Horváth Csaba: Történelemhamisítás a német megszállás emlékműve

2014. január 22. 08:59

A szocialista politikus szerint az emlékmű valójában a náci megszállásnak, és annak magyar partnereinek állít emléket. Szerinte az emlékmű sérti a nemzeti emlékezet és provokál azzal, hogy egy kalap alá veszi az áldozatok és az elkövetőek.

A német megszállás emlékműve valójában a náci megszállásnak, a náci megszállás magyar partnereinek állít emléket, azzal történelemhamisítást követ el a kormány – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője a V. kerületi képviselő-testület ülését megelőzően azt mondta, az emlékmű egy kalap alá veszi az áldozatokat és az elkövetőket, ez önmagába sérti a nemzeti emlékezetet. Kifogásolta azt is, hogy szerinte a kormány nem is törekszik arra, hogy az emlékmű kifejezze a nemzet egységét, nem volt róla társadalmi vita. Hozzátette: az emlékmű provokáció a kormány részéről a társadalom felé, történelemhamisítás.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja közölte, „az emlékmű felállítása a Fidesz által a magyar radikális, jelenlegi szélsőjobb és újnácik felé tett gesztus szimbóluma”. Hozzátette: az emlékművet a választás után a szoborparkba „toloncolják”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/62875

Ajánljuk még a témában