Túl sokáig volt béke...

2014. március 6. 14:43

Bencsik András
Facebook
Sorra bukkanak elő a megdöbbentő dokumentumok az ukrajnai eseményekről, amelyek egyre kevésbé látszanak forradalomnak, s egyre inkább egy kívülről vezérelt államellenes puccs képét mutatják.

Repedeznek a hazugság falai. Sorra bukkanak elő a megdöbbentő dokumentumok az ukrajnai eseményekről, amelyek egyre kevésbé látszanak forradalomnak, s egyre inkább egy kívülről vezérelt államellenes puccs képét mutatják. A magyarországi média lihegői jól teszik, ha a fékre lépnek. A valóság a jelek szerint ezúttal is le fogja győzni a látszatot. A krími parlament közben megszavazta Krím visszatérését Oroszországhoz. Erre az amerikaiak egy anyahajót küldenek oda. Vajon mi a fenét akar az USA? Világháborút?

„Lehet, hogy a Nyugat kezdettől fogva Ukrajna felosztására játszik, az a célja, hogy kialakuljon egy nyugati és egy keleti ukrán állam” – írta meglepő őszinteséggel a Spiegel Online. „Inkább egy fél Ukrajna a mi oldalunkon, mint egy egész Ukrajna az oroszok oldalán? Amennyiben ez a helyzet, a német külpolitika mégis sokkal fortélyosabb, mint amilyennek Frank-Walter Steinmeier tűnik” – fejeződik be a német elemzés.

És akkor most nézzünk meg egy 3 perces filmet. Íme, az ukrán forradalom! A rohamrendőrök hagyják, hogy agyonverjék őket… Egy zászlóba öltözött ukrán még próbálja csitítani a tömeget, de őt is jól összeverik, mert a tömeg már vért akar… Különös, nem? Budapesten 2006-ban pontosan így kezdődött: agresszív csürhe, béna rendőrök… Szerencsére, nálunk más lett a folytatás.

Apropó, a napokban kiszivárgott az észt miniszterelnök telefonbeszélgetése Kathrin Ashton uniós biztossal, amelyben arról beszélnek, hogy egyre nagyobb az egyetértés arra nézve, hogy az új ukrán koalíció által felbérelt mesterlövészek lőtték mind a tüntetőket mind a rendőröket s nem Janukovics emberei. Az új koalíció pedig nem akarja kivizsgáltatni az esetet. Késaőbb az észt külügyminisztérium megerősítette, hogy hiteles a nyilvánosságra került felvétel, amiben Umas Paet közölte, hogy a gyilkos mesterlövészeket, akik egyaránt lőttek tüntetőkre és rendőrökre, közel száz ember halálát okozva, a Maidan téri tüntetés vezetői bérelték fel:

Idézet a filmriportból: – There is now stronger and stronger understanding that behind the snipers, it was not Yanukovich, but it was somebody from the new coalition.

Az erdeti filmriport: http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok mindent el lehet hitetni az emberekkel, azt azért nem gondolnám,
hogy a Nyugat fizeti majd az orosz földgáz világpiaci árát Ukrajna helyett.
Azt hiszem, ezt a Majdanosok is tudták. A hangadók bizonyosan.
Akkor mit akartak, miért csinálták?
Janukovicsékat egy választáson is le lehetett volna győzni, békés körülmények között.
Ez az Ukrajna a mai viszonyok között ÉLETKÉPTELEN.

"Hanem mindnki tudjon boldogulni aki akar és tenni is tud érte."

"Valamikor még Magyarország nagy része is ezt akarta. Csak 25 év alatt sikerült újra visszaküzdeni magunkat odáig, hogy a szocializmus újra vonzó lett."

Mivel 25 ev alatt se kerultunk kozelebb az elso idezett mondatodhoz, ezert a masodik se lep meg tulzottan.

"A volt szoci tömbből egyedül nekünk sikerült csak ilyen szép "fejlődést" befutnunk."
Ez olyan magas labda, hogy nem ütöm le, úriember ilyet nem tesz.
csak annyit kellene válaszolnom, a már halott klasszikussal:
"Na és?"
Úgyhogy csak idézek, 25-30 évvel ezelőttről:
"A szocialista nomenklatúra tagjai rendkívüli módon alkalmazkodók. Még azt is megérhetjük, hogy egyszer a kapitalizmust építik.
De abban nem lesz köszönet."
S itt újra jön a: Na és?

mert ott azok kozott megy a bokszmeccs akik a nyugati igat akarjak a keleti helyett.
Ok ugye eddig csak az oroszt probaltak, nem jott be nekik.
Mi meg probaltuk mindkettot es tudjuk hogy a masik se jobb, viszont sokkal sunyibb.

Jugoszlávia határait nem nemzetközi szerződés garantálta???
Azután felbomlott.
Koszovó mindig Szerbiához tartozott, viszont az EU , USA, és a NATO figyelembe vette a népek önrendelkezési jogát. Így különvált Szerbiától.

Vagy ott van Izrael. Nemzetközi szerződések határozzák meg határait. Mégis megszállt más államokat és ott letelepít az USA meg mindig vétóz az ENSZ-ben.
.
Nem kettős mérce ez???

ésmég lehetne folytatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés