Vona elhatárolódott a Gaudi-Nagy incidenstől

2014. május 8. 14:13
A Jobbik elnöke ismételten elhatárolódott attól az Országgyűlés alakuló ülése alatt a Kossuth téren történt incidenstől. Vona Gábor arról is beszélt, hogy ki akarnak emelkedni a politikai kisszerűségből, így benyújtójától függetlenül támogatnak majd minden olyan javaslatot, amely a nemzet érdekét szolgálja.

A Jobbik a magyar termőföld és a devizahitelesek ügyének rendezését tartja az új Országgyűlés előtt álló legsürgetőbb feladatoknak. Erről Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A politikus úgy fogalmazott, ki akarnak emelkedni a „politikai kisszerűségből” és konstruktív ellenzéki erőként kívánnak működni. Elmondta, ez azt jelenti, hogy a benyújtó személyétől függetlenül támogatnak majd minden olyan javaslatot, amely a nemzet érdekét szolgálja.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, hogy korábbi indítványuk alapján az alaptörvény módosítását kezdeményezik a külföldiek földszerzésének megakadályozására. A párt emellett határozati javaslatban sürgeti, hogy a termőföldet vonják ki az Európai Unió tőke szabad áramlására vonatkozó irányelv hatálya alól. Vona Gábor szerint minderre továbbra is indokul szolgálhat az eddigi moratórium indoka, vagyis az, hogy a külföldiek Magyarországon visszaélhetnek erőfölényükkel az európai földárak közötti különbségből adódóan.

Kiemelte, pártja ismét a Ház elé terjesztette azon javaslatát, amely az eredeti árfolyamon forintosítaná a felvett devizahiteleket. A jobbik ezt kiegészíteni azzal, hogy az érintett adósok illetékmentességhez és ingyenes jogi segítséghez juthassanak – fejtette ki.

Az ellenzéki politikus aláhúzta, a Jobbik szintén alkotmánymódosításban kezdeményezi az országgyűlési képviselők mentelmi jogának eltörlését, mert az tapasztalataik szerint mára kizárólag a politikusok „igazságszolgáltatás elöli menekülését” szolgálja. Vona Gábor emellett kötelezővé tenné a képviselők vagyonosodási vizsgálatát minden ciklus elején és végén, sőt 1990-ig visszamenően minden volt képviselőt, minisztert és államtitkárt átvizsgálnának. A Jobbik ugyancsak a politikai tisztesség helyreállítására hivatkozva kötelezővé tenné azt is, hogy a képviselők nyilatkozzanak arról, milyen állampolgárságokkal rendelkeznek.

Vona Gábor kérdésekre válaszolva pártja nevében ismételten elhatárolódott attól az Országgyűlés alakuló ülése alatt a Kossuth téren történt incidenstől, amelyen leköpték Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét. Vona Gábor ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, a „fékevesztett, valószínűleg mentálisan sérült” ember ezzel több kárt okozott a Jobbiknak, mint amennyi hasznot eredményezett az egyébként jó cél, a magyar termőföld védelmét érdekében szervezett rendezvénye.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt van a kutyaság elhantolva; "Már a párizsi sajt-ügy kapcsán is furcsán viselkedett,"
A francia sajt fogyasztását EU-s direktívában kell foglalni. Morvai Krisztina vesse fel az EP-ben. ;-)

"akire a kecskéim nem bíznám", kivéve Mesterházy kecskéjét? ;-)

:)
Francia sajt és francia sajt között van némi különbség. Mesterházy kecskéje sem hagyományos kecske. Ezért ha netán kecskesajtot vásárolsz feltételen kérdez rá, hogy nem e Mester kecskefajtól származik.

Na, ja! Főleg ezt.

"Háttal álltam a világossághoz, arccal a megvilágított tárgyakhoz, természetes, hogy így arcom, mely a megvilágított dolgokat szemlélte, világosságot nem kaphatott."

Távollétem okán már csak azt látom, hogy zajlik a Gaudi-Molnár ügy körüli csata, magyarázkodás.

Nem tudom, hogy a Gaudi-Pásztor eset kapcsán jelent-e meg a magyar médiában olyan elemzés, amely bemutatja a vajdasági magyarság szemszögéből, érdekei mentén Pásztor pártjának kormányzati szerepvállalását.

Azaz mit nyert, mit adott fel a vajdasági magyarság képviselőjeként Pásztor?

Nekem óhatatlanul a szlovákiai és a romániai magyar kisebbség uniós csatlakozáshoz kapcsolódó taktikai felhasználása, majd rongyként való eldobása jutott eszembe. vagyis már megint csak eszközként használnak bennünket, majd eltaposnak, mint a szlovákiai és romániai magyarokat. A politikai prostituált RMDSZ szereplése senkit se tévesszen meg.

ha volt ilyen elemzés, akkor elnézést az ismétlésért. Ha nem, akkor viszont elsősorban erre lennék kíváncsi.

Az nem szép, ha leköpjük a velünk egyet nem értőket. Persze az is gyomorforgató, hogy az ügyben az ellenzéki véleményen lévőket lovasrendőrökkel, véres akciókkal "kezelő" "demokraták" tiltakoznak.

Az egyébként is megosztott ország, szegmentált politikai táborok csak az ország ellenségeinek használna. A mai állapotok bennem a török hódoltság idején átélt szétesettséget, gyengeséget, idegeneknek való kiszolgáltatottságot, a nemzeti érdekek sárba tiprását, az ellenség kezére játszó politikai elitet idézik fel.

Ha Gaudiban van egy csöppnyi emberség, akkor nyilvánosan bocsánatot kér Pásztortól. Harcolni tisztességes eszközökkel is lehet. Vagy tévedtem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés