MSZP: Béremelést ígértek, de csak „vasárnapi robot” lesz

2013. április 21. 12:33
A kormány munkaügyi intézkedési ellentétesek a korábbi ígéretekkel, ráadásul az alacsonyabb jövedelmű embereknek okoznak károkat – jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke azt mondta: a kormány béremelést ígért, amelyből „vasárnapi robot” lesz. Három évvel ezelőtt, a kormányzás kezdetén a gazdasági növekedésről, egymillió új munkahelyről és radikális adócsökkentésről beszéltek. Ehhez képest 2012-ben 1,7 százalékos volt a gazdasági visszaesés, ez körülbelül 500-550 milliárd forintot jelent – tette hozzá. Az MSZP alelnöke közölte: Magyarországon jelenleg kevesebben dolgoznak, mint a 2008-as gazdasági világválság kezdetekor vagy a kormányváltást követő első negyedévben, ráadásul 500 ezren vállaltak munkát Magyarországon kívül.

Az egykulcsos személyi-jövedelemadó bevezetése és az adójóváírás kivezetése miatt a legkevesebbet keresők akár havi 8-12 ezerrel is kevesebbet kapnak – hangsúlyozta. A munka törvénykönyvének változtatása következtében megszűnő vagy kevesebb műszakpótlék is csökkenti a fizetéseket, és több száz ezer ember nem jut hozzá az őt megillető pótszabadsághoz – mondta a politikus. A 2014-es választásokat követően az MSZP olyan intézkedések sokaságát hozza majd, amelyek a Magyarországon élők többségének, a leginkább rászorulóknak a javát szolgálják – közölte Gúr Nándor.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nándika! Mi lennél, ha nagy lehetnél?

" Intézkedések sokasága" - ez olyan féleszűs volt. Még mindig nem tudtok szabadulni tőle? A hazudozás meg az ígérgetés is gyurcsányi örökség, vagy az már megy saját forrásból is?
Láttuk, mire vagytok képesek. Amnéziásak sem vagyunk.

A legsikeresebb professzionisták soha életükben nem dolgoztak csak 8 órát naponta.
Ezt senki nem irigyli tőlük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés