Képviselet Brüsszelben és a magyar érdek

2014. május 23. 8:05

Bauer Tamás
Galamus
Orbán arra mozgósítja híveit, hogy a Fidesz politikáját, a külföldi tőke és tudás kizárását a magyar mezőgazdaságból, az európai emberi jogi normák rendszeres megsértését stb. képviseljék az Európai Parlamentben.

Rosszul teszik. Az Európai Parlament képviselőinek nem »a magyar érdekeket« kell képviselniük. Politikai álláspontokat: a környezeti és szociális szempontokat, akiket zöld párt küld és a zöld frakcióban ülnek majd, a foglalkoztatás, az egyenlőség, a kiszolgáltatottság elleni fellépés szempontjait, akiket szocialista párt küld és a szocialista frakcióban ülnek majd, a gazdasági növekedés és a jogállam, a biztonság szempontjait, akiket konzervatív, kereszténydemokrata párt küld és a néppárti frakcióba ülnek be, a piaci verseny és az emberi jogok védelmének szempontjait, akik a liberális frakcióba készülnek, és így tovább. Ki-ki mást gondol arról, hogy mi a »magyar érdek« – én például nem gondolom, hogy az adómentes pálinkafőzés, a kierőszakolt, a költségektől elszakított közüzemi díjcsökkentés vagy akár a külföldiek földtulajdonlásának tilalma magyar érdek volna. Sokkal inkább tartom magyar érdeknek, hogy Magyarországon alkotmányos jogállam, sajtószabadság legyen, hogy az állam el legyen választva az egyháztól, hogy tiszta választások legyenek, hogy a verseny szabadságát ne korlátozzák önkényes állami beavatkozások. Ezért azután a brüsszeli bizottság és az Orbán-kormány között minden vitában a bizottságnak adok igazat a kormánnyal szemben.

Ebből persze az következik, hogy mindenkit arra hívnék fel: ne a Fidesz vagy a Jobbik listájára, hanem valamely demokratikus, Európa-párti párt listájára szavazzon. De ezúttal ennél is inkább azt szeretném hangsúlyozni: ne várja el senki az európai parlamenti képviselőktől, hogy »magyar érdekeket« képviseljenek Brüsszelben, különösen pedig hogy összefogjanak »a magyar érdekek képviseletére«, hanem azt, hogy azt a politikát képviseljék, összefogva német, francia, olasz, szlovák, román stb. frakciótársaikkal, amelynek képviseltével vasárnap megbízzuk őket.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bauer úgy tesz, mintha nem tudná: minden állam minden képviselője saját nemzete érdekeit képviseli, lásd a franciákat vagy a németeket.

"az európai emberi jogi normák.."

Javaslom, hogy az európai emberi jogi normák hagyományaira való tekintettel vessünk egy pillantást a Világtörténelem 100 legnagyobb tömegmészárlásos atrocitása felelőseinek listavezetőire, nemzeti hovatartozás alapján:

Franciák 18 multicídum
Kínaiak 17 multicídum
Britek 16 multicídum
Oroszok 12 multicídum
Amerikaiak 11 multicídum
Németek 11 multicídum
Rómaiak 9 multicídum
Spanyolok 7 multicídum
Törökök 7 multicídum
Osztrákok 7 multicídum
Lengyelek 7 multicídum

Forrás: Matthew White: The Great Big Book of Horrible Things, the Definitive Chronicle of History’s 100 Worst Atrocities (A szörnyű dolgok hatalmas nagy könyve, a történelem száz legnagyobb atrocitásának mértékadó krónikája), W. W. Norton and Co., 2012, 553.old.

Az uniós norma fontos dolog. Azt jelenti, amiből Brüsszel maga felépült I. Lipót és udvaroncai uralkodása következtében: Belga Kongó bennszülötteinek népírtásig terjedő kizsákmányolásából.

Nem tudom, seggfej, tudod-e mi a dialektika?
Mert, hogy Bauer mennyire intelligens, az egy dolog, de más dolog, hogy az intelligenciáját mire használja.
Bauer ugyanis egy köztünk élő, magyarul tudó ellenség!
Ő nem magyar, ő zsidó - és ez teljes mértékben áthatja minden megnyilatkozását, miként a tiédet is.
Bauer nem tud azonosulni a magyarsággal (te sem), ennek következtében az eszmeisége, a gondolkodásmódja a vágyai, a hite ebbe a mentális masszába van beágyazódva, ami azután azt eredményezi, amit tapasztalhatunk tőle, immár 25-30 éve. Ez pedig nem azonos azzal, amit mi magyarul élők elvárunk.

És, hogy visszatérjek a dialektikus megközelítéshez.
Lehet, hogy a te eszmeiségednek és elvárásaidnak az felel meg, amit ez a Bauer képvisel, de nekünk akik a magyar közösséghez tartozónak valljuk magunkat - függetlenül attól, hogy a honfoglalókkal genetikailag mennyire vagyunk azonosak (van közöttünk sok, aki semennyire, van köztünk sok zsidó, de mégis magyar), - nos nekünk ez a ti eszmeiségetek nem kell, mert érezzük, tudjuk, hogy nem a mi érdekünk szerint való.

Te persze elsütögetheted itt továbbra is a sajátságosan cionista érdekeknek megfelelő eszmebonbonjaidat, szórakozz csak, de tudd, hogy egyébként le vagy szarva, miként a Bauer is.

oszt ki adja most el?

Ez meglepő...mosóport sem kapsz normálisatr, csak magyar szart...

CSak tudni kell, hol vásárolj :D És akkor lesz osztrák mosóporod is :D

Na de ki tesz ez ellen valamit is?

Az a földtörvény sem egyértelmű, mert egyik olvasatban csak az állami földekre, a másik értelemben a magántulajdonban levő földekre is, ami kissé necces, szóval te se tudnád eladni az örökölt telked, földed, ha úgy hozná a sors

Azt hiszem - talán nem tévedek, de - megindult egy eszmei harc az unionizmus és a nemzetek Európáját képviselők között.
Ami ma van, még csak előszele ennek, de Orbán kellően elszánt ez ügyben és azt hiszem nem tévedek, ha azt valószínűsítem, hogy ez a harc egyre inkább eszkalálódni fog.
Hogy mire fut ki, az kétséges, de az nem, hogy nekünk ebben mit kell képviselnünk.

Ugyanis látni kell, hogy a mag, a régi és nagy befolyással bíró államok érdekei semennyire sem azonosak a periféria érdekeivel.
És ha azok, akiknek ma semennyire, vagy alig van módjuk beleszólni az EU ügyeibe ezt véglegesnek elfogadnák, akkor ez minőségi, mégpedig szignifikáns életminőségi hátrányt eredményezhet, miként van ez tulajdonképpen ma is.
Azok, akik neoliberális agyi elborulásban szenvednek fel sem fogják, hogy hogy ez nekik ugyan akkora veszteség, mint azoknak, akikre ők fanyalogva, fikázva tekintenek.
Ezek, az igazi korlátolt ostoba majmok.

Egyszer, talán igen.... egyszer, sok évtized, netán évszázad múlva, nemzetköziesedik Európa, de ez nem a ma problémája!
Ma még a nemzeti elkülönülés nagyon erős és ennek kivédése nem az egyesült államiság, hanem az erős intézményesülés, amely biztosítja minden nemzet érdekének érvényesülését.

Válaszok:
Felebarát | 2014. május 23. 10:46

Az a kérdés meddig lehet elodázni az ugynevezett Egyesült Európai Úniót

MAgyar sem vehet földet, ha elolvasod, egy különbség van közte és a külföldi közt, hoyg ő magyar az meg külföldi, a többi kitétel ugyanaz...

Agrárdiploma...ha jól tudom

ÉS ebben akkor mi a különbség a külföldihez kapcsolatban...

amúgy azt tudod, az eu-n belül bki vásárolhat majd földet...

Az "európai emberi jogi normák" egy másik mutatójáról:

A Wikipaedia szerint felsorolt 15 gyarmatosító hatalom közül 10 az Európai Unió tagja (EU):

Nagy Britannia EU
Franciaország EU
Spanyolország EU
Portugália EU
Hollandia EU
Németország EU
Belgium EU
Dánia EU
Olaszország EU
Ausztria EU – nem tengerentúli gyarmatosító
Törökország – nem tengerentúli gyarmatosító
Oroszország
Japán
Kína
USA

Pontosan. Már Ausztráliába is borként érkezik.
Európába meg már mint késői szüretelésű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés