Hetek: pert indítanának Horthy Miklós ellen népirtás miatt

2014. február 10. 13:09
Népirtásban való részvétel miatt posztumusz pert indítanának Horthy Miklós ellen baloldali történészek, mivel úgy vélik, hogy a néhai kormányzó csak a hidegháború kitörése és Sztálin szeszélyének köszönhetően úszhatta meg a személyes felelősségre vonást – írja a Hetek.

A per időpontja még nem eldöntött, de szóba került, hogy március második felében (a kormány által tervezett német megszállási emlékmű avatásához kapcsolódva) citálnák a „bíróság” elé az egykori kormányzót.

A Hetek úgy fogalmaz: „ha a történészekből álló bíróság kimondja, hogy Horthy bűnös népirtásban, és a bűncselekmények egy része a német megszállás előtti időszakokban is megtörtént, akkor a Fidesz–KDNP kétharmados szavazataival elfogadott alaptörvény történetfilozófiáját érné súlyos támadás”. 

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj, ne, történészek, mint objektív bírák?

Eddig még nem kezdtem el az unokáimnak a zsidókról beszélni, most elérkezett az ideje annak, hogy elkezdjem őket antiszemitává nevelni.

Fellabbal a sirban levo oregemberek utan most mar egyenesen a tulvilagrol is visszarangatnanak parat?

Amugy az amcsik kiadtak volna Horthyt Magyarorszagnak, de Rakosi megbeszelte a dolgot Sztalinnal es arra jutottak hogy egy jo hetveneves oregembert birosag elott meghurcolni visszatetszest keltene, nem hozna hanem sokkal inkabb vinne nepszerusegben, es hagytak az egeszet a fenebe.

Dehat mai utodaikban meg ez a minimum sincs meg mint latjuk.

Akik élnek, az ő halogató taktikájának és a budapesti zsidók elhurcolása megakadályozásának köszönhetik életüket. Nem kell gyűlölni azért, amit nem követet el.

Pillanatnyilag egy furcsa és nem biztos, h. örömteli, de egységesülés zajlik.
Jobb lenne az egységesülés valami pozitív célért, ez nem az, de legalább szolidaritásnak nevezhető a többségi nemzet szempontjainak figyelembe vételéért.

Milyen történészekből álló bíróság????

Ki fogja azokat összeállítani????

Mert a per kimenetele attól függ.

Lehet egyébként ilyet törvényesen csinálni??????

Ezek teljesen meghültek.
Az egész kezd szürreálissá válni.
A valóban élek, vagy csak képzelem?
Itt és most eljött az ideje, h. beszüntessük a velük való foglalkozást, ennél lejjebb már nemigen van.
Egyszer be kellene fejezni, egyszer békét kellene kötni, egyszer teljes szívvel el kéne fogadni a balvégzetű múltat és továbblépni és valami értelmesebbel foglalkozni.
Horthynál elég nehéz különválasztani a sikeres konszolidációt a 44-45-ös év katasztrófájától.
Talán jobb belenyugodni, h. volt itt olyan számonkérés a háború után, ami a térségben párját ritkította és ezzel a felelőssségre vonások lezárhatók.
Ez mindennek a legalja, évtizedek óta halott ember fölött bíróságosdi történészekből.

Olvastam Hitler 68 tárgyalása Kelet-Európai vezetőkkel az 1980-as években megjelent Tények és tanúk sorozatban.

Abban én úgy emlészem (mégegyszer elolvasom), hogy Hitler mindig szidta Horthyt ha szlovák (Tiso) vagy román(Antonescu) vezetővel beszélt. "védi zsidajait" aggatta rá ezt a jelzőt.

Ha Horty nem hintapolitikát folytat a 2.világháborűban, hanem ellenszegül Hitlernek, akkor most nem lennének azok akik pert akarnak indítani!!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés