Hetek: pert indítanának Horthy Miklós ellen népirtás miatt

2014. február 10. 13:09
Népirtásban való részvétel miatt posztumusz pert indítanának Horthy Miklós ellen baloldali történészek, mivel úgy vélik, hogy a néhai kormányzó csak a hidegháború kitörése és Sztálin szeszélyének köszönhetően úszhatta meg a személyes felelősségre vonást – írja a Hetek.

A per időpontja még nem eldöntött, de szóba került, hogy március második felében (a kormány által tervezett német megszállási emlékmű avatásához kapcsolódva) citálnák a „bíróság” elé az egykori kormányzót.

A Hetek úgy fogalmaz: „ha a történészekből álló bíróság kimondja, hogy Horthy bűnös népirtásban, és a bűncselekmények egy része a német megszállás előtti időszakokban is megtörtént, akkor a Fidesz–KDNP kétharmados szavazataival elfogadott alaptörvény történetfilozófiáját érné súlyos támadás”. 

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj, ne, történészek, mint objektív bírák?

Eddig még nem kezdtem el az unokáimnak a zsidókról beszélni, most elérkezett az ideje annak, hogy elkezdjem őket antiszemitává nevelni.

Fellabbal a sirban levo oregemberek utan most mar egyenesen a tulvilagrol is visszarangatnanak parat?

Amugy az amcsik kiadtak volna Horthyt Magyarorszagnak, de Rakosi megbeszelte a dolgot Sztalinnal es arra jutottak hogy egy jo hetveneves oregembert birosag elott meghurcolni visszatetszest keltene, nem hozna hanem sokkal inkabb vinne nepszerusegben, es hagytak az egeszet a fenebe.

Dehat mai utodaikban meg ez a minimum sincs meg mint latjuk.

Akik élnek, az ő halogató taktikájának és a budapesti zsidók elhurcolása megakadályozásának köszönhetik életüket. Nem kell gyűlölni azért, amit nem követet el.

Válaszok:
Senye Péter | 2014. február 10. 16:41

Pillanatnyilag egy furcsa és nem biztos, h. örömteli, de egységesülés zajlik.
Jobb lenne az egységesülés valami pozitív célért, ez nem az, de legalább szolidaritásnak nevezhető a többségi nemzet szempontjainak figyelembe vételéért.

Milyen történészekből álló bíróság????

Ki fogja azokat összeállítani????

Mert a per kimenetele attól függ.

Lehet egyébként ilyet törvényesen csinálni??????

Ezek teljesen meghültek.
Az egész kezd szürreálissá válni.
A valóban élek, vagy csak képzelem?
Itt és most eljött az ideje, h. beszüntessük a velük való foglalkozást, ennél lejjebb már nemigen van.
Egyszer be kellene fejezni, egyszer békét kellene kötni, egyszer teljes szívvel el kéne fogadni a balvégzetű múltat és továbblépni és valami értelmesebbel foglalkozni.
Horthynál elég nehéz különválasztani a sikeres konszolidációt a 44-45-ös év katasztrófájától.
Talán jobb belenyugodni, h. volt itt olyan számonkérés a háború után, ami a térségben párját ritkította és ezzel a felelőssségre vonások lezárhatók.
Ez mindennek a legalja, évtizedek óta halott ember fölött bíróságosdi történészekből.

Olvastam Hitler 68 tárgyalása Kelet-Európai vezetőkkel az 1980-as években megjelent Tények és tanúk sorozatban.

Abban én úgy emlészem (mégegyszer elolvasom), hogy Hitler mindig szidta Horthyt ha szlovák (Tiso) vagy román(Antonescu) vezetővel beszélt. "védi zsidajait" aggatta rá ezt a jelzőt.

Ha Horty nem hintapolitikát folytat a 2.világháborűban, hanem ellenszegül Hitlernek, akkor most nem lennének azok akik pert akarnak indítani!!!!!!

Szerintem 80 év felettieket hagyjanak békén. Kapjon valami minimális nyugdíjat és ennyi. Biszku, Csatáry egyformán.

Horthy a kommunistákat sem nagyon szerette.
Talán itt van a kutya elásva!!!!
Ezek a történészek akik a pert akarják igen kemény kommunisták leszármazottjai.

Normális ember senkit sem akarna bitón lógni látni.
Nagyon jó, h. nincs halálbüntetés, ne felejtsük, akkor valakinek hivatalból embert ölni kell.
Legyenszíves előbb gondolkodni, utána tenni közhírré, éppen a mandineren, a kevesek helyeslésére számító vágyait.

Dr. Edmund Veesenmayer, Hitler teljhatalmú birodalmi megbízottja, tehát Horthy főnöke a megszállás pillanatától, vétkeiért nem ült még három évet sem.
1949 áprilisában a nemzetközi törvényszék húsz évre ítélte. Ezt 1951 februárjában tíz évre csökkentették, majd 1951 decemberében Veesenmayert szabadlábra is helyezték.
Ennyit bűnhődött, aki egyetlen zsidót sem mentett meg. Mit kellett volna bűnhődnie annak, aki százezreket?

Még Kádárnak sem jutott ilyen az eszébe, egy halott ellen pert indíttatni, több, mint morbid...

„Kánaán meghódítása még egy példája volt annak, amikor egy nomád horda rárontott egy letelepedett közösségre. Az izraelita hódítok megöltek mindenkit, akit találtak és házasságra kényszerítették a maradékot. A gyilkolás határtalan volt és az írások szerinti isteni elrendeltetésű, amit még élveztek is. Gideon, amint elfoglalt két várost, lemészárolt 120,000 férfit. Csupán az asszírok évkönyveiben találkozhatunk ilyen lelkes gyilkolászással.”

Forrás: Will Durrant: Our Oriental Heritage (Keleti örökségünk), Simon and Schuster, 1954, 302.old.

Gideont is perbe kell fogni!

A IX. században egy pápa kihantoltatta, pápai ornátusba öltöztette elődjét, majd elítéltette, mint a pápaságra méltatlant...De ez a legsötétebb kora középkor volt.

POsthumus perek? Tessék a sorrendet betartani,Tessék a sorrendet betartani, elsőnek Mózest elővenni,ki parancsot adott Kánaán lakosságának kiirtására,és nem átallotta ezt isteni parancsnak feltüntetni-

Ha nincs Horthy pengeélen táncolása, akkor a magyarországi zsidókat a román, szlovák és jugoszláv társaikhoz hasonlóan mind egy szállig kiírtották volna 44-re.

Vagy most épp ez a baj, hogy nem mondott le, és a saját haderőnkkel védte a zsidókat 44-ben?

Kicsikét nem értem már ezt a dolgot...

Jó kis téma babaarcú eszternek.

Kedves Tunyacsáp!

Az unokák felvilágosítása, a család történetének, a magyar történelemnek a valós bemutatása így is hamarosan aktuálissá vált volna.

Ha ezek a gyerekek csak a felét ismerik meg annak, ami a nagy családdal történt, akkor akaratom ellenére sem tudom elérni azt, hogy megálljanak azon a lélektani ponton, amiről Ön beszél. Az a minimum, hogy érdektelenné válnak a zsidóság sorsa iránt, de ez csak a múlt, a jelent illetően pedig bizonyosra vehető, hogy ezt messze meg fogják haladni.

S ezért az itt élő zsidóság a felelős.

Valahol azért nem értem őket,messze a legjobban élő társadalmi réteget alkotják, élveznek minden létező privilégiumot, gyermekeiket könnyedén ültetik be a legzsírosabb, legbiztonságosabb egzisztenciát jelentő állami állásokba, ha valaki este elmegy a Pannónia utca környéki éttermekbe, sörözőkbe, a Liszt Ferenc tér környékére, s más, híres/hírhedt romkocsmákba, hát kiket lát felszabadultan élvezni az életet? Hát a belpesti zsidó csemetéket.

A magyarok meg ülnek a lepukkant falusi kocsmákban, de egyre jobban otthon, a boltban megvett szar minőségű - no nem belga - sör mellett, s néznek maguk elé, s kérdezik, hogy mitől lettek ilyen szegények, koldusok.

tehát a zsidóknak Magyarország már ma a Kánaán. Akkor miért törlik naponta azokba a cipőjüket, a kiknek köszönhetik a jólétüket, miért alázzák a rabszolga magyarságot?

Majd ezek a kérdések is a napirendre fognak kerülni. Ha nem világosítjuk fel gyermekeinket, unokáinkat, akkor nekik már nem lesz kit felvilágosítani.

Ezek a balos történészek alijázhatnának valódi hazájukba, ott nem volna szükséges kiásni a halott tömeggyilkosokat mert vannak még élők is.

Megannyi lehetőség!

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben számszerűsítette, hogy „az első szovjet kormány 80-85%-a volt zsidó”. Majd kitért arra, hogy „e túlnyomóan zsidókból álló szovjet kormány politikusait hamis ideológiai megfontolások vezették és támogatták a zsidók, az orosz ortodox keresztények, a muzulmánok és más vallási csoporthoz tartozók letartóztatását és üldözését. Mindenkit ugyanabba a kategóriába soroltak.”
(Forrás: www.timesofisrael.com , 2013 június 10.)

Ez volt a vörös terror kezdete, amely be se fejeződött addig, amíg a szovjet kommunisták 61,911,000 ember erőszakos, időelőtti halálát nem okozták. (R. J. Rummel: Lethal Politics: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917, Transactions Publishers, 1990.)

Bíróság elé kell citálni az összes felelőst!

Egy korszak és névadója

Romsics Ignác előadása (Őt csak nem fogják szélsőségesnek tartani)


https://videotorium.hu/hu/reco..

Halottról nem lövünk.

Mire gondolsz hazugság alatt?

Akkor miért nem váltják le ezt a békétlenséget, gyűlöletet szító zsidó politikai elitet - már a Mazsihisz is annak nevezhető, magát léptette elő azzá -, s miért nem választja ki soraiból a hazai zsidóság a megbékélés, a kölcsönös tisztelet iránt elkötelezetteket?

Ez már az Önök hibája, felelőssége. Miért kell hagyni őket a szakadék széléig elmenni? Miért kellenek ezek a napi szakítópróbák egy olyan társadalomban, amely ennél fontosabb problémákkal küzd. A szegénységgel, a megalázottsággal, a kirekesztettséggel, a reménytelenséggel, s ami Gazsó Ferenc szerint is a legfontosabb, a létbiztonság hiányával.

Mi lenne, ha Ön állna a megújulás élére? Írjon egy memorandumot a Mazsihisznek, a magyarországi zsidóságnak és a magyar nemzetnek. Kezdeményezzen egy, a két fél érdekeit, történelmét, kultúráját, érzékenységét, fájdalmát egyenrangúként kezelő párbeszédet! Visszhangra fog találni.

Tegye meg ezt már holnap. S jó szándéka, példamutatása jeleként elsőként hagyja el a jobbermajmozást.

Igazad van, a cél az állandó feszültség keltés, amit kívülről hangszerelnek, a Mazsihisz is ebből a kottából játszik. De hitem szerint kell lennie párbeszédet igénylőknek a túloldalon is. A zsidóságot nem azonosítom a jelenlegi vezetőikkel, a napi arcokkal. De lehet, hogy túlságosan idealista vagyok.

Mózes V. könyve 3.6,"És fegyverre hánytuk azokat, amint cselekedtünk vala Szihonnal, Hesbon királyával, fegyverre hányván az egész várost,férfiakat, asszonyokat, és a kisdedeket is."
Négy különböző kiadású Biblia van a birtokomban,ha nem olvastam, hogy tudok belőle idézni?!
Nem tudsz te ugatni, sem beszélni, hisz tudhatod, mit csinálsz a szádból, mikor hazudsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés