McCain Budapesten: „Nagyon veszélyes világban élünk”

2014. január 31. 15:10
Washington biztosította szövetségeseit, hogy a jövőben csak az Egyesült Államokat és szövetségeseit érő fenyegetésekkel kapcsolatban fog megfigyelést folytatni – mondta John McCain amerikai szenátor pénteken Budapesten újságíróknak. McCain azt is elmondta: a magyarországi demokrácia állapotával Magyarországon belül és kívül is aggályok merültek fel.
„A Snowden-ügy legalábbis átmenetileg kárt okozott néhány szövetségesünkel való kapcsolatunkban, de tudjuk, ha rendelkeztünk volna azokkal a képességekkel, amelyekkel ma rendelkezünk, képesek lettünk volna megelőzni a 2001. szeptember 11-i tragédiát” –jelentette ki a szenátor.
 
Az amerikai elnök igyekszik megtalálni az egyensúlyt az emberek magánszférájának védelme és a biztonság olyan szintjének megőrzése között, hogy meg lehessen előzni a terrortámadásokat – mondta, és hozzátette „egy nagyon veszélyes világban élünk, vannak akik, meg akarnak támadni és semmisíteni minket”. Azt mondta, az NSA-lehallgatás ügye nem merült fel Orbán Viktorral tartott megbeszélésén, „mert a miniszterelnök ugyanúgy gondolkodik, mint mi”.
 
John McCain amerikai szenátor pénteken találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és ellenzéki politikusokkal, akiket biztosított arról, hogy az Egyesült Államok elkötelezett szövetségese és barátja marad Magyarországnak – erről a szenátor számolt be a belvárosi Bank Centerben tartott sajtótájékoztatón. A washingtoni kétpárti kongresszusi delegáció élén európai körúton levő John McCain – aki három szenátor- és hat képviselőtársával együtt tájékoztatott az egynapos budapesti látogatásról – azt mondta: a magyarországi demokrácia állapotával Magyarországon belül és kívül is aggályok merültek fel, és néhány aggály súlyos. Ezeket a gondokat a magyaroknak demokratikus úton meg kell oldaniuk. Az ország demokratikus intézményeinek, a fékek és ellensúlyok rendszerének, a jogállamiságnak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy támaszul szolgálhassanak ebben a folyamatban – mondta az arizonai szenátor.
 
McCain az ukrán helyzetről is beszélt: Ukrajnában nagyon súlyos válság van, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne folytatódjon az erőszak - jelentette ki a szenátor, megjegyezve, hogy az ukrajnai helyzetről bőven tárgyalt Orbán Viktor kormányfővel is. „Az Egyesült Államok és Magyarország, továbbá más országok, és különösen az Európai Unió mindent megtesznek, hogy megelőzzék a további erőszakot és a szükségtelen haláleseteket” – mondta a szenátor. John McCain az ukrajnai helyzet súlyosságát jellemezve utalt az erőszakos cselekmények folytatódására, valamint arra, hogy az ukrán hadsereg pénteken sürgette az elnököt, tegyen lépéseket a helyzet stabilizálására. Elmondta: az amerikai elnök és a szenátus is világossá tette, amennyiben az ukrán kormány szükségtelen erőszakkal fogja kezelni a tüntetőket, Washington megfontolja büntetőintézkedések meghozatalát.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát nem az a baj, hogy mit tett az USA, hanem az, hogy kitudódott.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem az az érzésem, hogy az USA-nak üldözési mániája van.

Csak meg kell nézni, hogy mióta "barátok" vagyunk erőddé alakították a Szabadság teret. Az USA követség környékét.
Nem tudom, de szeretném tudni, hogy ahhoz ki adott magyar részről engedélyt??????

mindenesetre ennyit arról, hogy orbán politikáját csak baloldaliak/csak a demokraták szidják, miközben a republikánusok támogatják.

Amerika a legnagyobb agresszor a világon. Kell az egyensúly, kell egy erős Kína, Oroszország.

Szíriában már látszott az eredmény.

Mi magyarok úgy gondolnánk gyakorolni a demokráciát, hogy elmegyünk választani 2 hónap múlva. Ebbe nekünk az is belefér, hogy nem azt választjuk, akit a klintonné küld ide.
Küldjétek az "objektiv megfigyelőket".
Majd ha a magyaroknak nem tetszik a demokrácia állapota, leváltjuk Orbánékat. De addig mindenkinek kuss.

McCain az USA-beli izraeli lobbi egyik frontembere, s ugye ki irányítja az amerikai külpolitikát/is/, hát köztudottan Izrael.

Ők mondják meg, hogy ma a világon ki a demokratikus, s ki nem, kit kell "demokratizálni" annak érdekében, hogy megszerezhessék stratégiai nyersanyag készletüket, vagy politikailag elimináljanak valamely országot.

Mindent felrúgnak, félrelöknek, ami a demokrácia alapfogalmaihoz tartozik, majd eljön hozzánk ez a politikai kijáró, s kioktat bennünket.

Eredetileg úgy konferálták fel, hogy jön hozzánk egy magyarbarát amerikai politikus, most meg kiderül, tele van súlyos aggályokkal a magyar demokráciát illetően.

Még olyan utalások is történtek, hogy talán Mccain is megjelenik a magyar parlamenti vizsgálóbizottság előtt, lehallgatás ügyben.

S helyett mit kapunk, Orbán meg sem mer mukkanni, ugyanis Ő is azt gondolja, mint a vendége. Orbán tud erről?

S most nem Orbánt támadom, csak egyszerűen felháborító McCain pofátlansága. Ja, meg a Lázár Jani is, hogy "nekiment" az USA-nak, Mccain látogatása után lesz bátorsága Bell asszonyt meghívni a bizottsági ülésre. Különösen, hogy most kiderült, Orbán is úgy látja a dolgot, mint vendége?

Azaz kedves amerikaiak, nincs nekünk semmi bajunk a lehallgatással,nyugi, mindent titkosítottunk, a népnek eljátszottuk ezt a színjátékot, ez benne volt a forgatókönyvben.

Az viszont tény, hogy Magyarországot, annak kormányát ismét csak megalázták az amerikaiak. Mint eddigi történelmünk folyamán mindannyiszor.

S ehhez Orbánnak mosolyognia, bólogatnia illik, mert biztosan azt is megüzenték Washingtonból, hogy amennyiben sokat ugrálunk, akkor komolyra fordul a dolog, s nem elégszenek meg ezzel a figyelmeztetést szolgáló enyhe forint elleni támadással, még meg is bukhatnak a választások előtt, vagy éppen Ukrajnából áttelepítik Budapestre az egész, szabadságért küzdő, minden fővárosban bevethető demokrácia élcsapatot.

S akkor egy csapásra kidobják a cipőből az ukrán és magyar kavicsot.

Kedves magyar barátaim, tessék nyugodtan hallgatni és hajbókolni. Örüljünk, hogy az amerikaiak nem adnak el bennünket valamelyik rabszolgapiacon. ugye az is közismert, hogy azokat kik tartották kézben...

Azért elgondolkodtató, hogy ezt az embert, mint Magyarország barátját vezették fel.

Akkor milyenek az ellenségeink?

A barát üzeni, hogy demokratikus választások kellenek, s Orbán erre nem képes, ezért küldenek nemzetközi megfigyelőket, mint egy afrikai gyarmatra.

S hát felhívták a figyelmet arra, hogy a zsidókat megkülönböztetett módon illik szeretni.

Paks okán kapott Orbán egy barackot, nem volt szép dolog az amerikai cégek helyett, az oroszokat helyzetbe hozni.

Ja, hogy van a lehallgatási botrány is, ezt a magyaroknak még csak meg sem volt szabad említeniük,ezt biztosan előre megüzenték, McCain még csak szóba se hozta, elnézést sem kért érte.

Ja, azt majd Merkeltől kell kérnie, kényszeredetten, a magyar provincia, s Orbán nem számít.

Azért az oroszok ennél udvariasabbak voltak, jobban adtak a külsőségekre, az amik már erre sem, ennyit érünk számukra.

A veszély neve Amerika.A száz név közül egy másik:balliberálisok.

Otthon tessék aggódni.Bőven van rá ok!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés