Választás 2014 – április 6. eseményei percről percre

2014. április 6. 6:31
Az országos listára leadott szavazatok 98,87 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP 44,37; az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP 25,88; a Jobbik 20,46, míg az LMP 5,24 százalékon áll. A Jobbik konstruktív ellenzéki szerepre készül, de Vona Gábor nem elégedett az eredménnyel. A baloldali politikusok szomorúak.

 

összesen: 255 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó

Kiss Brigitta

Kétezer, eddig fel nem dolgozott egyéni szavazat dönthet arról, ki lesz a következő négy évben a XVIII. kerületi székhelyű, 15-ös számú egyéni választókerület képviselője: a Fidesz-KDNP-s Kucsák László vagy Kunhalmi Ágnes, a baloldali összefogás jelöltje. Az országos szinten legszorosabb verseny közvetve érintheti a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados országgyűlési többségét is a következő parlamenti ciklusra. Bővebben itt.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Lista a lehetséges képviselőkről. Katt érte!

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Lengyelországtól Izraelig, Olaszországtól Amerikáig írnak a világ lapjai a vasárnapi magyar választásról. Részleteket ide kattintva olvashat.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Mesterházy Attila nem adja fel
2014. April 7. 13:19

„Köszönet MINDEN szavazónknak, aktivistánknak, jelöltünknek!

Ebben a helyzetben is erőt tudunk meríteni százezrek támogatásából és a kezdetektől vallott, progresszív világképből. Mert az igazság a mi oldalunkon áll. Maradunk demokraták, maradunk baloldaliak. Ebben a helyzetben is tudjuk, hogy feladatunk és célunk továbbra sem lehet más, mint a demokrácia és a jogállam védelme. Küzdeni az esélyek kiegyenlítéséért, a mindenkit egyformán megillető személyiségi jogokért, azért, hogy tisztességes munkáért tisztességes bér járjon mindenkinek. Azért, hogy gyerekeink szabad és független országban nőjenek fel, hogy oktatásuk ne a kormány politikai érdekeitől függjön.

Több százezer szavazatot veszített négy év alatt a Fidesz. Mi, ha nem is eléggé, mégis 20%kal növeltük szavazóink számát. Ez sajnos kevés volt ahhoz, hogy ellensúlyozzuk az igazságtalan választási törvény aránytalanságait. De nem adjuk fel, elemzünk, értékelünk és megyünk tovább! Sőt, azonnali feladatunk is van: már ma kezdődik az európai parlamenti kampány!” írta Facebookon a baloldal miniszterelnök-jelölte.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nézzen daloló fideszeseket!
2014. April 7. 13:17

A győzelmi mámorban dalra fakadtak a fideszes politikusok: előbb a Himnuszt, majd a Kossuth-nótát énekelték el az eredményvárón. Kattintson ide, és nézze meg!

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Novák Előd a külhoni szavazatokon kesereg
2014. April 7. 13:02

Ami szerintem a legfájdalmasabb, hogy a külhoni magyarok 95%-a arra a Fideszre szavazott, amelyik 1990-ben kivonult a parlamenti Trianon-megemlékezésről, amelyik 2005. szeptember 26-án – Orbán Viktor korábbi ígéretével szemben – feltétel nélkül megszavazta Románia uniós csatlakozását (és ugyanerre készül Szerbia és Ukrajna esetében is), amelyik ünnepnapot csinált a nemzeti szétszakítottságunk június 4-ei gyásznapjából – és a sort hosszasan sorolhatnánk...” – kesereg a Facebookon Novák Előd.

Kiss Brigitta

Szilvay Gergely

Vadai Ágnes: Hiszek abban, hogy igazunk van
2014. April 7. 12:41

„Tegnap elbuktuk, de csak azért, hogy ma újra felálljunk és elinduljunk. Elemzem még, vigasztalom a csalódottakat. De leginkább köszönöm! Nagyon! Mindazoknak, akik támogattak szavazatukkal, és segítettek a kampányban. 

Most veszek egy mélyebb levegőt, és újra nekiindulok. Mert hiszek. Hiszek az európai Magyar Köztársaságban, hiszek a szabadságban, hiszek abban, hogy igazunk van. De főleg, mert ti vagytok nekünk! Önkéntesként, támogatóként, párttagként, pártoló tagként. Értetek! 
Fel a fejjel! Megyünk tovább!” (Facebook)

Szilvay Gergely

6

Kiss Brigitta

Vona Gábor nem elégedett: a közrádiónak elmondta, hogy többet vár a választástól, hiszen nem sikerült megakadályozniuk sem a kétharmadot, és a baloldal is jobban szerepelt, mint a Jobbik. A pártelnök arról is beszélt, hogy a Jobbik konstruktív ellenzéki szerepre készül, amely minden, az ország érdekét támogató javaslatot támogatni fog. (Bővebben itt)

Kiss Brigitta

1

Kiss Brigitta

„Tisztelt XVIII. Kerületi Lakosok, Kedves Barátaim! Köszönöm a szavazatokat. Pár nap és kiderül, hogy sikerült-e egyéniben nyernem. A külföldi szavazatokkal az utolsó, még felbontatlan választókörzet eredményét várom. Bármi történjen, én mindent megtettem, azt akartam, hogy lássátok, van remény, van értelme csinálni. Tegnap sok olyan szavazótól kaptam bizalmat, akiknek talán még pártjuk sem volt korábban. És erre szeretném felhívni mindenki figyelmét. Tudom, hogy most nehéz. De a »mi a teendő« kérdésére meg kell találnunk a válaszokat. Az alacsony részvételből látszik, hogy ma még mindig milliók fordulnak el nem csak a politikától, de a közélettől is. Átalakulóban van minden. Arra kérek mindenkit, hogy ne forduljatok el, pláne ne menjetek el az országból. Szükség lesz mindenki kreativitására és innovatív gondolatára, hogy egy generáció minél kisebb része legyen áldozat. Fel a fejjel!” (Facebook)

Kiss Brigitta

3

Szilvay Gergely

Deutsch Tamás: Április 7-ről szóljon az ének!
2014. April 7. 11:14

„Egy ismert amerikai politikai marketing bon mot szerint a választások után a győztesek vicceket mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatókat tartanak.

Nos, akkor.
A templom kerítésén hollók ülnek, arra megy egy ember, elkezdi hessegetni őket:
-Hess a picsába, hess a picsába!!
Meghallja a pap, odamegy a férfihez, majd megkérdi:
-Drága gyermekem, miért mondasz ilyeneket? Elég, ha annyit mondasz, hogy hess, úgyis elmennek a picsába!!
Tegnap az emberek óriási többsége mondta azt a kormányváltó hollóknak, hogy hess...
Április 7-ről szóljon az ének!” (Facebook)

Szilvay Gergely

3

Szilvay Gergely

Szabó Tímea: Az igazi munka most kezdődik
2014. April 7. 11:13

„Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatást! Tudjuk, hogy ti mindent megtettetek, hogy nem rajtatok múlt az eredmény. A Fidesz támogatottsága négy évvel ezelőtthöz képest 8oo ezerrel csökkent, a baloldalé 1oo ezerrel nőtt. 44,5%-kal ma kétharmada lehet a kormánynak. Most nem sikerült. Nem tudtunk egy vonzó ajánlatot tenni az emberek számára, és nem tudtunk a Simicska-gépezettel szembeszállni. Hiszem, hogy koppanni kellett az alján, hogy legyen honnan felemelkedni. Ismeritek a Főnix-madár történetét, ugye? A hamvakból most egy új, fiatal főnix születik. Nem adjuk fel. Megerősödünk, megújulunk és higgyétek el, csinálunk mi még egy élhető, igazságos, szélsőségektől mentes Magyarországot! Az igazi munka most kezdődik.” (Facebook)

Szilvay Gergely

1
1

Kiss Brigitta

Nehéz szívvel fogadom el a választás eredményét. Magyarország sokkal jobbat érdemelne annál a politikánál, ami most folytatódni fog, de ez sajnos nem változtat azon, hogy az ellenzék sem érdemelte ki a választók bizalmát. Ezzel szembe kell nézni: sok mindent és sok mindenkit lehet hibáztatni, de azt kérem mindenkitől, hogy a választókat ne hibáztassa ezért. Egy demokrata soha nem vonhatja kétségbe a nép képességét arra, hogy megválassza a maga vezetőit. Nekem is át kell gondolnom, hogy az elmúlt évek valóban mindent megtettem-e azért, hogy a magyar választóknak alternatívát tudjak kínálni az orbáni-rezsimmel szemben. Ezzel együtt is büszke vagyok arra, hogy az egyik legmagasabb részvétel mellett, a pártlistás szavazatoknál jóval több szavazattal végeztem a budapesti 13. számú választókerületben. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a támogatást! Gratulálok Szatmáry Kristófnak, bízom benne, hogy jó képviselője lesz a választókerületnek! Arra kérem, hogy soha ne felejtse el, hogy neki azokat is képviselnie kell, akik nem rá szavaztak, főleg mivel ők vannak többségben” – írja a Facebookon Karácsony Gergely.

Kiss Brigitta

1

Kiss Brigitta

Az országos listára leadott szavazatok 98,87 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP 44,37; az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP 25,88; a Jobbik 20,46, míg az LMP 5,24 százalékon áll. A határon túli magyarok körében viszont gyakorlatilag egyeduralkodóak a kormánypártok: a levélszavazatok 98,87 százalékos feldolgozottságnál a voksok 95,37 százalékát szerezte meg a Fidesz-KDNP. (Bővebben itt)

Kiss Brigitta

1

Kiss Brigitta

Ungár Klára kétségbeesett
2014. April 7. 10:59

Az egykori SZDSZ-es politikus a Facebookon arról ír, hogy a baloldal saját magát verte meg. Úgy látja, hogy ha Gyurcsány, Fodor és Mesterházy nem gondolkozik el, akkor Orbán Viktor akár 20 évig is maradhat.

Kiss Brigitta

1

Balogh Ákos Gergely

Dr. Varga László, a baloldali összefogás jelöltje vezet 31,61 százalékos eredménnyel, és van akkora előnye, hogy viszonylag nyugodtan várhatja a külföldön voksolók és az átjelentkezettek szavazatait. Részletes adatok itt.

Balogh Ákos Gergely

1

Összesen 303 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, hát akkor kordonbontásban 1:1 az állás, bár az egyenlítés más helyzetben született. Lépjünk tovább ezen a hülyeségen.

Habár nem bírom a képed, ez egy tökéletes diagnózis.:)

Nem ártana, ha a Fidesz néha megpróbálna úriember módjára viselkedni...ki tudja, lehet hogy még szavazatokat is hozna.

Körbevettek egy építési területet, hogy ne essen tégla a libatolvaj fejére.

Nem kellett volna...

nem semmi hős lett ez a gordon

élete koczkáztatásával lebontott egy építési területen lévő kordont

és a lakók biztonságára gondolt -e ez a nagy ojrópéér demokrata?

ezzel eddig ő a nap negatív hőse

LOL

'Nem csak a Hit gyüli imátkozik a fasiszta, rasszista, antiszemita Jobbik ellen hanem az egész világ keresztény közössége.'

A keresztények, ha valóban azok, soha nem imádkoznak valaki ELLEN hanem mindig VALAKIÉRT.

Óriási különbség! Az átokzsoltár ószövetségi kategória.

Kb ez a métely, hoyg az emberekkben ebben tudnak gondolkodni, legalábbis a többség, azért legyen az vagy ez, mert az vagy ez ne legyen...

ennyire nulla iq-s emberkék rohangálnak?

Ismétlem, nulla iq-jú, gondolkodásra képtelen emberkék, az van amit lát, amit nem lát, az nincs, azaz a választási lehetősége esmét az, amit nagyon szépen megtervezve eléraktak...

MSZP-FIDESZ:MIÉP, izé Jobbik

Szóval neked ez az érdékrended, leszarod, hoyg a fidesz a jobbik, az mszp, a kétfarkúkutyapárt mit tervez négy évre, téged egy dolog mozgat, a fidesz által felépitett baloldalt most újra lerombold, azt majd megint, azt majd megint... :D

Ki a faszom hozta vissza Gyurcsányt és a többit a te örömödre...

Jah azzal tisztában vagy, hogy nem valami ellen szavazol ma, hanem valami mellett és mindenével együtt azt támogatod...

Mert egyébként úgy nézne ki a szavazó lap, hoyg fidesz ellen
mszp ellen
jobbik ellen
összes ellen

Nem voltak biztos n
békemenetezni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés