Török korrupciós botrány: három miniszter lemondott

2013. december 25. 14:48
Lemondott a török gazdasági, a belügy-, valamint a környezeti és várostervezési miniszter, miután kiderült: fiaik érintettek egy korrupciós botrányban. Utóbbi felszólította Erdoğan miniszterelnököt is a lemondásra. Erdoğan szerint külső és belső hatalmak próbálják megakadályozni, hogy Törökország jobban teljesítsen.

Bejelentette lemonjdását szerda délelőtt Zafer Cağlayan gazdasági, valamint Muammer Güler török belügyminiszter, miután fiaikat letartóztatták egy korrupciós botrány miatt. Délután fél kettőkor Erdoğan Bayraktar környezeti és várostervezési miniszter is benyújtotta lemondását, valamint felszólította Recep Tayyip Erdoğan miniszterelnököt is a lemondásra. A bejelentés után esett a líra árfolyama

Erdoğan az egész ügyet külföldi hatalmak és ellenzéki erők összeesküvésének tartja, mellyel a márciusi választás előtt szeretnék befeketíteni a török kormányt. A miniszterelnök szerint pártja mindig is küzdött a korrupció ellen. Az ellenzéki pártok üdvözölték a miniszterek lemondását, és ugyanezt várják az EU-s ügyek miniszterétől is.

A korrupciós üggyel kapcsolatban 24 embert tartóztattak le. A rendőrség öt és félmillió dollár készpénzt foglalt le.

Frissítés:

Erdic Ergenc újságíró twitter-bejegyzése szerint vizsgálatot indítottak az isztambuli kormányzó és a rendőrfőnök ellen, mivel nem voltak hajlandóak nyomozást kezdeményezni Recep Tayyip Erdoğan fia ellen, aki szintén érintett lehet a korrupciós botrányban.

A miniszterelnök eközben szabadságharcot hirdetett a „kémek és árulók” ellen, akik a növekedő Törökország ellen konspirálnak, kéz a kézben a „nemzetközi erőkkel”.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak irigységet érzek a törökök iránt. Ott ezek szerint akadt valaki, aki csak úgy simán letartóztatta a belügyminiszter fiacskáját. Milyen ritka csillagállás kellene nálunk ahhoz, hogy valaki akárcsak hangosan merészeljen beszélni az éppen aktuális belügyminiszter famíliájával, a teljes anyagi összeomlás veszélye nélkül?

Amatőrök!
Nyilván nincsenek volt osztálytársak megfelelő helyen...

"..Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a tulajdonostársa, Flier János bérelhet a következő húsz évben egy 42 hektáros területet Alcsútdobozon – írja a Népszabadság. Amikor Ángyán József korábbi vidékfejlesztési miniszter oligarchákat emlegetett, Flier is szerepelt azon az oligarchalistán, amin azt a nyolc embert gyűjtötték össze, akik a fejér megyei földek 90 százalékát kezelik.

Tavaly már kiírtak egy pályázatot ugyanerre a földre, amin elindult egy juhász is a környékből, Váradi András. .."

http://index.hu/belfold/2013/1..

van ahol még vannak ilyen dolgok..egyszer lenen nálunk is...pedig Karácsony vvan

Végre valaki aki úgy látja a dolgokat ahogy én.

nincs se baj, se jobboldali politizálás, csak egy fajta van, szavazat maximálos...

ennyi...

ha utánozza, akkor már bocsánat nem kell senkinek...

csupa elszálmoltatás..

tényleg ennyit várunk a kormányoktól...

ha előző is fasz vlt, akkor ez is lehet...

szép elvárás

a 12 állami földet még a végén a fidesz dobta piacra...

állami gazdaságot

csak mkkp nem indulhat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés