Üzenetváltás Heller Ágnessel

2013. november 22. 10:09

Skrabski Fruzsina
Mandiner
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem.

Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény.

Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes oldalt, és így indultunk:

hellerlev2.jpg

Aztán kiderült, hogy Hermann Zsuzsa Heller Ágnes lánya, és rajta keresztül kaptam üzeneteket Ágnestől és közben kérdezgettem őt is. (Mielőtt bárki megbotránkozna, egyeztettem velük, hogy a levelezést nyilvánosságra hozhatom.)

Az első válasz még elég lerázós volt: „ezeket a kérdéseket mind feltették már neki a hír tv-ben és válaszolt is rájuk.

Akkor gyorsan megnéztem itt és kiderült, hogy nincs benne a válasz. Nem derül ki, hogy Heller félelemből, gyűlöletből vagy éppen kedvtelésből terjeszt olyan dolgokat hazánkról, hogy maffia irányítja, az emberek mind félnek és folyton rasszista emberekről nevezünk el utcákat.

Aztán maga Heller írt:

Kedves Fruzsina, köszönöm őszinte levelét. Én nem sértek meg senkit és nem is akarok.Emberekről általában nem szoktam nyilatkozni,csak politikájukról Orbán Viktorról,mint emberről semmi mondanivalóm nincsen,de politikáját Magyarország számára veszélyesnek,sőt végzetesnek ítélem. Ez a politika ellenségnek bélyegez meg mindenkit,aki nem a kormányt támogatja,s megtagadja még a magyarsághoz való tartozásukat is,.Ez a politika nemhogy nem törekszik kompromisszumra,de élezi az ellentéteket, a magyar társadalom kettészakadását. Most jártam Ausztriában egy konferencián-A konferenciát két politikus nyitotta meg.Az egyik szociáldemokrata,a másik néppárti (jobboldali). Egymást támogatták,egymás véleményélt komolyan vették.,Ettől a mostani kormány alatt messzebbre kerültünk,mint valaha Ezt a véleményemet elhallgatni gyáva meghunyászkodás lenne.Nem a jobboldalt kritizálom,(az Antall kormányt sosem bíráltam) hanem ennek a kormánynak szabadságjogainkat szűkítő s a szegényeket sújtó politikáját t Önnek és Önöknek mindenről más véleménye,de Önök is elmondják az Önök véleményét,s én a magamét.Én ezért nem kritizálom Önöket..A szabadság a másként gondolkozás szabadsága. A Kádár korszak alatt is elmondtam a külföldi sajtónak a véleményemet a rendszerről.Akkor kaptam érte kétszer rendőrségi figyelmeztetést államellenes izgatásért. Hála Istennek ezt a törvényt a rendszerváltáskor azonnal eltörölték. Remélem,hogy nemcsak a törvény,de annak szelleme sem tér vissza. szívélyes üdvözlettel Heller Ágnes

Hosszan merengtem azon, hogy ebben mi a válasz?

Azt állítja, hogy nem sért meg senkit, miközben megsért, például engem is. Azt állítja, hogy ellenséges a kormány, ez a válasza a saját ellenségességére.

Mondja, hogy Ausztriában egymás mellett látott jobb és baloldali politikusokat – itt pedig ötpárti aláírást kapott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nyilatkozata a kívánt gyermekek megszületéséért. Szerinte az együttműködéstől messzebb kerültünk, mint valaha, ezért nyilatkozik, mert különben meghunyászkodna.

Tehát a lényeg, hogy elvileg a bátorsága motiválja, hogy fellépjen ezzel az ellenséges kormánnyal szemben. Nő vagyok, de még így is kicsit megcsavarodik az agyam, ha érteni akarom, pedig ez amolyan sértődött, női érvelés, ha jól veszem ki.

Ráadásul ez a levél finom kifejezéseket használ, kompromisszumképtelen kormányt emleget. Mit kezdett volna a svéd tévé ezzel a kifejezéssel? A maffia, félelem, mérgezés ésantiszemita jelzőknek kétségtelenül nagyobb a húzása.

Írtam a lányának, hogy „Egyébként az a baj, hogy anyukája válaszában, nincs benne a válasz, mert nem az a bajom, hogy másként gondolkodik, vagy kritikus, hanem, hogy a túlzásaival lejáratja az oszágot, konkrétan engem is. Egyszer összegyűjtöttem a svéd interjú tévedéseit, ha kell elküldöm.

Alább pedig a további levelezésünk Hermann Zsuzsával, ínyenceknek:

HZS: mindenki másképp látja ugyanatokat adologokat, elég sok perspektva létezik, és még valami, a vélemény szabad, sokaknak az nem esik jól pl, hogy lejáratták a liberális szót, szinte már szitokszó lett, de elviseljük... amúgy sem a szavak számítanak hanem a tettek, sztem, és amiket a kormány tesz (vagy éppen elmulaszt megtenni) azok nekem nem tetszenek

SF: Szerintem, ha valaki elmondja a véleményét az egy tett és a vélemény, ha minősítő, akkor tud ártani. A svéd interjú kapcsán ezeket a tévedéseket gyűjtöttem össze, én hazugságnak nevezem ebben a gyűjtésben, egyébként Vágó Istvánnal vitatkoztam és akkor gyűjtöttem össze: Azt mondja a filmben Heller, hogy a vidéki Magyarországhoz kizárólag a propagandagépezet hangja jut el - ez nyilvánvaló hazugság, lehet, hogy a Klubrádió már nem fogható vidéken, de nem csak a Klubrádió a baloldal médiája - az összes baloldali napilap, az ATV és az összes baloldali internetes oldal eljut a vidékiekhez.

hazugság2: "Hellert halljuk, amint sorolja, melyik cimboráját melyik országos méltósággá tette meg Orbán Viktor. „Ez maffia!”" Attól még, hogy Orbán fiatalkori barátaival politizál és őket nevezi ki, ez nem maffia, hanem a világ rendje. Gondolom szinte minden politikus régi barátokkal dolgozik szívesen együtt. Ez így volt Gyurcsánynál is és még biztos számtalan esetben. Közben utána néztem a németek is és a franciák is párttagot és barátot neveztek ki köztársasági elnöknek. hazugság3: Most a Horthy-fanok átnevezős korszaka van, teszi hozzá, régi fasisztákról, szélsőjobbos antiszemitákról nevezik el az utcákat – a néző közben a Hitler mellett feszítő tengernagyot is látja. Ugye, ha Horthy képet mutatnak közben és a szövegösszefüggésből is ez derül ki, hogy Horthy utcák keletkeztek napról-napra. Tudtommal ilyen nem történt. Nem tudom, hogy pontosan melyik utcanév elnevezésre gondolt, de ha valakinek egyéb munkái mellett voltak antiszemita megnyilvánulásai, attól még nem en bloc antiszemita. A komplett kriptokommunista baloldalt és holdudvarát egyenként le lehetne kommunistázni és az nem a múlt, hanem a jelen, de ugye az se méltó, akkor még kevésbé méltó valakit antiszemitának nevezni, aki egyébként nagyot alkotott. De az biztos, hogy hazugság, hogy rendszeresen antiszemitákról nevezne el a hatalom utcákat. hazugság4: "Országszerte nagy a félelem, aki ellenáll a kormánynak, elveszítheti a munkáját, például akkor, ha tanár. Az emberek félnek, talán az indokoltnál is jobban." Ezt nem tudom honnan veszi? Nem ismerek olyan statisztikát, vagy bármit, ami bizonyítaná, hogy az emberek jobban félnek. Tehát ez így a levegőből véve rágalom és hazugság.

hazugság5: Heller a parlamenti és hivatalos politikai szintre emelt antiszemitizmusról beszél (miközben a szónokló Gyöngyösi Márton alakja tűnik fel), megjelölve a különbséget: nálunk a parlamentben antiszemita beszédet tartó képviselő hivatalos küldöttségben küldhető külföldre. A hazugság itt az, hogy az igazságnak csak egy apró szeletét mondja el, a többit elhallgatva. Csak azt mondja, hogy utazott Gyöngyösi, de azt nem hogy kövér letiltotta, Rogán pedig a baloldallal együtt tiltakozott. Ebből a szövegösszefüggésből úgy tűnik, mintha a Fidesz nem itélte volna el.

ezeket gyűjtöttem össze, részletkérdés egyenként vitatkozni róla, de azt gondolom, hogy nagy felelősség, ha az ember egy külföldi tévének nyilatkozik a hazájáról és ilyenkor extrán kell figyeljen az ember, hogy ne túlzásokat mondjon, hanem a valóságot. Azt mondta az anyukája a HírTV-ben, hogy utálja a demagogiát. A demagógia pont az, ha túlzásokkal elferdítjük a valóságot. számomra ezek a nyilatkozatok demagógok és nagyon bánt, hogy ilyen igaztalan minősítésekkel bántják a hazámat.

HZS: nyilvánvalóan mindenki túloz, ki jobbra, ki balra, mert ilyen az ember, attól hogy valaki, még ha maga Heller Ágnes is mond valamit valahol, senki nem fog éhenhalni, megfagyni, nem ugrik le a turulmadárról stb..amúgy nem a hazáját bántotta, hanem a kormányt, a hazáját szereti, ha nem így lenne nem élne itt, bárhol szívesen befogadják

SF: de ezzel árt, a külföldiek félnek a magyaroktól. két napja találkoztam egy amaerikai nővel és szörnyűlködött. nem tudom, hogy számszerint hány turistát, befektetőt, kutatót riasztanek el ezek a nyilatkozatok, de szerintem sokat. Pl., ha azt nyilatkozza, hogy Országszerte nagy a félelem, aki ellenáll a kormánynak, elveszítheti a munkáját, például akkor, ha tanár., akkor ez elvileg kormánykritika, de egy olyan országot mutat, ahol rettegésben élnek az emberek, ami egyszerűen nem igaz. Ha egy országról azt gondolják, hogy ott rettegnek, akkor az az országról fest rossz képet és elijeszti az embereket. Ráadásul nem lehet ez ellen semmit se tenni, az amerikai újságíró ijedten nézett rám, amikor mondtam, hogy ez nem igaz, a Horthy szobor magánterületen van, stb. Azt hitte, ha én ezt mondom, biztos én is valami gonosz vagyok. Nem feltételezte, hogy a magyar, baloldali barátai nem mondanak igazat. Szóval az így okozott kár, szinte helyrehozhatatlan. Hiába élünk mi itt szép békében, hiába látják ezt a külföldiek is, azt gondolják z a felszín és itt masirozó katonák vannak egyébként, csak azt ők nem látják.

HZS: mindannyian másképp látjuk a dolgokat és mindben van valami igazság

SF: de az különbség, hogy én nem mondtam Önökről semmi negatívat és az országról sem. Szerintem ebben össze kéne zárni, hogy vannak magasabb rendű célok és ennek érdekében valami minimális konszenzus, hogy ne vágjuk magunk alatt a fát

HZS: lehet ,h te nem de nézz meg bármilyen fórumot, fröcsög a gyűlölet

SF: nyilván vannak sérelmei az anyukájának és a barátainak, egzisztenciálisan is, személyesen is és csoportosan is. Ez tény, de szerntem nem az a megoldás, hogy körbekiabáljuk a világot nem töródve a következményekkel. A gyüöletet hagyjuk meg a primitív fórumozóknak és mi, felelős értelmiség egyezzünk meg alapértékekben, amit minden körülmények között képviselünk. ez az én világbéke vízióm :)

HZS: nehéz

Most akkor vesse rám az a követ, aki szerint nem tettem meg mindent, de mindent! :(

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor már ketten vagyunk.
Szerinted.

Ez a nő abból élt, hogy főállásban gondolkozzék a világról. Más is gondolkodik, de neki ez a foglalkozása, jó pénzért. Marxista, lukácsista, kommunista,álliberális,de gondolkodik. Ezek után addig eljutni, hogy "no one was shot" nagyon speciális viszonyt mutat a valósággal. Internet korában.
Én időtakarékosság okán kerülöm a vitákat az ilyen hellerágnesekkel. Reménytelennek találom. Marad az " én így látom, így gonolom" és kész.

Heller "no one was shot" Ágnes tevékenységét nem igazán értem, hiszen duplán kontraproduktív az, amit csinál, egyszer azért mert a Magyarországon élő látja hogy milyen ordas hazugságok hangzanak el erről az országáról, másodszor pedig azért, mert ezek a rém egyszerűen, felületesen csomagolt hazugságok a külföldön élőkben is egy olyan képet alakítanak ki Magyarországról, ami nyilván nem igaz, vagyis árt az országnak, és a benne élőknek.

Lehet utálni Orbán Viktort és kormányát, de ennek a csatának a színtere Magyarország, a választásokat még mindig ebben az országban kell megnyerni.
Semmi szükség arra hogy függetlennek mondott, de egyébként az ellenzék táborához tartozó emberekkel sírjuk tele a világot.

Milyen hamar csapágyasra lehet hajtani a megállíthatatlannak tűnő "kulturkampf-wagent" (a kifejezés bjnick-től), csak nem szabad hagyni, hogy a jól bejáratott érvrendszereik mentén haladjanak, hanem ellenségeskedéstől mentesen, a megismerés vágyától hajtva rá kell kérdezni a homályos pontokra. Köszönöm, ez nagyon szép volt.

"A gyüöletet hagyjuk meg a primitív fórumozóknak"

Hm, ez a mandinereseknek is szólt :) Egészségünkre!

Amúgy Heller Ágnes már nagyon idős, ráadásul valószínűleg fiatalon is szenvedélyesen elfogult volt - nincs értelme vitatkozni a habitusáról. Egy kősziklával sem szoktunk vitatkozni.

Én tökéletesen megértem, hogy sokaknak tejlesen elfogadhatatlan, hogy értelmiségiek külföldön olyasmit nyilatkoznak, ami Magyarországnak közvetve rossz lehet; de számukra nem prioritás az esetleges közvetett hatásokat mérlegelni, számukra a szabad véleménynyilvánítás a legfontosabb. Ezt sem lehet megváltoztatni, ez így van.

Ha a békesség és kompromisszum irányába indul el az ország, akkor kevésbé lesz majd indok az ilyen nyilatkozatokra. De még ha vannak is, attól még jönnek a megfelelő gazdaságpolitika mellett befektetők, illetve a megfeelő kínálat és reklám mellett turisták, ahogy eddig is.

Szlovákiába is mentek beruházók, holott nagyon rossz híre volt külföldön. Az emberi jogok tekintetében hátul kullogó feltörekvő gazdaságokba is megy.

Eszednél vagy? Fruzsina szülei már elmentek és semmi közük nem Volt a borászathoz, de annál több a Magyar társadalmi szociologiai állapotátát fermérő kutatásokhoz. A magyarság megmaradásához és ennek elengedhetettlen legaprobb szövetének a család és a gyermekek fontoságát hangsúlyozó értékrendjéhez. A demográfia problémával foglakoztak. A három királylány, három királyfi mozgalom elinditásához, amit Fruzsina visz tovább.

Mellesleg szégyeld magad.Kopp Maria neve és munkásága fogalom a szakmában nemzetközi és hazai szinten is. Ő Fruzsina édesanyja.

Nagyon megörvendeztetett SF amikor közzétette levélváltását egy kivjelölt balliberális asszonnyal.

Elolvasva arra gondoltam, hogy a lányommal, vagy az unokámmal íratok hozzá véleményt, de végül elálltam az ötlettől. Ha más neveletlen, attól még nem kell ugyanúgy resgálni rá.

Nos néhány apró észrevétel, mit tudhatunk meg első olvasatra.
- A vélemény szabad, ha megfelel a véleménydiktátumnak.
- Ha a véleménydiktátorok sértegetkenm az nem számít sértésnek. Az csak egy vélemény.
- Ha a véleménydiktátoroknak valami nem tetszik, akkor az sértő, sőt, annál is rosszabb. Hogy éppen minek minősül, azt ők döntik el. Gyűlöletbeszédtől az antisémitizmusig bármi lehet...

Néhány gyors következtetés:
- párbeszédre alkalmatlanok és képtelenek, hiányzik belőlük a megértés leg csekélyebb hajlandósága.
- Mindenre, minden ellenvéleményre kész, a másik felet lerohanó sablonjaik vannak, amiket bármivel összefüggésben előrángatnak és már le is vagy taglózva.

A tipikus eset, amikor a gyurcsányi önkény és hazug kormányzás ellen tiltakozott a magyar társadalom a Kossuth téren, Heller akkor a szűk baráti körében az ATV adásában kihelentette:
- Ezen nem emberek...

És képes azt állítani, hogy sérteget. Képes letagadni a csillagos eget is.

Itt be is fejezem, mert ennáél több időt és figyelmet ez a nő nem érdemel.

Köszönet a Mandinak, hogy ezt a levélváltást lehozta.
Fruzsi nem kapott választ Hellertől - mit is válaszolhatott volna,hogy hibázott, nem bírta beismerni. Ám Heller nem egyedül becsmérelte hazáját, mellette volt az egész baloldali média. E rágalomhadjáratnak következő a háttere: Izrael országa ma nem kimondottan biztonságos hely, az arab környezet nyugtalanító hatású .Szükségük van egy biztonságos menedékre, ahová baj esetén menekülni lehetne.Amellett a kicsiny izraeli államban el se férne a világ valamennyi izraelitája. Magyarországot nézték ki maguknak-itt viszonylag biztonságos a helyzet, a nép türelmes,és elég sok zsidó van vezető pozícióban. És hogy nagyobb baj ne is történhessék,igyekeznek - a múltra való tekintettel- az antiszemitizmus vádját állandóan életben tartani,úgy is, mint állandó jövedelemforrást.
Heller csak azt tette, amit a liberális baloldal, és a kezükben tartott média megtett.

Válaszok:
magnamater | 2013. november 22. 11:29

Mikor azt állította abban a svéd dokufilmben, hogy Magyarországon félelem és rasszizmus uralkodik, akkor Magyarországról állított valamit, vagy a kormányról?
Te esetleg félsz? Saját tévképzeteiden kívül van bármi okod a félelemre?
Esetleg úgy érzed Magyarországon, a többi országhoz képest dúl a rasszizmus?
A francia belügyminiszter kijelentése után elég meredek lenne azt állítani hogy igen.

Örömteli lenne, ha az emberek saját elmebeteg víziójukat nem úgy állítanák be, mintha az egy általános tendencia lenne.

Ahová félnek beköltözni, nem fognak oda lakásokat építeni: "készenléti lakótelepek" épültek izraeliták számára Magyarországon, többségébe már be is költöztek.

"A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy híréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!"

Nos, nem ebben az irányban haladunk.
A süketek párbeszéde (hellerek vs skrabskik) ezen az állapoton tovább ront-
szokásos módon mind a két félnek az adott jobb egyenes fel sem tűnik, a kapott viszont nagyon fáj.

Pedig jó lett volna sok egyéb mellett már a kezdetekben megegyezni -és áthághatatlan tabuként kezelni- hogy a mindenkori ellenzék nem szaladgál külföldre árulkodni az épp hatalmon lévő kormányra.
A rendszerváltást követően ez a borzasztó gyakorlat azonnal elkezdődött és sajnos fokozódik.
Ma már ott tartunk, hogy vagy szánakoznak rajtunk (és ilyeneket mondanak, hogy "szerencséje van, hogy még kiengedték", vagy amikor megtudják honnan jöttünk inkább más nemzetből valót alkalmaznak az adott munkára-vagy hirtelen kiderül mikor megtudják, hogy magyarok vagyunk, hogy mégsem kaphatjuk meg azt a lakást, ami ki akartunk bérelni).

Magam részéről nagyon utáltam amikor a fidesz járt árulkodni ellenzékből az Eu-ba. Ennél csak azt jobban, hogy pontosan tudtam már akkor, hogy a bal-lib oldal ellenzékbe kerülve ugyan ezt fogja tenni (nem kellett ehhez látnoknak lenni...).
Nem mentség számomra "az itthon meg sem hallgatnak, nem tudok elérni semmit" típusú mentegetőzés.
Azt meg végtelenül károsnak tartom, hogy az aktív drukkerek a sajátjaik esetén ezt elfogadják mentségként, míg ugyanők a másik oldal esetében hazaárulóznak.

(Pont Stumpfról írtuk, hogy nincs meg a megfelelő szakmai múltja ahhoz, hogy AB-tag legyen)

Azt kellene megértenünk és elfogadnunk, hogy a számunkra szent kategóriák más honfitársaink számára nem szentek.

- a magyar kormányról, egyes magyarországi jelenségekről külföldön rosszat mondani ('családi problémákat nem visszük házon kívülre') nagy bűn sokak szerint, de mások számára ez nem annyira jelentős kérdés
- cigányokat, homoszexuálisokat, románokat, zsidókat, liberálisokat stb. stb. sértegetni, megalázni - en bloc - sokak számára súlyos vétek, mások szerint csak véleményüket mondják el kicsit sommásan

Mi lenne, ha megpróbálnák megnyugodni és valamennyire együttműködni? Már sokszor megbeszéltük, hogy általában azok az országok a sikeresek, ahol van bizalom és kooperáció a politikában és általában az emberek között.

A 2006-os rendőrattakról és Veres János költségvetési csalásairól "árulkodtak". De szerintem ez nem olyan nagy ügy.

Heller Ágnes a filozófia Kris Rudija.

Nekem amerikai barátom rendszeresen jár Mo-ra. Tőlünk kérdezte, h mi ez a negatív kép a nemzetközi sajtóban, amikor szemre semmi féle diktatúra nem észlelhető. Mindenki szabadon él, vidám, sétálgatnak, borozgatnak, semmi negatív változást nem észlelt pár hét alatt. Jó koncertek, kulturális élet, jó árak, semmi feszkó, nincs félelem. Aki nagyon eladósodik, annak usa-ban sem könnyű, de ott már megszokták ezt.

Heller viselkedésére valóban felmentés lehetne a kora. De mindig ilyen volt.Egész életében gondolkodhatott, olvashatott. Aki ezek után addig jut el, h "no one was shot", meg mai napig fél átmenni a Margit-hídon, mert a Dunába lökik az kb. egy előember ösztönéig jutott. Én is ismerek embert, aki kis korában félt sötét folyosón, de ez igen messze van attól, hogy az egész országot félelem uralja.

Nem az a baj, hogy Heller mit hazudozik, hanem az hogy hol. A másik gond az az, hogy utána senki másnak nem adják meg a lehetőséget, hogy úgy demokratikusan éljen a szólás szabadsággal ugyanott.

Heller pontosan tudja, hogy milyen szavakra trottyantanak pl az Amik a gatyájukba. Lényegében a magyar-gyűlöletet lehet vígan távirányítani. Elég csak kulcs szavakat kimondani, mint „diktátor” és ha valakinek kedve szottyan megölni az illetőt, hát neki nem voltak emberi jogai.

Ettől veszélyes Heller. A jól idomított amerikai közvélemény nem is akarja meghallgatni azt, akit már egyszer le-”diktátoroztak”. Az már nem ember. Én azért megkérdezném ezeket az Amikat, hogy a hideg háború alatt amerikai fiatalok haltak meg a kommunisták elleni harcban, hogy van képük „virtuálisan” levizelni a sírjukat nap mint nap? Talán egy ilyen erős kifejezéssel rá lehet őket vezetni arra, hogy a halálos ellenségükkel haverkodnak és ne csodálkozzanak, ha ezek egyszer egy szép napon őket is el fogják árulni.

Akkor lenne csak közmegegyezés ebben, ha mindenki úgy gondolna, mint te.

Kedves 6qwasyx!

Te valamit kurvára félreértesz a demokrácián. A hazug rágalmazás nincs ott a demokratikus jogok között. Sőt, az emberi jó ízlés határain is kívül esik, ha tudod, hogy mi az.

Heller Ágnes hazudik és rágalmaz. Fruzsina egyetlen felvetésére sem adott választ, csak csűrte, csavarta a szót. A Hír TV-ben jellemtelenül, gyáván menekült, amikor azt hangoztatta, hogy soha nem nézi meg a vele készített interjúkat, és tiltakozott, hogy akkor ott részleteket játsszanak be belőle.

Hazudik, soha nem állt szemben a Kádár rendszerrel, díszellenzéki volt, mint az egész liberális, SZDSZ-es "ellenzék".

Te és Heller összetévesztitek a demokráciát az egykori népi demokráciával.

"A török külügy háttérintézményének lapjában megjelent cikk azt állítja, hogy a magyar kormány autoriter politikát folytat. „A TÖRÖK NAGYKÖVET ELMONDTA, A MEGJELENT ELEMZÉS NEM A TÖRÖK KORMÁNY ÁLLÁSPONTJA ÉS NEM IS LEHET AZ – tájékoztatta a Hír Televíziót Kaleta Gábor. – Mindkét fél hitet tett, és megállapította, hogy a magyar–török kapcsolatok egyébként kiválóak. Természetesen Magyarország a szerzői szabadságot, illetve a kutatás szabadságát nem vitatja el senkitől, azonban miután ez egy kormányzati háttérintézmény lapja volt, ezért fontosnak éreztük, hogy a magyar részről tisztázni, hogy itt egy kormányzati álláspontról van-e szó, vagy pedig egy önálló véleményt tükröz. A NAGYKÖVET MEGERŐSÍTETTE, HOGY EZ EGY ÖNÁLLÓ VÉLEMÉNY” – tette hozzá a külügyminisztérium sajtófőnöke."

http://mno.hu/ahirtvhirei/magy..

Te is csúsztatsz és hazudsz, mint Heller Ágnes.

Csak a példa kedvéért, így néz ki, amikor valóban egy kormánypolitikus bírál valamit, és nem egy háttérintézmény. Jelen esetben az osztrák bevándorlási politikát bírálták.

http://hvg.hu/vilag/20101110_a..

"tiszaeszlározó csőcselék"? Nem antiszemita csőcselék, hanem a gyanúsított saját gyermeke mondta ki a vádat, fecsegte el játszópajtásainak, azok meg a szüleiknek a történteket. Agyerek a bíróság előtt állítását, amikor is már felismerhette, bajba hozza apját vallomásával. A kislányt a zsinagóga felé vivő úton látták utoljára.-A zsidók nem fogyasztanak vért,de az oltár, valamint az ajtófélfa vérrel való bekenése szerepel a Tórában,így elképzelhető, hogy az újonnan épített zsinagógát akarták felszentelni vele.
Érthető,a korabeli zsidóság félt hogy az égész népet elítélik a gyilkosság miatt, de minden népnél előfordulnak szörnyű gyilkosságok, egy esetből nem lehet az egészet megítélni.
Eszter sírja még megvan, élnek vérrokonai, egy DNS vizsgálat bebizonyíthatná,hogy nem történt gyilkosság, hanem a Tiszába fulladt a kislány. Ha a DNS nem egyezne,az csak a bizonyítékhamisítást igazolná, nem a gyilkosságot, így érthetetlen, miért nem a zsidók követelik a DNS vizsgálatot, mely véget vethetne a gyanúsításnak

Válaszok:
magnamater | 2013. november 22. 13:01

Javítás: A gyerek a bíróság előtt is megismételte állítását

Hát még te, amikor válasz gyanánt csak ennyire futja.

A lejárató filmeknek az a hozadéka, hogy már semmit sem hiszek Lukasenko vagy Putyin diktatúrájáról.

Hasonló a hasonlónak örül. Ha prekoncepcióval készít valaki egy ilyen interjút, mert a kormány akarja támadni, akkor nyilván nem kormányoldali, kormányszimpatizáns interjúalanyokat keres.

Az interjú készítőjének volt egy véleménye rólunk, és ezt akarta másokkal is alátámasztva közölni. Mert ha kiegyensúlyozottan tájékozódni, majd tájékoztatni akart volna, akkor több oldalról szedi össze a véleményeket.

De nem ezt akarta, és ez idáig még rendben is volna. Csak akkor van baj, amikor ezt az elhangzó véleményt az országban egyedül hallható, kizárólagosan igaz, véleményként adja közre. Miközben legalább annyi, legalább olyan fajsúlyos másik oldali véleményt is lehetne összeszedni.

Van egy mondás: a zseni és az őrült között nagyon kicsiny a különbség. Nem tartom Heller Á.-t sem zseninek, sem őrültnek, csak nagyon-nagyon kártékonynak, aki életében semmit nem tett hozzá annak a közösségnek a javaihoz-komfortjához, amelyből született. Annál többet vett el tőlük. A megalapozatlan elvételeket igyekszik elfedni hangzatos, nagyot szóló hazugságaival, az ő szavaival:
"kritizálom, ... ennek a kormánynak szabadságjogainkat szűkítő s a szegényeket sújtó politikáját "
Íme, egy női Robin Hood.
Igaz, itt már nincs szó pl.maffiáról, fasizálódásról, rasszizmusról, de csak azért, mert szemtől szemben ez nem védhető. A svédek, osztrákok, németek, amerikaiak, azok a távolból miért ne hinnék el, hogy létezik a rossz, amit saját bőrükön ők (is) naponta tapasztalnak. Ha mindezt a rosszat egy értelmiségi, Kádár-üldözött - a "díszellenzéki" szót ők életükben nem hallották - szájából hallhatják, ez számukra gyógyír: sokkal nagyobb a baj másutt, pl. a kimondhatatlanul homályos magyaroknál...
Íme, egy jelentéktelen öregasszony is mennyit tud ártani millióknak,
ha a természetes ambíciókon felül, jóval nagyobb egoizmussal verte meg a sors...
A baj az, hogy ez a gondolkodás sosem szűnik meg, csak rá kell pillantani a Jeney Orsolyákra, a Ha-Há-sokra stb.
Ezért az ellenük való fellépés sem szünetelhet, bár üres frázisok ellen nehéz értelmesen védekezni.

A te koponyád ennyire szerényen van berendezve? Érvek helyett csak ennyire futja?

Ahogyan a másik oldal kidolgozza az antiszemitizmusra épített technikákat. Miért kell még ma is minden érvrendszert arra építeni, hogy hetven évvel ezelőtt volt a holokauszt?

Miért kell a meggyilkolt szerencsétlenek emlékét, szenvedésüket ma üzleti alapon árulni, pénzzé tenni, és érvek helyett használni?

A gyász, az emlékezés, a részvét csendesen nyilvánul meg. Kalmár szellemű reklámnak, hivalkodásnak itt nincs helye.

Heller hazudik,trallala mocskolódik.
Konklúzió: Heller hazudós, trallala mocskos.
Aki nem akarja a vizsgálatot, annak van takarnivalója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés