Sikorski: Ha nem támogatjátok, mind meghaltok

2014. február 21. 15:51
Egy tévécsatorna elkapta, mit mondott a lengyel külügyminiszter a tüntetők egyik vezetőjének. Tömören fogalmazott, és hatásosan.

A pénteki kijevi tárgyalásokon az ITV News kapta el Radosław Sikorski és a Majdanon zajló tüntetések egyik vezetője párbeszédjét. A lengyel külügyminiszter a következőket mondta: „If you don't support this [deal] you'll have martial law, you'll have the army. You will all be dead.” („Ha nem támogatjátok [a megállapodást], jön a rendkívüli állapot, jön a hadsereg. Mind meghaltok.”)

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár ebbe túl sokat belemagyarázni, csak azért mondta, hogy gyorsan lezárják az ügyet.

És gyaníthatóan erősen tördeli az angol nyelvet, azért fogalmazott egy kicsit sután, ami itt túl drámai hatást keltett.

A közvetítők, az egészet irányító amerikaiak világosan látják, hogy az anarchiának is van egy határa, amit már nem lehet átlépni.

Az ellenzék eléggé széles politikai palettát ölel fel, s azt Washingtonban is látniuk kell, hogy a világ ezen oldalán az egyszemélyes vezetésnek, ha úgy teszik korlátozott demokráciának volt mindig is élettere, létjogosultsága, ez biztosította az irányíthatóságot.

Az amerikaiak már megtanulták Irak és a többi demokratizált ország példáján, hogy nem lehet teret engedni az ellenőrizhetetlen, parttalan, önkényes politikai érdekeknek, formációknak.

Gyorsan rendet kell teremteni, konszolidálni kell a gazdaságot, ki kell venni a befektetésből azt, amit már eddig is rá költöttek.

Az IMF már az ajtóban toporog, sorjáznak a földre váró befektetők, de úgy nem indulhat el az élet és a biznisz, hogy közben a különböző csoportocskák még mindig a kezükben a kalasnyikovval hadonásznak, s komolyan véve az eddig nekik mondottakat, mindenféle csacskaságokat hajtogatnak a demokráciáról.

S azt tényleg nem szabad elfelejteniük, amire már a felejthetetlen emlékű Hofi is utalt, az oroszok vannak közelebb. Tessék utána járni, az orosz T-90-es a világ legjobb harckocsija.

A NATO-tag uniós országok, de még a törökök sincsenek abban a helyzetben, hogy itt most felvállaljanak egy katonai konfliktust az oroszokkal.

Az USA-nak egyenlőre már az is óriási eredmény lesz, hogy beteszi az orosz medve lakás ajtajába a lábát. Ott lesznek az orosz spájzban, szinte szó szerint.

S ha ezt az amerikaiak elérik, akkor túl a földek, az ukrán piac megszerzésén, tartósan izgalmi állapotban fogják tartani Moszkvát biztonsági-politikai-gazdasági téren, lekötve annak erőit,korlátozva mozgásterét.

Olyan érzést keltve, mintha egy olyan szomszéd költözne melléd,akiről kezdettől fogva tudod, hogy az első alkalmas pillanatban ki akar téged túrni a saját otthonodból.

A lengyelek meg tudják, hogy mit jelentett annak idején Jaruzelski közbelépése, hogyan mentette meg Lengyelországot az orosz megszállástól.

Ha pedig azt mondja, hogy az EU teljes mellszélességgel kiáll melletetek, akkor tovább folytatódik minden és mégtöbb ember meghal.

A halottakat és családjukat nem vigasztalja, hogy igazuk volt.
Amúgy a demokrácia mint olyan, Magyarországtól keletre nagyon másképp működik, ha egyáltalán működik, Putyin cár keze alatt...

"egyébként hol a Martonyi?"

Csak nem azt akarod sugalmazni hogy Döblingben?

Amit Sikorski mond az tehát egy olyan közlés hogy ezidáig volt ez a beleszólás és ezután már az "utánunk az özönviz".


A fent olvasható lengyel külügyér-sikerembernek Sikorski-nak pedig Anne Applebaum személyében amerikai felesége van, s ő általa (is) van bekötve az atlanti gondolat öö.. szövetség vezető hatalmához...

Lengyelország négyszer akkora, lényegesen kevesebb az államadósság, nem privatizáltak csak nagyon módjával, nincs 4 milliós kisebbség, amelynek tagjai civilizálatlanság és tanulatlanság miatt közeltartást igényelnek, h. ne haljanak éhen.
Valahogy mindig sikerül találni értelmes pémzügy, külügy, stb. minisztert.
Érdekes, nem volt náluk devizakölcsön boom sem.
Így könnyű, nem beszélve egyéb, nem mellékes különbségekről.
Ettől függetlenül, ott is megtalálta annak idején a hatalom az együttműködésre hajlandókat, de az épebb erkölcsi érzéket és a lelket is volt ami fenntartsa, egy nagyon jól működő országos világ-egyház.

Teljesen jogos a felvetésed. Megítélésem szerint az intervencióban, bocsánat demokratizálásban résztvevők ugyanúgy ne mérték fel a helyi viszonyokat,a történelmi előzményeket, a szűkebb térségi köldökzsinórokat, miként Afganisztánban.

Ott okulniuk kellett volna az oroszok kudarcán. Ukrajna sem lesz egy sétagalopp. Annyi centrifugális erővektor van, hogy elég lesz nekik egyben tartani az országot.

Amennyiben nem tudnak az oroszokkal való fenyegetéssel, pénzügyi zsarolással egy viszonylagos egységet biztosítani, akkor a kísérlet el fog bukni. Olasz forrásokban olvastam, hogy a krími oroszok már bejelentették, amennyiben megbomlik az egység, akkor ők kiválnak. Őket követheti az ország keleti fele is.

A radikális ukrán nacionalizmus fellegvára Lviv, az egykori Lemberg, de ezek határozzák meg Kárpátalja politikai arculatát is.

Amikor Szíria megtámadását fontolgatták, már előre öt részre osztották az országot. Ha az EU és az USA ezt megengedi, akkor hiába volt minden erőfeszítésük. Az USA elveszítheti remélt katonai támaszpontját, az EU pedig a remélt piacokat, az ukrán fekete földeket.

Az IMF pedig a hitelkihelyezési lehetőségeket.

Szerintem erővel egyben tartják őket, de hosszú ideig nem lesz stabilitás, sőt, amikor majd kiderül, hogy mit jelent ukránra lefordítva az EU társulás, akkor fognak igazán komoly lázadások kitörni.

A történtek után Brüsszel nem teheti meg, hogy visszavonuljon, végig fogja küzdeni a kormányalakítást, az elnök -és a parlamenti választásokat, s talán azok kimenetele függvényében kerül majd az asztalra az EU-Ukrajna megállapodás aláírása.

nincs mivel..hisz 3 millió dollár a a beugró a parlamentbe :D

Mai hír az Kárpátaljából.

"Totális egynyelvűséget vezetne be Ukrajnában az ellenzék"

http://www.karpatinfo.net/heti..

Együttérzek a kárpátaljai magyarokkal. Nemzetiségi jogaik, ha nem is voltak túlságosan magas szinten, Janukovics alatt mégiscsak kevésbé voltak veszélyeztetve. Sajnos az ellenzék egy jelentős része, mely Janukovics lemondását követeli, nacionalista pártokból tevődik. Ezt aggasztónak tartom.

bejelentkeztek a lengyelek, ha úgy alakulnnak a dolgok a terüetért

Lengyelország nem határos Oroszországgal.

Válaszok:
zenebono | 2014. február 22. 11:03
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés