Az ukrán válság súlyosbodásától tart a NATO

2014. június 13. 16:08
A konfliktus súlyos kiszélesedésének tekinthető, ha megerősítést nyer, hogy valóban orosz harckocsik lépték át az ukrán határt – közölte pénteken Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár.

A dán politikus aggasztónak nevezte az arról szóló híradásokat, hogy „fegyveres bandák” nehézfegyverekre, a többi között harckocsikra tesznek szert Oroszországból. Rasmussen ismételten felszólította Moszkvát, hogy hajtsa végre a csapatok teljes kivonását az ukrán határ közeléből, vessen véget a fegyverek és fegyveresek átszivárgásának a határon, továbbá vesse latba befolyását, hogy a kelet-ukrajnai szakadárok letegyék a fegyvert és felhagyjanak az erőszakkal.

„Felszólítom az Oroszországi Föderációt, hogy teljesítse Genfben vállalt kötelezettségeit, és működjön együtt Ukrajna kormányával a béke és egység megteremtésére irányuló, valamint reformtervei végrehajtásában” – zárul a NATO-főtitkár kommünikéje.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"kulturalisan vitathatatlanul Europa resze"

Nem része kulturálisan sem, de ettől még bizonyos európai szervezetekhez csatlakozhat, ha engedik.
Földrajzilag Ciprus sem része Európának, mégis EU-tag.

Agyrém ezt gondolni!!!
Oroszországnak egy békés Ukrajna az érdeke amely nem közelít a NATO-hoz.
Amit te írsz az az USA érdeke lehet.

Egyébként meg megszólal a NATO főtitkár 3 tank ügyében???
Nagyon hasonlít ez a Kassai szovjet bombázáshoz!!!

Oroszország nem így kezdene egy konfliktust.

Megvilágításra???? :-))))))
Na ne mondd!

Korszerű éjjellátó készülékek vannak!!!!

De miért is kell egy falut foszforbombákkal megvilágítani ahol faházak vannak?????

Aggódnak? Eszem az érzékeny lelküket.Minket szörnyen megbüntettek, hogy harcoltunk az oroszok és persze az ukránok ellen,végig rabolták az országot, elhurcolták a lakosságot, itt felejtették magukat - nehogy már azért legyünk megbüntetve, mert nem akarunk ellenük harcolni. Üssék egymást, ahogy akarják, mi közünk van hozzá.

A mai hirek hallatán nincs kétség, hogy a balliboldal egységes a világon. Vádold meg ellenfeledet azzal amit Te elkövettél, vagy el foksz követni.

Na Rasszmusen Sem külömb.

Mi is történt a Béke Nobeldíjas Obama esetében. Megtámadták Irakot Hamis vádakkal. Káoszt és halált osztottak s képtelenek rendet tenni. Mossák kezeiket és hátrahadják a polgárháborus állapotot. Mi történt Sziriában és mi történik a mai napig. Mi történt az Afrikai Tavasz névrekeresztelt aggreszió kapcsán. A mai napig káosz békétlenség egymást gyilkoló felek néznk Farkas szemet. Az USA és Nato EU csatlósai kivonultak és mossák kezüket.

És most jőn ukrajna, ami az eddig legnyílvánvalobb és legaljasabb akció a NATO-EU-USA részéről.

Azért az europai országoknak, ha szövetségesek, ha nem ki kell, hogy nyíljon a szemük, hogy mire megy ki a játék. Polgárháború és háború, hogy az USA és a német, francia fegyvergyárak meguszák a csödöt. Mocskos egy banda. Abszulut nem a népek és azok demokratikus jogainak védelme itt a cél, hanem kemény hatalmi és gazdasági háború folyik.

Reméljük, hogy a jozan erők megálljt parancsolnak ennek az agyament bandának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés