Horváth Csaba: Történelemhamisítás a német megszállás emlékműve

2014. január 22. 8:59
A szocialista politikus szerint az emlékmű valójában a náci megszállásnak, és annak magyar partnereinek állít emléket. Szerinte az emlékmű sérti a nemzeti emlékezet és provokál azzal, hogy egy kalap alá veszi az áldozatok és az elkövetőek.

A német megszállás emlékműve valójában a náci megszállásnak, a náci megszállás magyar partnereinek állít emléket, azzal történelemhamisítást követ el a kormány – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője a V. kerületi képviselő-testület ülését megelőzően azt mondta, az emlékmű egy kalap alá veszi az áldozatokat és az elkövetőket, ez önmagába sérti a nemzeti emlékezetet. Kifogásolta azt is, hogy szerinte a kormány nem is törekszik arra, hogy az emlékmű kifejezze a nemzet egységét, nem volt róla társadalmi vita. Hozzátette: az emlékmű provokáció a kormány részéről a társadalom felé, történelemhamisítás.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja közölte, „az emlékmű felállítása a Fidesz által a magyar radikális, jelenlegi szélsőjobb és újnácik felé tett gesztus szimbóluma”. Hozzátette: az emlékművet a választás után a szoborparkba „toloncolják”.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mért volna az emlékmű történelemhamisítás? Attól, hogy a német katonák nem raboltak, nem erőszakoltak,mint az oroszok, a megszállás mégis megszállás volt,hisz az történt, amit a németek parancsoltak.
Az ötvenhatos emlékmű sokkal több embernek nem tetszik, mint ahányan most tiltakoznak.

Csabika és Szabika!

Akkor lettetek volna hitelesek, ha a leendő emlékművel egy téren lévő, csillagos emlékmű ellen is tiltakoztatok volna.
Eme -általatok természetesnek gondolt- csillagos emlékmű kapcsán ez különösen vicces:
" az emlékmű provokáció a kormány részéről a társadalom felé, történelemhamisítás."

Szóval elmentek ti a 3,14-csába...

Horváth Csaba azt sulykolja ezzel, hogy 1944-ben nem a németek, hanem a nácik, 1945-ben nem a szovjetek szállták meg Magyarországot, hanem a szocialisták-kommunisták. 1957-ben nem a szovjet csapatok verték le a forradalmunkat, hanem a szocialista internácik.

Akkor hogy lehet az, hogy ilyen véres diktatúrát megvalósító, emberiesség elleni és háborús bűnöket elkövető alakulatok itt tobzódnak közöttünk a mai napig? Például a jog- és szellemi utódok, a Horváth Csaba félék?

"A szocialista politikus szerint az emlékmű valójában a náci megszállásnak, és annak magyar partnereinek állít emléket. Szerinte az emlékmű sérti a nemzeti emlékezet és provokál azzal, hogy egy kalap alá veszi az áldozatok és az elkövetőek."

Ha valaki azt állítaná, hogy a Duna parti cipők a nyilas keretlegényeknek állítanak emléket, mivel lehetne cáfolni? Az eseményeknek ők is résztvevői voltak, az emlékezetből őket sem lehet kihagyni.

A tatabányai turul szobrot felújítása után Göncz Árpád avatta, azon kívül a turul régóta benne van a Nemzetbiztonsági Hivatal címerében is.

Most akkor hányféle turul van?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés