Szanyi: Ellehetetlenítik a munkánkat

2013. május 7. 09:03

Az MSZP politikusa szerint a Fidesz minden eszközzel korlátozza az ellenzéki képviselők munkáját.

Szanyi Tibornak nem engedte Kövér László házelnök, hogy felolvassa trafikpályázatokkal kapcsolatos interpellációját a parlamentben. Az MSZP-s politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ennek kapcsán elmondta: „Ami ma folyik a magyar parlamentnek nevezett intézményben (…), az nagyon messze esik minden demokratikus, és egyáltalán a parlamenti-jogállami kereteket érintő világképtől”.

Szanyi egy cigarettásdobozra emlékeztető táblát tartott a magasba felszólalása helyett, amelyen a „Mutyifilter” és „A Fidesz súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét” feliratok voltak olvashatóak, de a parlamenti televízióközvetítésben nem lehetett látni a táblát. Ennek kapcsán Szanyi elmondta: „Ezt teljesen tudatosan csinálják, minden eszközzel próbálják korlátozni az ellenzéki képviselőket, hogy meg tudjanak nyilvánulni”.

Ha belém folytják a szót, tehát a verbalitásnak ilyen értelemben vége – a parlament, a parlare szó ugye az az elmondani –, tehát ha nem mondhatom el, akkor még mindig maradok kép-viselő, és viselem ezt a képet. Képi megoldásokkal próbálom az egyébként teljesen világos népvéleményt elmondani” – jelentette ki a szocialista képviselő.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/51899

Ajánljuk még a témában