz miniszterelnök, Renzi? Aki ma éppen a szicíliai Gela-ba látogatott.

Hatalmas tömeg várta a Városháza előtt - a végén a hátsó kijáraton mentették ki -, s hát miket merészeltek kiabálni az emberek?

A következőket: " Munkát, ne háborút, kifelé az országból az amerikai támaszpontokkal!"

Az olasz nép is félázsiai, moszkovita, Putyin-pincsi, náci? Az itt kommentelő fizetett ügynökök szerint bizonyára igen.

Holott, csak a miniszterelnöktől a nemzeti érdekek védelmét kérik számon, a z orosz piac megőrzését, ami egyenlő a munkával.

"Az oroszok nem engedték átrakodni a segélyszállítmányt a vöröskereszt autóira,ô

Természetesen, hisz a segélyszállítmányt biztonságban, mihamarabb, és a lehető legkisseb vesztességgel akarják a rászorultakhoz juttatni. Az oroszok nagyon nem szereték, ha a szállítmany egy része eltűnne, násik része megsemmisülne (ezt az ukránok ráfognák a felkelőkre), a maradéka pedig három hét múlva érkezne meg.


"ezen kívül katonai jármcekkel is behatoltak Ukrajnába. Kurva nehéz ezt kimagyarázni."

Nagyon úgy néz ki, hogy a hír hamis.

A kár az, hogy az ilyesmi MO biztonságát szolgálhatná. De ettől még nagyobb kár pedig az, hogy rengeteg magyar fiatal szert tudott volna tenni katonai tudáshoz, kiképzéshez. Hiányozni fog ez még nekünk. de haát ugye a mai politikusaink számara a "mutyi" az mindenek fölött áll. Kezdte Surányi az aranytartalékkal folytatják a haditechnikával.

A forrás? http://rusvesna.su/

A szakadár köztársaság hadügyminisztere jelenti be, hogy készek fogadni az orosz segélyszállítmányt. Sikerült létrehozni egy folyosót melyen a szállítmány biztonságosan megérkezhet.

Ez bejelentés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a szakadár köztársaság, és az orosz határ közt nincs számottevő ukrán katonai erő, mely képes volna megsemmisíteni egy konvoj kamiont. Nemhogy még orosz páncélkocsikat, tankokat. Nekem legalább is ez jön le.

"mert a natonak, és az EU nak érdeke megőrizni Ukrajna területi integritását."

Természetesen. A Nato meg az EU a nagyhalat egészében akarja, ezért hangoztatja a területi integritást. Csakhogy ezzel a hozzáállással a nagy hal így-vagy elúszik. Vagy teljes egészében, de a keleti területetekkel biztosan.

Íme it az az ok, ami miatt a keleti területek végképp elvesztek Ukrajna, így az EU számára is, ami miatt, az oroszajkúak sosem fognak megbékélni sem az EU-val, sem Ukrajnával.
http://www.youtube.com/watch?v..

Érdekes dokumentumok.

A beketabor legyozhetetlen! A beke utja biztos ut! Ha osszetartunk renduletlen, legyozzuk vegleg a haborut!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés